اپل اخیراً از مدلهای جدید مک مینی، آیمک و مکبوک پرو با تراشههای سریعتر و کممصرفتر M4 رونمایی کرد. این محصولات بههمراه ویژگیهایی مانند تاندربولت ۵ و نمایشگر مجهز به پوشش نانوبافت بهروزرسانی شدهاند. یکی از ارتقاهایی که انتظار میرفت در مکهای جدید اعمال شود، پشتیبانی از جدیدترین استاندارد وایفای بود که البته این اتفاق رخ نداد.
تمام مکهای جدید M4 همچنان از وایفای 6E پشتیبانی میکنند. این استاندارد با وجود امکان دسترسی به باند ۶ گیگاهرتز روی روترهای سازگار وایفای 6E و وایفای ۷، بهعنوان جدیدترین و بهترین فناوری موجود شناخته نمیشود.
تصمیم اپل برای بهروزرسانی نکردن مکهای جدید به وایفای ۷ عجیب بهنظر میرسد، زیرا همهی مدلهای آیفون ۱۶ که در سپتامبر (شهریور و مهر ۱۴۰۳) معرفی شدند، از تراشههای وایفای ۷ ساخت برودکام بهره میبرند. این آیفونها از استاندارد 802.11be وایفای ۷ با MIMO 2×2 پشتیبانی میکنند، اما نکتهی ناامیدکنندهای هم درمورد پشتیبانی آیفون ۱۶ و فناوری وایفای مورد بحث وجود دارد.
صفحهی مشخصات وایفای اپل تأیید میکند تراشههای وایفای ۷ در مدلهای آیفون ۱۶ حداکثر سرعت انتقال اطلاعات ۲۴۰۰ مگابیت برثانیه و حداکثر پهنایباند کانال ۱۶۰ مگاهرتز را ارائه میدهند. این سرعت مشابه عملکرد تراشههای وایفای 6E در مدلهای آیفون ۱۵ پرو و مکهای M3 با وایفای 6E روی شبکههای ۶ گیگاهرتز است.
وایفای ۷ در مدلهای آیفون ۱۶ نسبتبه تراشههای وایفای 6E بهکار رفته در مکها و آیپدها، حداکثر سرعت انتقال اطلاعات را هنگام اتصال به باندهای ۵ گیگاهرتز افزایش میدهد، اما اپل در پیادهسازی وایفای ۷ خود از پهنای باند کامل ۳۲۰ مگاهرتز پشتیبانی نمیکند. وایفای ۷ پهنایباند تا ۳۲۰ مگاهرتز را برای پذیرش تعداد بیشتری از دستگاهها ارائه میدهد، اما اپل پهنای باند را به ۱۶۰ مگاهرتز محدود کرده است؛ بنابراین مدلهای آیفون ۱۶ با وجود داشتن تراشه وایفای ۷، از تمام مزایای این استاندارد بهره نمیبرند. این محدودیت، ناامیدکننده بهنظر میرسد، اما مدلهای ۲۰۲۴ گوشی آیفون از قابلیت Multi-Link Operation (MLO) برای اتصال همزمان به چندین باند با هدف انتقال دادهی سریعتر و تأخیر کمتر در شبکههای پشتیبانیشده، بهره میبرند.
-
مک مینی M4 اولین کامپیوتر کربنخنثی اپل است
-
مک بوک پرو ۲۰۲۴ رونمایی شد؛ هوشمندترین و قدرتمندترین لپتاپ اپل با همان ظاهر آشنا
قطعاً اپل میتوانست برای مکهای M4، بهخصوص برای دستگاههای گرانتر M4 پرو و M4 مکس، از تراشه وایفای ۷ بدون محدودیت استفاده کند، اما این اتفاق رخ نداد. باتوجهبه اینکه کاربران اغلب مکها را برای چندین سال نگه میدارند، جای تعجب دارد که چرا غول فناوری اهل کوپرتینو این قابلیت آیندهنگرانه را به مکهای جدید اضافه نکرده است. استفاده از فناوری مذکور میتوانست برای بازیهای آنلاین، استریم و ویدیوکنفرانس بسیار مفید باشد.
مشتریانی که قصد خرید یکی از مکهای جدید M4 را دارند، باید بدانند که این دستگاهها همچنان از وایفای 6E بهره میبرند و ویژگیهای جذاب وایفای ۷ ازجمله سرعتهای بالاتر و تأخیر کمتر را ارائه نمیدهند.