در سال ۲۰۲۴ هستیم و سیستمعاملی به نام ویندوزفون دیگر وجود ندارد؛ اما این مسئله مانع کاربری علاقهمند نشد تا ویندوز ۱۱ را روی گوشی نصب کند. این فرد موفق شد ویندوز ۱۱ را روی گوشی شیائومی پوکو X3 پرو اجرا کند که از پردازندهی اسنپدارگون ۸۶۰ قدرت میگیرید.
تجربهی استفاده از ویندوز ۱۱ روی گوشی پوکو X3 پرو ایدئال نیست؛ زیرا ویندوز ۱۱ برای صفحهنمایش با این اندازه طراحی نشده و پشتیبانی از لمس نیز در این گوشی ناپایدار بهنظر میرسد. اجرای ویندوز ۱۱ روی گوشی در سال ۲۰۲۴ مرگ ویندوزفون را یادآوری میکند؛ اینکه اگر مایکروسافت پلتفرم موبایل خود را رها نمیکرد، چه اتفاقی ممکن بود بیفتد و دنیای پلتفرمهای موبایل اکنون چگونه بود؟
۹ دسامبر ۲۰۲۴، کاربری در ردیت به نام anh0l موفق شد ویندوز ۱۱ را روی گوشی هوشمند اجرا کند. انجام این کار ساعتها زمان برده است و نتیجه نهایی رضایتبخش نیست؛ اما در نهایت موفقیتآمیز بود.
کاربر anh0l ردیت میگوید: «تجربهی اجرای توزیعهای لینوکس را روی گوشیهای مختلف خود داشتم. فکر میکردم این کار دشوار نباشد؛ اما اشتباه میکردم. جستوجوی ابزارها و فایلهای مناسب برای دستگاه حدود ۸ ساعت طول کشید؛ اما در نهایت پساز سه بار تلاش، موفق شدم آن را بهطور نسبتاً روان اجرا کنم.»
این پروژه به نام «Project Renegade» اجرا شد و هرکسی میتواند از آن برای اجرای ویندوز ۱۱ روی تعدادی از دستگاههای خاص استفاده کند. بااینحال، این کار به افراد آماتور توصیه نمیشود؛ زیرا نتیجهی نهایی ممکن است رضایتبخش نباشد و دستگاه کاربر نیز آسیب ببیند.
-
رویاهای ناکام مایکروسافت؛ ۵ دستگاهی که میتوانستند تاریخساز شوند
-
چرا ویندوزفون شکست خورد؟
ویندوزفون و تمام تلاشهای مایکروسافت درزمینهی موبایل از سال ۲۰۱۹ مسکوت ماند. برخی افراد هنوز از ویندوزفون استفاده میکنند؛ اما بدون پشتیبانی رسمی. علاقهمندان بهدنبال راههای جایگزین بودهاند. افرادی که به رابط کاربری ویندوزفون علاقه دارند، از لانچرها برای تقلید از ظاهر ویندوزفون استفاده میکنند و بعضی از علاقهمندان نیز روی تقلید عملکردهای خاصی از ویندوزفون تمرکز کردهاند.
پیشتر مدیرعامل مایکروسافت، ساتیا نادلا، اذعان کرد که توقف ویندوزفون اشتباهی استراتژیک بود. این مسئله بهویژه با افزایش اهمیت هوش مصنوعی بیشتر نمایان شد.