رسانه اینترنتی فانیلی

جاذبه های حیرت انگیز شوشتر

شوشتر شهری چند هزارساله است که به خاطر داشتن یکی از عجیب‌ترین سازه‌های آبی جهان باستان، لقب شاهکار نبوغ و خلاقیت مردمان دنیای کهن از طرف سازمان جهانی یونسکو را به خود اختصاص داده است!

جاذبه های شوشتر از بند میزان تا دخمه‌های زرتشتی و مهم‌تر از همه، سازه های آبی شوشتر بخشی از عجایب جهان را شکل می‌دهند! شاید برایتان عجیب باشد؛ اما باید بدانید که شوشتر تنها شهر ایران است که 14 جاذبه آن در لیست جهانی میراث یونسکو ثبت‌ شده است. با رسانه اینترنتی فانیلی همراه باشید.

سازه های آبی شوشتر نماد نبوغ و خلاقیت ایرانیان

یکی از زیباترین و البته عجیب‌ترین جاذبه‌های کشورمان و یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی شوشترسازه‌های آبی این شهر است که از پل‌ها، بندها، آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌های دست کند و تونل‌های عظیم هدایت آب شکل‌گرفته است. این سازه‌ها یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های هیدرولیکی دنیای باستان هستند که برای بهره‌برداری از آب رودخانه کارون ساخته شده‌اند.

بند میزان دقیق‌ترین بند باستانی ایران

بند میزان یکی از جاذبه های شـوشتر است که در مجموعه سازه‌های آبی شـوشتر وظیفه تقسیم آب به‌صورت مساوی در شهر شـوشتر را داشته است. رودخانه کارون توسط این بند به دوشاخه شطیط و گرگر تقسیم می‌شود که آب آن‌ها به‌صورت کاملا دقیق توسط کانال‌هایی در دسترس مردم قرار می‌گرفته است. بند میزان یکی از جاذبه‌های شـوشتر است که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

نهر داریون، استوارترین نهر ایران

یکی دیگر از جاذبه های شـوشتر بدون شک نهر داریون است که حفر آن به دوره داریوش اول هخامنشی برمی‌گردد و وظیفه آن سیراب کردن دشت میاناب شـوشتر بوده است. این بند نیز در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

دخمه های زرتشتی یکی از کهن‌ترین جاذبه های شوشتر

استودان‌های شـوشتر یا خرف خانه‌های شـوشتر نامی است که خوزستانی‌ها با آن دخمه‌های شـوشتر را می‌شناسند. این دخمه‌ها یکی از بناهای تاریخی پیش از اسلام در ایران هستند که محلی برای دفن اموات بوده‌اند. صخره‌ها و کوه‌ها بهترین مکان برای حفر این دخمه‌ها بوده‌اند. برای دیدن این دخمه‌ها باید به شمال شـوشتر و کمی خارج از شهر بروید تا به تابلوهای راهنمایی برسید که شما را به دامنه کوهی کم ارتفاع می‌رسانند.

خانه مرعشی، نمونه زیبایی از خانه ‌های تاریخی ایران

یکی دیگر از جاذبه های شـوشتر خانه مرعشی است که تاریخ ساخت آن به دوره قاجار برمی‌گردد. این خانه که معماری آن از قاجار و پهلوی الگو گرفته است محل زندگی سید محمدحسن مرعشی به همراه خانواده‌اش بوده است. این عالم بزرگوار یکی از متخصصین فقه و اصول فقه بوده است.

چرا این شهر را شوشتر نامیده‌اند؟

شوش به معنی کنارستان است از همین جهت می‌توانیم بگوییم معنی شـوشتر آن‌سوی کنارستان می‌تواند باشد. ازآنجایی‌که دو شهر شوش و شـوشتر هر دو به‌وسیله شوشین دخت، زن یزدگرد سوم بنا شدند، نام این بانو برای همیشه بر پیشانی این دو شهر نقش بسته است. از طرفی واژه شـوشتر قرابت بسیاری با تیشتر، الهه باران و ایزد بانوی آب آفرین دارد و این ویژگی با داشتن سازه‌های آبی اعجاب‌انگیز آن نیز معنای بیشتری پیدا می‌کند.

جالب‌ترین خصوصیات شوشتری ها

مردم این شهر، مردمی صبور، بردبار و آرام هستند که در تمام تاریخ به صلح‌جو بودن معروف بوده‌اند. شـوشتری ها از اصیل‌ترین مردم ایران در خوزستان هستند که سال‌هاست در کنار عرب‌ها و بختیاری‌ها زندگی خوش و خرمی دارند. این خصوصیت خود به تنهایی به یکی از جاذبه های شـوشتر تبدیل شده است!

زمستان بهترین زمان سفر به شوشتر

زمستان یکی از بهترین فصل‌های سال برای سفر به این شهر است چراکه که نه هوا آن‌قدر گرم است که اذیت شوید نه آن‌قدر سرد که از سرما یخ ببندید!

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.