ظاهراً بایتدنس، شرکت مادر تیکتاک، در تلاش است تا با استفاده از یک روزنهی قانونی، محدودیتهای صادراتی ایالات متحده برای خرید تراشههای پیشرفتهی هوش مصنوعی از انویدیا را دور بزند.
طبق گزارشهای منتشرشده در وبسایت اینفورمیشن، بایتدنس قصد دارد در سال ۲۰۲۵، مبلغی بالغبر ۷ میلیارد دلار برای خرید تراشههای هوش مصنوعی انویدیا هزینه کند. این اقدام، بایتدنس را به یکی از بزرگترین دارندگان تراشههای هوش مصنوعی انویدیا در جهان تبدیل خواهد کرد؛ درحالیکه ایالات متحده در تلاش است تا دسترسی شرکتهای چینی به فناوریهای حساس را محدود کند.
ایالات متحده از سال ۲۰۲۲، محدودیتهایی را برای صادرات انواع خاصی از تراشههای هوش مصنوعی به کشورهایی از جمله چین، جایی که دفتر مرکزی بایتدنس در آن قرار دارد، اعمال کرده است. محدودیتهای مورد بحث از آن زمان تاکنون چندین بار تشدید شدهاند. ایالات متحده هدف از تحریمها را جلوگیری از دسترسی نظامی چین به فناوری پیشرفتهی هوش مصنوعی میداند.
اکنون گزارش میشود که بایتدنس برای دورزدن محدودیتهای بیانشده، از یک «روزنهی قانونی» استفاده میکند. ظاهراً این شرکت تراشهها را مستقیماً به چین منتقل نمیکند، بلکه آنها را در دیتاسنترهای مستقر در مناطق دیگر مانند آسیای جنوب شرقی ذخیره میکند و اقدامش بهطور مستقیم ناقض قوانین ایالات متحده نیست. به عبارت دیگر، بایتدنس با نگهداری تراشهها در خارج از خاک چین، از نظر فنی به محدودیتهای اعمالشده پایبند است، اما درواقع آنها را نادیده میگیرد.
-
خالق تیکتاک با همکاری برودکام، تراشه هوش مصنوعی میسازد
-
شرکت مادر تیکتاک مدل هوش مصنوعی جدیدی را با تراشههای هواوی تعلیم میدهد؛ گزارش رویترز
بایتدنس یکی از محبوبترین چتباتهای هوش مصنوعی چین با نام Doubao را با ۵۱ میلیون کاربر فعال اداره میکند. واضح است که بایتدنس به تراشههای قدرتمند مبتنیبر هوش مصنوعی انویدیا برای توسعه و بهبود قابلیتهای هوش مصنوعی خود، بهویژه برای پیشبرد پروژههایی مانند Doubao، نیاز دارد. هزینهی ۷ میلیارد دلاری بایتدنس برای خرید تراشههای هوش مصنوعی انویدیا، ارزش بالای چنین تراشههایی برای کسبوکار بایتدنس را نشان میدهد.
باید توجه کرد که گزارشهای یادشده رسمی نیستند و بایتدنس همچنان به اخبار مبنیبر دور زدن محدودیتهای ایالات متحده، واکنشی نشان نداده است.