پی ام اس یا سندروم پیش از قاعدگی یک اختلال معمول است که در زنان شیوع بسیار بالایی دارد. اما برخی از مردان نیز به دلیل اختلالات هورمونی به پی ام اس دچار میشوند. پی ام اس طیف گسترده ای از علائم روحی روانی و جسمی است که تاثیرات به شدت زیاد و دردآوری برای زنان دارد. همراه با مجله اینترنتی فانیلی باشید تا با پی ام اس و درمان آن، آگاهی یابید.
پی ام اس چیست؟
پی ام اس یا همان سندروم پیش قاعدگی که اکثر زنان هر ماه آن را تجربه میکنندف به اختلالات هورمونی زنانه به دلیل قاعدگی اطلاق میشود. از هر سه خانم، 2 نفر به این اختلال دچار هستند و شیوع بسیار بالایی دارد. از دیگر علت های پی ام ای میتوان به تغییرات شیمیایی مغز مانند سزوتونین اشاره کرد.
پی ام اس چه علائمی دارد؟
پی ام اس دارای علائم جسمانی و روحی روانی میباشد.
1.علائم فیزیکی پی ام اس
افزایش وزن، ورم کردن شکم، یبوست، سردرد، درد مفاصل بدن، اسهال، نفخ و ورم سینه
2.علائم روحی روانی پی ام اسـ
تغییر ناگهانی خلق، بی حوصلگی، کم خوابی یا پر خوابی، زود عصبانی شدن، ولع به شیرینی و غذا، خستگی مزمن، بی حالی، کاهش میل جنسی، مشکل در تمرکز و حافظه، گریه کردن، کاهش انرژی، اضطراب و زود رنجی
چی ام اس چه زمانی آغاز میشود؟
سندروم پیش از قاعدگی پس از دوره تخمک گزاری آغاز میشود اما زنان کمی هم ممکن است پس از اتمام دوره قاعدگی آن را تجربه کنند. در اکثر مواقع پی ام اسـ پس از 5 روز تمام میشود.
پی ام اسـ در مردان
گاهی اوقات مردان هم به دلیل اختلالات هورمون تستوتسرون، علائمی مانند پی اـم اس را تجربه میکنند. از علائم پی امـ اس در مردان میتوان به نوسانات خلقی، خستگی و افسردگی اشاره کرد.
تشخیص پی ام اس چگونه است؟
شما باید علائم ذکر شده را به صورت منظم و برای حداقل 5تا7 روز قبل از شروع قاعدگی تجربه کنید. با شروع دوران قادگی، این علائم کم کم برطرف میشوند. علائم فیزیکی حتما باید حضور داشته باشند. همچنین علائم نباید مدت زمان زیادی ادامه داشته باشند.
علت اختلال پی ام اـس چیست؟
محققان هنوز نتوانسته اند علت دقیقی برای پی ام اـس بیابند اما با این حال تغییرات هورمونی نقش به سزایی در این اختلال ایفا میکنند. و کاهش سروتونین نیز بسیار حائض اهمیت است.
پـی ام اـس چگونه درمان میشود؟
رژیم غدایی سالم میتواند تاثیر یالایی در روند بهبود شما داشته باشد. سعی کنید از مواد غذایی مقوی استفاده کنید. همچنین بهتر است از غداهای فراوری شده و فست فود دوری کنید. کافئین و قند مصنوعی نیز برای روند بهبودی شما مضر است. مواد غذایی که باعث نفخ میشود را تا جای ممکن استفاده نکنید. میتوانید به دکتر مراجعه کرده و ویتامین و مکمل های مورد نیاز بدنتان را تهیه کنید. تنفس دیافگرامی را تمرین کنید و با آرامش و دقت بیشتری نفس بکشید. از تمرینات یوگا و ریلکسیشن غافل نشوید. ورزش میتواند با بالا بردن سروتونین، شما را سرحال تر کند. به اندازه کافی استراحت کنی و خوابتان را تنظیم کنید. سعی کنید آرامش خود را حفظ کرده و فعالیت های مورد علاقیتان را انجام دهید.