برخی افراد معتقدند میل به یک خوراکی نشانه این است که بدن در یک مادهای دچار کمبود است اما همیشه این موضوع مطرح نیست. در بیشتر موارد میل به مصرف خوراکیها مربوط به غذاهای ناسالمی میشود که اغلب کمتر ارزش تغذیهای دارند. مجله اینترنتی فانیلی در این مطلب به بررسی برخی عوامل موثر در هوس کردن خوراکی های شور پرداخته است.
میل به مصرف خوراکیهای شور شایع است و معمولا درنتیجه فاکتورهایی از قبیل استرس بروز میکند. همچنین در برخی مواقع میل به مصرف خوراکیهای شور از یک بیماری یا کمبود سدیم ناشی میشود.
تعریق زیاد
یکی از دلایل هوس کردن خوراکی های شور تعریق زیاد است. با تعریق، سطح سدیم بدن کاهش مییابد. برای بیشتر افراد تعریق خفیف جای نگرانی ندارد. هرچند زمانی که فرد به دلیل تعریق زیاد میزان بالایی از سدیم را از دست میدهد بدن به خوردن مواد شور تمایل پیدا میکند.
بیماری آدیسون
زمانی که غدد فوق کلیوی هورمون کافی تولید نکنند میل فرد به خوردن غذاهای شور زیاد میشود. بیماری آدیسون زمانی بروز پیدا میکند که غدد فوق کلیوی میزان کافی هورمون ترشح نکنند.
بیماری سندرم بارتر دلایل هوس خوراکی شور
سندرم بارتر بیماری ژنتیکی است که در زمان تولد فرد به آن دچار میشود. افراد مبتلابه این بیماری توانایی باز جذب سدیم در کلیهها را ندارند. درنتیجه مقدار زیادی سدیم را از طریق ادرار از دست میدهند که این اختلال میتواند به کمبود پتاسیم و کلسیم هم منجر شود.