رسانه اینترنتی فانیلی

همه چیز درباره نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور

مالیات سفر یا آنچه به نام عوارض خروج از کشور شناخته می‌شود، مبلغی است که باید هنگام خروج از مرزهای کشور به قصد انجام سفر خارجی بپردازید. تفاوتی ندارد که به قصد تفریح و سیاحت می‌خواهید سفر کنید یا سفرتان یک سفر زیارتی است، در هر صورت باید این عوارض پیش از خروج از کشور عوارضی را که برایتان تعیین شده است، بپردازید.

پرداخت عوارض خروج از کشور یک امر ضروری است و بدون انجام آن امکان خروج از کشور را نخواهید داشت؛ حتی اگر ویزا و بلیت خود را گرفته باشید و هیچ مانعی برای ترک کشور نداشته باشید، بدون پرداخت عوارض خروج نمی‌توانید از کشور خارج شوید.

این مطلب در تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۳ به‌روزرسانی شده است.

فهرست مطالب
  • عوارض خروج از کشور
  • عوارض خروج از کشور برای کودکان
  • چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟
  • تخفیف در پرداخت عوارض خروج از کشور
  • مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳
  • روش پرداخت عوارض خروج از کشور
  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سامانه بانک ملی (سداد)
  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق اپلیکیشن‌ها
  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق دستگاه ATM فرودگاه
  • پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق مراجعه به شعب بانک ملی
  • مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور
  • استرداد عوارض خروج از کشور
کپی لینک

عوارض خروج از کشور

پیش از این که برایتان توضیح بدهیم میزان عوارض خروج از کشور چقدر است و چطور باید آن را پرداخت کنند، لازم است ذکر کنیم که چه کسانی باید این عوارض را پرداخت کنند و چه کسانی از پرداخت آن معاف هستند.

تفاوتی ندارد چند سال سن دارید، از چه طریقی می‌خواهید از مرز خارج شوید یا اهل کدام کشور هستید؛ اگر پاسپورت ایرانی دارید هنگام خروج از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی کشور باید عوارض خروج را پرداخت کنید. البته بعضی اقشار و گروه‌ها هستند که از پرداخت این عوارض معاف هستند و طبق قانون لازم نیست هزینه‌ای را به‌عنوان عوارض خروج از کشور بپردازند؛ در ادامه این افراد را هم معرفی خواهیم کرد.

کپی لینک

عوارض خروج از کشور برای کودکان

همان‌طور که پیش از این ذکر شد، عوارض خروج از کشور برای سنین مختلف تفاوتی ندارد. بنابراین، کودکان در هر سنی که باشند مانند بزرگسالان برای خروج از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی کشور ملزم به پرداخت عوارض هستند. مبلغ عوارض خروج از کشور برای کودکان هم متفاوت با سایر سنین نیست و متناسب با مرزی که قصد خروج از آن را دارند (هوایی، دریایی یا زمینی)، تعداد دفعات سفر در طول یک سال و مقصدشان باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنند. در ادامه این مطلب مبالغ دقیق مربوط به هر یک از موارد مذکور ذکر خواهد شد.

کپی لینک

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

بر اساس آنچه در قانون تعیین شده است، ۶ دسته از افراد و گروه‌ها هنگام خروج از کشور نیازی به پرداخت عوارض خروجی ندارند. این چند دسته عبارت‌اند از:

  • خدمه پرواز یا کشتی‌های مسافربری و تجاری
  • افراد دارای گذرنامه سیاسی
  • دانشجویانی که در کشورهای دیگر تحصیل می‌کنند؛ به این شرط که بین رفت‌وآمدشان به کشور بیشتر از ۳ ماه فاصله باشد
  • جانبازان و بیمارانی که برای امور درمانی به سایر کشورها سفر می‌کنند
  • مسافران عراق در بازه زمانی سفر اربعین
  • کسانی که مقیم کشورهای خارجی هستند و سابقه کار در وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی را دارند
کپی لینک

تخفیف در پرداخت عوارض خروج از کشور

به‌جز موضوع معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور، سه دسته از افراد هم هستند که عوارضشان مشمول تخفیف شده و به این ترتیب، برای خروج از مرزهای ایران عوارض کمتری پرداخت می‌کنند: ۱. ورزشکاران تیم‌های ملی؛ ۲. ساکنان مناطق مرزی کشور ۳. زائران عتبات عالیات.

نوید مهری

قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳

قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۳
مطالعه ’10
کپی لینک

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳

چنانچه شروط لازم برای معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور را ندارید و لازم است کل مبلغ عوارض خروج را بپردازید، در جدول زیر متناسب با نوع سفر خود می‌توانید میزان و مبلغ عوارضی را که باید بپردازید، پیدا کنید. همچنین در این جدول مبلغ عوارض خروج از کشور گروه‌هایی که عوارضشان مشمول تخفیف شده، ذکر شده است:

کپی لینک

روش پرداخت عوارض خروج از کشور

خوشبختانه برای پرداخت عوارض خروج از کشور راه و روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید هرکدام را که برایتان راحت‌تر است انتخاب کنید. این روش‌ها عبارت‌اند از: پرداخت از طریق سامانه اینترنتی سداد، پرداخت از طریق دستگاه‌های ATM (عابربانک‌)، پرداخت از طریق شعب بانک ملی و پرداخت از طریق اپلیکیشن‌های پرداخت.

ما در ادامه هر یک از روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور را به‌طور خلاصه و مختصر برای شما توضیح خواهیم داد.

کپی لینک

پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سامانه بانک ملی (سداد)

یکی از اولین روش‌هایی که اکثر افراد برای پرداخت عوارض خروج از کشور می‌شناسند پرداخت از طریق سامانه سداد است. برای این کار کافی است به سامانه سداد به نشانی www.sadadpsp.ir مراجعه کنید. در همان صفحه اصلی به سمت پایین بروید و در بخش «خدمات» روی قسمت «پرداخت عوارض خروج» کلیک کنید.

با انتخاب این بخش صفحه جدیدی برای شما باز می‌شود که لازم است در آن اطلاعاتی مانند تلفن همراه مسافر، نوع سفر و کد ملی مسافر را وارد کرده و در نهایت نسبت به پرداخت مبلغی که برای شما تعیین شده است، اقدام کنید.

کپی لینک

پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق اپلیکیشن‌ها

اپلیکیشن‌های مربوط به امور مالی، بانکی و پرداخت هم گزینه مناسبی برای پرداخت عوارض خروج از کشور هستند. در اپلیکیشن‌هایی مثل آپ، ایوا، بله، قبضینو و غیره، بخشی مربوط به خدمات پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد که با انتخاب آن‌ها می‌توانید عوارض لازم برای خروج از کشور را به روش آنلاین پرداخت کنید.

کپی لینک

پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق دستگاه ATM فرودگاه

اگر از روش‌های آنلاین برای پرداخت عوارض خروج از کشور استفاده نکردید، می‌توانید در روز سفر خود به ATM موجود در فرودگاه برای پرداخت عوارض خروج از کشور مراجعه کنید و با استفاده از کارت بانکی خود مبلغ مورد نظر را پرداخت کنید.

کپی لینک

پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق مراجعه به شعب بانک ملی

در میان روش‌های غیرآنلاین و حضوری یک راه دیگر هم برای پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد که مراجعه به یکی از شعب بانک ملی است. فقط به یاد داشته باشید که برای پرداخت عوارض خروج از کشور باید به یکی از شعبه‌های مرزی بانک ملی مراجعه و عوارض لازم را پرداخت کنید.

در نظر داشته باشید که بین زمان پرداخت عوارض خروج تا زمان خروج شما از کشور باید حداقل ۲۰ دقیقه فاصله باشد.

کپی لینک

مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور

ممکن است شما برای یک سفر خارجی عوارض پرداخت کرده باشید اما به هر دلیلی سفرتان لغو شده باشد و بنابراین، از عوارض پرداخت‌شده استفاده نکرده باشید. در چنین مواقعی این عوارض سوخت نخواهد شد.

مقاله مرتبط
  • بانک هایی که ارز دولتی میدهند !
    بانک هایی که ارز دولتی میدهند !

    16 خرداد 02مطالعه ‘4

در واقع عوارض خروج از سفر که یک بار پرداخت کرده‌اید در صورت عدم استفاده، باقی خواهد ماند. البته مدت باقی ماندن این مبلغ به‌عنوان عوارض خروج از کشور صرفاً تا پایان همان سالی است که عوارض را پرداخت کرده‌اید.

به این ترتیب، اگر از عوارض پرداخت‌شده استفاده نکرده‌اید و از کشور خارج نشده‌اید، دفعه بعد که بخواهید از کشور خارج شوید (به شرطی که هنوز سال تغییر نکرده باشد) می‌توانید از همان عوارض پرداخت‌شده استفاده کنید و از مرز هوایی، دریایی یا زمینی خارج شوید.

کپی لینک

استرداد عوارض خروج از کشور

ممکن است هنگام پرداخت عوارض خروج از کشور دچار اشتباه شوید و مبلغ بیشتری را پرداخت کنید؛ در این صورت می‌توانید مبلغ اضافه‌ای را که پرداخت کرده‌اید، پس بگیرید. برای استرداد این وجه باید به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.evat.ir مراجعه کنید.

تیم زومیت

سامانه استعلام ممنوع الخروجی

سامانه استعلام ممنوع الخروجی
مطالعه ‘6

در منوی بالای این سامانه روی گزینه «پرداخت و درخواست استرداد وجوه خروج از کشور» کلیک کنید تا به صفحه مورد نظر هدایت شوید. در صفحه جدید، دومین گزینه یعنی «ثبت درخواست استرداد وجوه خروج از کشور» را انتخاب کنید.

در ادامه، فرم استرداد به شما نمایش داده می‌شود که باید اطلاعات هویتی، شماره پیگیری قبض پرداختی، تاریخ پرداخت و شماره حساب را در آن تکمیل کنید. پس از تکمیل اطلاعات خواسته‌شده ثبت درخواست کنید تا کد پیگیری برای شما صادر و در ادامه وجه مورد نظر به حساب شما بازگردانده شود.

فقط در صورتی که عوارض خروج را به شیوه‌های آنلاین پرداخت کرده باشید، امکان استرداد آن وجود دارد.

سوالات متداول

  • مبلغ عوارض خروج از کشور برای مسافران معمولی چقدر است؟

    برای مسافران معمولی در سفر اول ۵۲۰ هزار تومان، سفر دوم ۷۸۰ هزار تومان و در سفر سوم به بعد یک میلیون و ۴۰ هزار تومان است.

  • از چه راه‌هایی می‌توان عوارض خروج از کشور را پرداخت کرد؟

    برای این کار می‌توانید از سامانه پرداخت اینترنتی سداد یا اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین استفاده کنید. همچنین از طریق عابربانک فرودگاه و شعب بانک ملی نیز پرداخت حضوری عوارض خروج امکان‌پذیر است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.