بادمجان جزو صیفیجاتی است که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و افراد زیادی به آن علاقه دارند؛ یکی از دلایل محبوبیت این است که میتوان از آن در طرز تهیه غذاهای مختلفی استفاده کرد؛ اما یکی از مشکلاتی که افراد بسیاری با این خوراکی خوشمزه دارند، تلخی بادمجان است؛ اما جای نگرانی نیست چرا که روشهای مختلفی برای گرفتن تلخی بادمجان وجود دارد که میتوانید قبل از پخت از آن استفاده کرده و از تلخ شدن غذا جلوگیری کنید؛ بنابراین اگر شما هم به دنبال راهحلی هستید که بدانید چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟ تا انتهای این مطلب با مجله اینترنتی فانیلی همراه باشید.
چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟
روشهای مختلفی برای از بین بردن تلخی بادمجان وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم؛ اما چند راهحل ساده وجود دارد که میتوانید قبل از خرید بادمجان از آن استفاده کنید. برای مثال قبل از خرید بهتر است بادمجانی را انتخاب کنید که بلند، براق، بدون زدگی باشد؛ معمخولا این بادمجانها را اگر قاچ کنید میبینید که هسته بسیار اندکی دارند.
علاوه بر موارد گفته شده به این نکته توجه داشته باشید که بادمجانهای قلمی و تازه احتمال تلخ بودن آنها کمتر است و از سوی دیگر بادمجانهایی که دانههای ریز و همرنگ گوشت بادمجان دارند، شیرین هستند و بادمجانهایی با دانههای تیره و بزرگ معمولا تلخ هستند. برای از بین بردن تلخی بادمجان میتوانید یکی از راهحلهای زیر را امتحان کنید.
گرفتن تلخی بادمجان با آب نمک
اگر میخواهید بدانید که چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟ نمک بهنرین روش گرفتن تلخی بادمجان است؛ تنها کافی است بعد از آنکه بادمجانها را پوست گرفتید آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید، در صورتی که تخم بادمجانها زیا است با استفاده از چاقو آنها را درآورده و بعد روی آن را با نمک بپوشانید؛ در نهایت روی یک سینی دستمال کاغذی بگذارید و بادمجانها را روی آن بچینید و سینی را به مدت 2 ساعت در آفتاب قرار دهید و بعد بشویید و خشک کنید؛ اکنون بادمجانها آماده سرخ شدن هستند.
استفاده از آبلیمو
آبلیمو یکی دیگر از روشهای کاربردی برای گرفتن تلخی بادمـجان است؛ خاصیت اسیدی لیمو به راحتی میتواند تلخـی بادمجان را از بین ببرد؛ در این روش یک ظرف بزرگ را پر از آب کرده و بادمجانها را پوست گرفته داخل آن بینداید؛ سپس 3 قاشق آبلیمو به ظرف اضافه کرده و اجازه دهید بادمجانها به مدت 10 دقیقه درون این محلول بمانند؛ سپس بادمجـان را از آب بیرون آورده با دست فشار دهید تا آب اضافه آن خارذج شود و بعد سرخ کنید.
گرفتن تلخی بادمـجان با سرکه
برای از بین بردن تلخی بادمجـان سرکه یک روش موثر دیگر است؛ در این روش لازم است در ابتدا بادمجانها را درون آب و نمک به مدت 30 دقیقه قرار داده و بعد آبکشی کنید؛ سپس درون یک ظرف دیگر مقداری 2 پیمانه سرکه را با یک پیمانه آب مخلوط کنید و بادمجانها را مجدد 30 دقیقه درون محلول قرار داده و بعد آبکشی کرذده و بشوید تا سرکه پاک شود؛ در نهایت میتوانید بادمجـان را به هر روشی که دوست دارید طبخ کنید.
گرفتن تلخی بادمـجان بعد از پختن
اگر بعد از پخت بادمـجان متوجه تلـخی آن شدید و از خود میپرسید که چگونه تلخی بادمـجان را بگیریم؟ اگر هر یک از روشهای بالا را برای گرفتن تلخی بادمـجان استفاده کردهاید و باز هم بعد از پخت شاهد تلخی بادمـجان بودید، میتوانید یکی از روشهای زیر را امتحان کنید.
- اگر حین طبخ غذا شاهد تلخی آن بودید، میتوانید مقداری آبغوره را به آن اضافه کرده و از نتیجه آن شگفتزده شوید.
- دومین راهحل برای از بین بردن تلخی بادمـجان بعد از پخت، استفاده از هئیج است؛ در این روش تنها کافی است یک عدد هویج را پوست گرفته و به غذای در حال پخت اضافه کنید تا تلـخی آن را از بین ببرد.