ماهیهای قرمز همه ساله بر سر سفره هفت سین ما ایرانیها قرار دارد و نماد خوشیمنی و سرزندگی است. اما همین ماهیهای کوچک و زیبا در صورتی که به خوبی از آنها نگهداری و مراقبت نکنید موجب انتقال آلودگی و ویروس به شما میشود. با خطرات ماهی قرمز در این مطلب از مجله اینترنتی فانیلی آشنا شوید.
ماهی قرمز عید که بیشتر بچهها آن را دوست دارند و نزدیک عید آن را میخرند، باعث منتقل شدن بیماری به کودکان میشود. خطراتی که در رابطه با تهیه ماهی قرمز برای کودکان وجود دارد عبارتاند از:
- افرادی که حساس هستند و سوابق آلرژی دارند نباید بدون محافظ به ماهی قرمز عید دست بزنند.
- اگر کودکان به ماهی قرمز بدون محافظی دست بزنند، امکان دارد بیماریهایی که میان انسان و آبزیان مشترک است به آنها منتقل شود.
- ترشحاتی که روی پوست ماهیهای قرمز وجود دارد امکان دارد وارد آب تنگ یا آکواریوم شود که باعث پیدایش حساسیتهای جلدی، اگزما و خارش پوستی در کودکان میشود.
- در فضله ماهیها باکتری به نام سالمونلا وجود دارد که با وارد شدن به بدن باعث به وجود آمدن بیماری تیفوئید و دیگر بیماریهای دستگاه گوارش در کودکان میشود.
- پیامد دست زدن کودکان به ماهیها اسهال و استفراغ و تب شدید است.
- بعد از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی، حتما دستها با آب و صابون خوب شسته شود و از دست زدن به چشم، پوست و دهان پرهیز شود. استفاده از دستکش هم برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی الزامی است.
پیشگیری از خطرات ماهی قرمز برای کودکان و محیط زیست
- از گذاشتن ماهی قرمز در کنار ماهیهای آکواریوم پرهیز کنید چون این ماهیها از لحاظ شرایط نگهداری و شرایط زیستی با هم فرق دارند.
- افرادی که مشکلات پوستی یا زخمهایی در روی پوست دارند از تماس مستقیم با ماهی یا آب ماهی خودداری کنند چون این کار شاید باعث انتقال بیماری از ماهـی به فرد شود.
- زمان عوض کردن آب ماهـی مواظب باشید و از دستکش استفاده کنید.
- به سرعت بعد از عوض کردن آب تنگ دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
- بعد از ایام نوروز ماهیها را در محیطهای طبیعی مانند رودخانهها و سدها رها نکنید.