دادگاه فدرال ایالت دلاور در حکمی نهایی اعلام کرد که کوالکام با تملک استارتاپ نوویا در سال ۲۰۲۱، هیچ تخلفی نسبت به مفاد قرارداد با آرم مرتکب نشده است.
حکم نهایی دادگاه پس از دو سال کشمکش حقوقی صادر شد. در این مدت، آرم ادعا کرده بود که کوالکام از طرحهای تراشه که پیشتر به نوویا واگذار کرده بود، بهصورت غیرمجاز استفاده کرده است.
هرچند رأی دادگاه به نفع کوالکام صادر شد، هیئتمنصفه نتوانست بهطور قطع تشخیص دهد که آیا نوویا به تعهدات خود در قراردادش با آرم عمل کرده است یا خیر. در نتیجه، امکان رسیدگی مجدد پرونده وجود دارد.
قاضی مریلن نوریکا از دادگاه ناحیهای ایالات متحده میگوید: «به نظر من، هیچیک از طرفین دعوی در پرونده، پیروزی قطعی و انکارناپذیری به دست نیاوردهاند و این احتمال وجود دارد که در صورت رسیدگی مجدد، نتیجهی مشابهی حاصل شود.»
کوالکام با هدف تقویت جایگاهش در بخش تراشه، استارتاپ نوویا را به مبلغ ۱٫۴ میلیارد دلار خرید. بااینحال، اسناد داخلی این شرکت که در جریان دادگاه افشا شد، نشان میدهد که کوالکام پیشبینی کرده بود با خرید نوویا، سالانه مبلغ ۱٫۴ میلیارد دلار در هزینههای پرداختی به آرم صرفهجویی خواهد کرد.
سال ۲۰۲۲، آرم از کوالکام شکایت کرد. این اقدام در حالی صورت گرفت که کوالکام با وجود ادعای آرم مبنیبر پایینتر بودن مبلغ حق امتیاز پرداختی نسبت به نوویا، همچنان به پرداخت حق امتیاز به آرم بر اساس توافقنامهی قبلی ادامه داد.
در طول مصاحبهای در برنامهی Decoder، رنه هاس، مدیرعامل آرم، گفت: «اصول و مبانیای که بر اساس آن شکایت را مطرح کردیم، بدون تغییر باقی مانده است.»
-
کوالکام: کمتر از ۱ درصد از فناوریهای آرم در تراشههای اسنپدراگون ایکس استفاده شده است
هیئتمنصفه در نهایت پس از مشاهدهی اسناد داخلی آرم که برآورد میکرد آرم میتواند ۵۰ میلیون دلار درآمد را در نتیجهی خرید نوویا از دست بدهد، با کوالکام همسو شد. جرالد ویلیامز، یکی از بنیانگذاران نوویا، شهادت داد که این استارتاپ تنها از «یک درصد یا کمتر از یک درصد» از فناوریهای آرم در محصولات خود استفاده کرده است.
هیئتمنصفه، حق قانونی کوالکام در نوآوری را تأیید و تصریح کرد که تمامی محصولات مورد بحث در این پرونده، تحت پوشش قرارداد منعقدشده بین کوالکام و آرم قرار دارند.