گوگل، بهعنوان یکی از غولهای صنعت فناوری با نیروی کار عظیم بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر، بیشک از ظرفیت و منابع کافی برای توسعهی همزمان دو سیستمعامل اندروید و Chrome OS برخوردار است. هر دو سیستمعامل مذکور در بازارهای هدف خود به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند؛ بااینحال، رقابت در حوزهی تبلتها، جایی که این دو سیستمعامل باهم تداخل دارند، چالشی بزرگ برای گوگل محسوب میشود.
تسلط مطلق آیپد اپل بر بازار تبلتهای ردهبالا، با وجود تلاشهای مستمر گوگل، همچنان پابرجا مانده است؛ اما بر اساس گزارشهای اخیر، گوگل در پروژهای بلندمدت میخواهد سیستمعامل کروم اواس را در اندروید ادغام کند تا بتواند بهتر با رقبای قدرتمندی مانند آیپد رقابت کند.
سیستمعامل اندروید طیف گستردهای از دستگاهها از جمله گوشی، تبلت، ساعتهای هوشمند، تلویزیون، خودرو و در آیندهی نزدیک، عینکهای واقعیت افزوده را پوشش میدهد. در مقابل، کروم اواس عمدتاً برای لپتاپها طراحی شده است.
اگرچه اصطلاح کرومبوک شامل تبلتها نیز میشود، به نظر میرسد کروم اواس برای تجربهی مصرف محتوای چندرسانهای روی تبلتها به اندازهی اندروید مناسب نیست. از سوی دیگر، اندروید برای انجام چند کار همزمان به اندازهی کروم اواس کارآمد نیست. گوگل تلاش کرده است تا با افزودن قابلیتهای جدید به هر دو سیستمعامل، تفاوتها را کاهش دهد؛ اما هیچیک از این پلتفرمها تاکنون نتوانستهاند بهطور کامل بر رقیب خود، اپل، غلبه کنند.
Android Authority گزارش میدهد که برخلاف شایعات قبلی مبنی بر ادغام اندروید و کروم اواس در یک سیستمعامل جدید، گوگل میخواهد ویژگیها و قابلیتهای کروم اواس را به اندروید منتقل کند.
هنوز جزئیات دقیق ادغام کروم اواس و اندروید و تأثیرش بر کرومبوک مشخص نیست، اما شواهد نشان میدهند که در آیندهی نزدیک، کرومبوکها با سیستمعامل اندروید عرضه خواهند شد. میتوان پیشبینی کرد که لپتاپ پیکسل که اخیراً شایعاتی در موردش منتشر شده است، بهجای کروم اواس، از نسخهی جدید اندروید بهرهمند شود.
گوگل، هنوز بهصورت رسمی تصمیم به ادغام کامل سیستمعامل کروم با اندروید نگرفته است و پیشتر گفته بود که با بهرهگیری از بخشهایی از زیرساخت اندروید مانند هستهی لینوکس و چارچوبهایش، میخواهد سیستم عامل کروم را به اندروید نزدیکتر کند.
ظاهراً گوگل در حال توسعهی نسخهای جدید از مرورگر کروم برای اندروید با قابلیت پشتیبانی از افزونهها و همچنین یک ترمینال برای اجرای اپلیکیشنهای لینوکس روی اندروید است. هدف از توسعهی این دو ابزار، یکپارچهسازی بیشتر قابلیتهای کروم پس از انتقال به سیستمعامل اندروید خواهد بود.
-
سیستمعامل کروم ۱۰ ساله شد؛ نگاهی به روند تکامل Chrome OS
-
گوگل میخواهد ChromeOS را روی گوشیهای اندرویدی اجرا کند
گوگل، در مسیر دستیابی به یکپارچگی کامل قابلیتها میان سیستمهای عامل اندروید و کروم اواس، اقدامات گستردهای را در دست اجرا دارد. تغییرات اعمالشده در سیستم پنجرهبندی دسکتاپ که در نخستین انتشار سهماههی اندروید ۱۵ معرفی شده است، آغاز این تحول بزرگ محسوب میشود.
گوگل در حال توسعهی طیف وسیعی از ویژگیهای جدید برای اندروید است که از جملهی آنها میتوان به بهبود پشتیبانی از کیبورد و ماوس، قابلیت اتصال به مانیتور خارجی و پشتیبانی از چند صفحهی دسکتاپ اشاره کرد. تمام این تغییرات در راستای پروژهی گوگل برای اجرای اندروید روی لپتاپها انجام میشود؛ البته تبلتهایی نظیر پیکسل تبلت ۲ نیز از تغییرات یادشده بهرهمند خواهند شد.