برخی خوراکیهای گیاهی میتوانند به کاهش فشارخون کمک کنند. این خوراکیها معمولاً حاوی مواد مفیدی هستند که به سلامت قلب و عروق کمک میکنند. همراه مجله اینترنتی فانیلی باشید.
کاهش فشارخون
- راهکار ساده: میتوانید روزانه یک پیمانه آب آناناس را مصرف کنید یا از آناناس بهعنوان یک میانوعده سالم استفاده کنید. همچنین، میتوانید آن را به سالادها، غذاهای صبحانه یا آماده آبمیوه اضافه کنید.
- اگر دارای مشکلات جدی فشارخون هستید، حتماً قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا استفاده از روشهای گیاهی، با پزشک خود مشاوره کنید، زیرا ممکن است نیاز به درمان دارویی داشته باشید.
خوراکیهای گیاهی برای کاهش فشارخون
در زیر چند خوراکی گیاهی که ممکن است در کاهش فشارخون مؤثر باشند آورده شده است:
- پیاز و سیر:
پیاز و سیر دارای موادی مانند آلیسین هستند که میتوانند به کاهش فشارخون کمک کنند. مصرف روزانه پیاز و سیر در غذاها میتواند به بهبود فشارخون کمک کند.
- نعناع:
نعناع حاوی موادی مانند منتول است که میتواند به گشاد کردن عروق خونی کمک کند و در نتیجه به کاهش فشارخون منجر شود. میتوانید از نعناع تازه یا عصاره آن بهعنوان یک نوشیدنی یا افزودنی به غذاها استفاده کنید.
- افزودن مواد غذایی حاوی پتاسیم:
مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند موز، خیار، انگور، هویج، سبزیجات تازه، و سبزیجات دیگر میتواند به کاهش فشارخون کمک کند. پتاسیم به گشاد کردن عروق خونی کمک میکند و باعث کاهش فشارخون میشود.
- فلفل دلمه:
فلفل دلمه دارای مقدار زیادی ویتامین C است که میتواند به بهبود سلامتی عروق خونی کمک کند و به کاهش فشارخون منجر شود. میتوانید آن را بهصورت تازه یا بهعنوان افزودنی به غذاها مصرف کنید.
- افزودن زعفران به غذاها:
زعفران دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است که میتواند به سلامتی قلب و عروق کمک کرده و در نتیجه به کاهش فشار خون منجر شود. میتوانید زعفران را به عنوان افزودنی به غذاها مانند برنج، سوپ، خورشها و … استفاده کنید.
قبل از اضافه کردن هر گونه مکمل یا خوراکی جدید به رژیم غذایی خود، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید، به ویژه اگر دارای مشکلات جدی فشار خون هستید یا داروهایی مصرف میکنید.
توصیه های خوراکی و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا
برای کاهش فشارخون بالا، میتوانید از تغییرات خوراکی و استفاده از مواد طبیعی و خوراکیهایی که اثرات مثبت بر سلامتی قلب و عروق دارند، استفاده کنید. در زیر توصیههای خوراکی و طبیعی برای کاهش فشارخون بالا آورده شده است:
مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند موز، خیار، انگور، هویج، سبزیجات تازه، و سبزیجات دیگر میتوانند به کاهـش فشارخون کمک کنند. پتاسیم به گشاد کردن عروق خونی کمک میکند و باعث کاهش فشارخون میشود.
- مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم:
مواد غذایی حاوی منیزیم مانند آووکادو، بادام، بروکلی، کدو، کلم، بذر کدو، نخودفرنگی، و غلات کامل میتوانند به کاهـش فشـارخون کمک کنند.
- مصرف مواد غذایی حاوی آلیسین:
مواد غذایی حاوی آلیسین مانند پیاز و سیر میتوانند به کاهـش فشـارخون کمک کنند. آلیسین موجود در پیاز و سیر میتواند به گشاد کردن عروق خونی و کاهـش فـشارخون منجر شود.
- مصرف مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها:
مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها مانند میوهها (مانند توت، توتفرنگی، آلو، زردآلو، انگور، پرتقال، هندوانه) و سبزیجات (مانند گیاهان سبز، برگهای تیره، گوجهفرنگی) میتوانند به بهبود سلامتی قلب و عروق کمک کنند و در نتیجه به کاهـش فشـارخون منجر شوند.
- مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا-3:
مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا-3 مانند ماهیهای چرب (مانند ماهی سردابی، ماهی سوسن، ماهی ماکرل، ماهی ماهیتون، و سرده)، روغن کنجد، بذر کتان، و آجیلها میتواند به بهبود عملکرد عروق خونی و کاهش فشار خون کمک کند.
- مصرف مواد غذایی حاوی فیبر:
مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبزیجات، میوهها، مغزها، حبوبات و محصولات غلهای کامل میتوانند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهـش فشـارخون کمک کنند.
مصرف مواد غذایی گفته شده در کنار رژیم غذایی متنوع و سالم به کاهـش فشـارخون کمک میکند. همچنین، در صورت مشکلات جدی فشارخون یا مصرف داروهای دارای عوارض جانبی، حتماً قبل از انجام هرگونه تغییرات در رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید