رسانه اینترنتی فانیلی

هشدار ستاره بیتلز: مراقب باشید هوش مصنوعی آثار هنرمندان را سرقت نکند

پل مک‌کارتنی، ستاره گروه افسانه‌ای بیتلز، به‌تازگی نگرانی عمیق خود را درباره احتمال سوءاستفاده از هوش مصنوعی در صنعت موسیقی و هنر ابراز کرده است. او از دولت بریتانیا خواست کرد تا با اصلاح قوانین کپی‌رایت، از حقوق هنرمندان در برابر این فناوری نوظهور محافظت کند.

مک‌کارتنی معتقد است مدل‌های هوش مصنوعی که با استفاده از آثار موجود آموزش داده می‌شوند، می‌توانند بدون پرداخت غرامت به صاحبان اصلی آثار، محتوای جدیدی تولید کنند. این موضوع نه‌تنها ازنظر اخلاقی مشکل‌ساز است؛ بلکه می‌تواند به‌طور جدی به درآمد و معیشت هنرمندان، به‌ویژه هنرمندان جوان و نوظهور، آسیب برساند. مک‌کارتنی در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفت: «هوش مصنوعی ابزار خوبی است؛ اما نباید از افراد خلاق دزدی کند. مطمئن شوید که از متفکران و هنرمندان خلاق محافظت می‌کنید؛ وگرنه دیگر آن‌ها را نخواهید داشت.»

نگرانی مک‌کارتنی در حالی مطرح می‌شود که صنایع موسیقی و فیلم در سراسر جهان با پیامدهای قانونی و اخلاقی مدل‌های هوش مصنوعی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که می‌توانند پس‌از آموزش روی آثار محبوب، خروجی خود را تولید کنند. در دسامبر گذشته، بریتانیا راهی را برای هنرمندان پیشنهاد کرد تا آثار خود را برای استفاده در آموزش هوش مصنوعی مجوز دهند.

در‌حال‌حاضر، دولت بریتانیا در حال رایزنی درباره اصلاحات قانون کپی‌رایت خود است و می‌گوید درزمینه نحوه اعمال قوانین موجود در بریتانیا قطعیت قانونی وجود ندارد که خطر تضعیف سرمایه‌گذاری و پذیرش فناوری هوش مصنوعی را به‌همراه دارد.

مقاله‌های مرتبط
  • بیلی آیلیش، کیتی پری و سایر خواننده‌ها علیه هوش مصنوعی موضع گرفتند
  • فرماندار کالیفرنیا قانونی را برای محافظت از هنرمندان در برابر هوش مصنوعی امضا کرد

مک‌کارتنی در سال ۲۰۲۳ از هوش مصنوعی برای بازسازی صدای جان لنون، عضو فقید گروه بیتلز، از ضبط کاست قدیمی استفاده کرده بود. وی به‌خوبی از قابلیت‌های این فناوری آگاه است و اعتقاد دارد که اگر این تغییرات به‌درستی انجام نشوند، خطر ازدست‌دادن هنرمندان وجود دارد. او تأکید می‌کند که پول حاصل از پلتفرم‌های پخش آنلاین باید به خالق اثر برسد، نه‌فقط به شرکت‌های فناوری.

موضوع یادشده نه‌تنها در بریتانیا، بلکه در سطح جهانی نیز اهمیت دارد. طبق گزارش فدراسیون بین‌المللی صنعت فونوگرافی (IFPI)، درآمد جهانی موسیقی ضبط‌شده در سال ۲۰۲۳ به ۲۶٫۲ میلیارد دلار می‌رسد. با افزایش استفاده از هوش مصنوعی در تولید موسیقی، ابتدا باید این فناوری‌ها به‌گونه‌ای استفاده شوند که حقوق هنرمندان و خالقان حفظ شود و آن‌ها از مزایای مالی آثار خود بهره‌مند شوند؛ وگرنه خطر تضعیف خلاقیت و نوآوری در صنعت موسیقی و سایر صنایع خلاق وجود خواهد داشت.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.