دیدنیهای لاهیجان از مناظر طبیعی بکر و بینظیر گرفته تا آثار باستانی و جاذبههای تاریخی چنان در دید گردشگران جذاب است که خیلیها از سراسر دنیا به این شهر سفر میکنند. مجله اینترنتی فانیلی در این مقاله به معرفی چند مورد از زیباترین جاذبههای گردشگری لاهیجان پرداخته است، با ما همراه شوید.
لاهیجان
لاهیجان بزرگترین شهر در شرق استان گیلان است که به عنوان نود و پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران شناخته می شود. چای لاهیجان به واسطه عطر و طعم بینظیرش در دنیا شهرت فراوانی دارد. تقریبا تمام تپهماهورهای این شهر کوهپایهای را بوتههای چای پوشانده است. در شرق این شهر رودخانه سفیدرود جریان دارد که زیبایی شهر را دوچندان کرده است. قدمت سکونت در این شهر که یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است به دوره اشکانیان برمیگردد. در ادامه این مطلب قصد معرفی چند مورد از دیدنیهای لاهیجان را داریم.
شیطان کوه یکی از دیدنیهای لاهیجان
شیطان کوه بهعنوان معروفترین و عجیبترین جاذبه گردشگری لاهیجان است و به نوعی قلب تپنده لاهیجان محسوب میشود. این کوه پرآوازه در امتداد رشتهکوه البرز واقع شده و پوشیده از درختان سرسبز سر به فلک کشیده است.
این کوه در پاییز با درختانی که رنگ زیبای آنها به قرمز و نارنجی و زرد تغییر یافته بسیار زیبا و دلربا میشوند. در پاییز اینجا یکی از بهترین موقعیتهای عکاسی خواهد بود. درباره نام این کوه نیز داستانهای زیادی گفتهاند؛ اما معروفترین داستان این است که در گذشته گنجی در دل این کوه مخفی شده بوده که ماری عظیم از آن محافظت میکرده است. مردم به خاطر ترس از ماری وحشتناک، نام کوه را شیطان کوه گذاشته بودند.
داستان دیگری می گوید غاری مخوف در دل کوه مخفی شده که صداهای ترسناک و مهیبی از داخل آن به گوش میرسیده است. مردم معتقدند که شیطان در غار زندگی میکند.
آبشار، تله کابین، شهربازی، زیپلاین و استخری که در پای کوه گسترده شده اینجا را به یکی از جذابترین دیدنیهای لاهیجان در شب تبدیل کرده است. استخر لاهیجان را به عنوان زیباترین جای لاهیجان میشناسند که فضایی بسیار دلپذیر دارد.
تالاب امیر کلایه از مناطق بکر اطراف لاهیجان
تالاب امیر کلایه یا تالاب شیخ علی کل یکی از بکرترین و زیباترین مناطق در اطراف لاهیجان است که به یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری طبیعتدوستان تبدیل شده است. این تالاب که در شمال شهرستان لاهـیجان واقع شده در بخش رودبنه و در دهستان شیر جو پشت قرار گرفته است.
گیلکیها به این تالاب شاله کل میگویند و جالب اینجاست که برخلاف نام تالاب که امیر کلایه است این تالاب هیچ ربطی به روستای امیر کلایه ندارد و چهل کیلومتر با این روستا فاصله دارد. 1230 هکتار وسعت این تالاب و حداکثر عمقش پنج متر و طول آن هفتاد و سه کیلومتر است. منطقه تالاب امیر کلایه از نظر گردشگری و اکوسیستم و اقتصادی، اهمیت بالایی دارد.
پل خشتی پاشاکی از دیدنیهای لاهـیجان
در دهستان لفمجان و در نزدیکی روستای پاشاکی، پلی آجری و تاریخی متعلق به دوره قاجار واقع شده که به پل خشتی پاشاکی شهرت دارد. برخی نیز معتقدند که قدمت این پل به قرن نهم هجری قمری برمیگردد و متعلق به دوره کیانیان است. این پل در فهرست آثار ملی ایران در سال 1386 به ثبت رسیده است. محلیها به آن پل گامی میگویند. این پل را بر روی آبراهی در دوره سلطنت قاجاریه ساختهاند. این پل که به پل خشتی پردسر و خشت پورد نیز مشهور است در محله پر سر لاهـیجان و بر روی رودخانه سیمرود یا سیمجو ساخته شده است. در پانصد متری این پل و در انتهای محله پر سر نیز بقعه حاجی دان واقع شده که یکی دیگر از جاذبههای لاهیـجان است.