رسانه اینترنتی فانیلی

وزیر ارتباطات: پزشکیان دستور داد وضعیت فیلترینگ ارزیابی شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «در جلسه شورای عالی فضای مجازی رئیس جمهور دستور دادند وضعیت فیلترینگ ارزیابی و گزارش شود.» این جمله در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره‌ی نخستین جلسه‌ی شورای عالی فضای مجازی بود. جلسه‌ای که انتظار می‌رفت وعده‌های رفع فیلترینگ و بهبود وضعیت اینترنت در آن مطرح شود اما در مقابل، رئیس‌جمهور درباره‌ی مقابله با فیلترشکن و فروش آن‌ دستور داد.

اینطور که ایسنا از ستار هاشمی در حاشیه‌‌ مراسم افتتاحیه‌ هفته‌‌ی جهانی فضا نقل کرده است در جلسه شورای عالی فضای مجازی، رئیس جمهور درباره ارزیابی وضع فعلی دستور داده اما آنچه خبری شده دستور درباره مقابله با فیلترشکن‌فروش‌ها بوده است.

در جلسه شورای عالی فضای مجازی رئیس جمهور دستور دادند وضعیت موجود ارزیابی و گزارش شود. رئیس جمهور در این جلسه درباره ارزیابی وضعیت موجود و چالش‌هایی که با آن مواجه هستیم، از لحاظ کیفیت ارتباطات تأکیداتی داشتند، ولی شاید در رسانه‌ها کمتر منتشر شد. رئیس جمهور دستور داد که وضعیت موجود فیلترینگ ارزیابی و گزارش شود، ولی مطالبه جمعی نیز در زمینه فیلترشکن‌هایی بود که امروزه موجب آلودگی‌های شبکه ملی اطلاعات شده است.

– ستار هاشمی،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

بر این اساس، طبق نتایج نخستین جلسه‌ی شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، «هم وضعیت موجود گزارش می‌شود، هم این آلودگی‌ها پایش می‌شود که بخش زیادی از این آلودگی‌ها مربوط به استفاده از فیلترشکن‌ها می‌شود که مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

هاشمی با این گفته‌ها درباره آخرین پیگیری‌ها در موضوع فیلترینگ و اینکه رئیس جمهور در نشست خبری خود با خبرنگاران از پیگیری موضوع فیلترینگ و رایزنی با شورای امنیت خبر داده بودند، گفت: «وقتی صحبت از فضای مجازی می‌کنیم، این فضا صرفاً حوزه فنی نیست و فضای مجازی حداقل برابر با فضای ‌حقیقی است که زیست در آن جریان دارد و ذینفعان زیادی دارد. مباحث اقتصادی، فرهنگی و … در فضای مجازی، مطرح و به نوعی فضای زندگی در آن حاکم است. بنابراین از همه ذینفعان خواسته شده بر اساس فرمایشات مقام رهبری درباره اینکه باید حکمرانی قانونمند داشته باشیم، در حوزه‌های مختلف برنامه‌ای ترسیم شود و بعد با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و نهایی شود و در شورای عالی فضای مجازی تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.»

هاشمی درباره‌ی اطلاعات و داده در هوش مصنوعی هم عنوان کرد:

در موضوع داده‌ها یک تکلیف قانونی داریم و آن قانون اطلاعات داده‌های ملی است که دستگاه‌ها را مکلف کرده است تا داده‌های خود را برای شکل‌گیری دولت هوشمند و دولت الکترونیک در اختیار قرار دهند. حقیقت ماجرا این است که به دلایل مختلف ما در اجرای این قانون شاهد کندی هستیم که در وزارت ارتباطات این موضوع را در دستور کار داریم، چرا که باور ما بر این است که این داده‌ها مربوط به مردم است و داده‌های مردمی با حفظ محرمانگی و حریم خصوصی آنها بایستی در اختیار مردم برای تسهیل امور قرار گیرد.

– ستار هاشمی،وزیر ارتباطات

او افزود:‌ «از سوی دیگر اگر داده‌هایی را در سامانه‌ها و سکوهای حاکمیتی و چه در سایت‌های بخش خصوصی داریم، باید حریم خصوصی مردم نیز مورد حمایت قرار گیرد و پیش‌نویس این موضوع نیز در وزارت ارتباطات با همکاری دستگاه‌های مختلف تهیه شده و در صحن دولت در حال بررسی نهایی است.»

به گفته‌ی هاشمی به زودی در مجلس در قالب یک لایحه ارائه خواهد شد.

کپی لینک

پوشش ۲۰ میلیونی فیبر نوری به معنای اتصال نیست 

وزیر ارتباطات در بخش دیگری درباره‌ی وعده‌ی دسترسی خانواده‌ها به فیبر نوری تا پایان سال، گفت: «در زمینه فیبر نوری دو مفهوم مجزا در حوزه‌های پوشش و اقتصاد داریم که در برخی اوقات این دو مفهوم با یکدیگر خلط می‌شود. از این رو ما یک تکلیف و برنامه داریم که ۲۰ میلیون پوشش برای خانوارها را تا پایان سال ایجاد کنیم و این امر به معنای اتصال خانوارها به فیبر نوری نیست، چون باید درخواست‌ها از سمت خانوارها باشد و آنها متقاضی استفاده از آن باشند. صبح امروز این موضوع در دستور کار قرار گرفت.»

کپی لینک

مدیریت سرزمین در صنعت فضایی دخیل است

وزیر ارتباطات در افتتاحیه هفته جهانی فضا هم طی سخنانی عنوان کرد: «یکی از موضوعات مهم صنعت فضایی در دولت چهاردهم به‌طور ویژه دنبال خواهد شد. این صنعت دو وجه مهم دارد که یکی اقتدار و دیگری اقتصاد است. توجه به اقتدار و اقتصاد نیازمند زیرساخت است؛ نیروی انسانی مهم‌ترین رکن و توسعه صنعت فضایی حفظ و توسعه نیروی انسانی و دیگری توجه به بخش خصوصی است‌. اتکا، توجه و ارتقای بخش خصوصی در صنعت فضایی در دولت چهاردهم از توجه ویژه‌ای برخوردار است‌.»

او اضافه کرد: «تحقق دولت الکترونیک موضوعی است که آحاد ملت از آن دست و پنجه نرم می‌کنند و مردم کم‌تر آن را در زندگی خود احساس کردند. تحقق و توسعه دولت الکترونیک نیازمند سه رکن اساسی هویت‌بخشی به افراد، کسب‌و‌کار و دیگری مدیریت سرزمین است.»

هاشمی با اشاره به اینکه مدیریت سرزمین در صنعت فضایی دخیل است، مثال زد:‌ «با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای خیام با داشتن اطلاعات از مناطق مختلف می‌توان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد و مدیریت سرزمین را به خوبی پیش برد.»

وزیر ارتباطات در آخر گفت: «یکی از دغدغه‌ها بحث حاکمیت و هم‌افزایی است که در این راستا به عنوان مثال محققان و کنشگران در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی باید با با یکدیگر هم‌افزایی و تعامل دانش و تجربه داشته باشند تا به سمت عمیق شدن و پیشرفت این حوزه بیش از پیش حرکت کنیم. باید کار تیمی را تمرین کنیم و به هدف مشترک ایمان داشته باشیم.»

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.