امروزه بیشترین مصرف کنندگان مواد مخدر و به خصوص گل را، نوجوانان و جوانان تشکیل میدهند و از آنجایی که دسترسی به این ماده مخدر بسیار آسان است، افراد زیادی را به دام اعتیاد کشانده و شایعاتی درباره گل وجود دارد، مبنی بر این که گل اعتیاد و عوارضی برای مصرف کنندگان به وجود نخواهد آورد.
اما این ماده مخدر به عنوان یکی از مواد مخدر خطرناک شناخته میشود که به غیر از اعتیاد، عوارض زیاد دیگری را برای مصرف کنندگان به وجود خواهد آورد. همین امر سبب گردیده تا مطلبی را تهیه کنیم تا بتوانیم با عوارض مصرف و اعتیاد به گل آشنا شویم و روشهای ترک آن را فراگیریم. با مجله اینترنتی فانیلی همراه شوید.
گل یا علف را بیشتر بشناسید
ماده مخدر گـل که امروزه در بین بسیاری از نوجوانان و جوانان رواج پیدا کرده و اعتیاد را در مصرف کننده ایجاد میکند، از گیاه شاهدانه به صورت گـل خشک تهیه میشود و بر خلاف تصور عموم مردم، با ماری جوانا متفاوت است. در بین مردم، ماده مخدر گـل با نامهای متفاوتی نظیر ماری جوانا، علف، جوینت و وید نیز شناخته میشود.
در واقع گـل به عنوان یکی از مشتقات اصلی ماده ماری جوانا به حساب میآید و این دو با یکدیگر تفاوتهایی دارند که تفاوت اصلی آنها در میزان تترا هیدروکانابینول میباشد؛ بدین صورت که در ماری جوانا میزان تترا هیدروکانابینول 8% بوده و میزان تترا هیدروکانابینول در ساختار گـل 24% میباشد. میزان تترا هیدروکانابینول در مواد مخدر هر چه بالاتر باشد، میزان اعتیاد و تخریب آن نیز بیشتر خواهد بود.
عوارض و خطر گـل تنها به تترا هیدروکانابینول آن محدود نبوده و حدود 500 نوع ماده شیمایی دیگر نیز در ساختار ماده مخدر گـل وجود دارند که به صورت مستقیم تأثیرات زیان آوری را بر روی عملکرد مغز میگذارند.
عوارض مصرف گل
هماهنطور که میدانیم، مصرف هر نوع ماده مخدری عوارض جسمی و روحی زیادی برای مصرف کننده به وجود میآورد که مصرف گـل نیز از این قاعده مستثنا نبوده و مصرف گـل در کوتاه مدت و طولانی مدت، عوارض جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. بر اساس نظر محققین، عوارض مصرف گـل هم به صورت کوتاه مدت و هم طولانی مدت بوده که هر یک از آنها نیز بسته به شرایط جسمانی فرد مصرف کننده بروز خواهد داد.
از جمله مهمترین و خطرناکترین عوارض مصرف و اعتیاد به گـل، گرایش به دیگر مواد مخدر خطرناکتر نظیر شیشه، کوکائین و… میباشد. همچنین فرد مصرف کننده به بیماریهای جسمانی و تنفسی مانند سرطانهای بدخیم و بیماری و عفونتهای ریوی مبتلا گردد. علاوه بر عوارض جسمانی، بیماریهای روانی مانند اسکیزوفرنی، پارانویای موقتی، توهم موقتی، اختلال دوقطبی، حملات پانیک و… را به دنبال خواهد داشت.
عوارض مصرف و اعتیاد به گل بر روی مغز
هنگامی که فرد به مصرف گـل اعتیاد پیدا میکند، با کشیدن گـل، دود را به صورت مستقیم وارد مغز خود کرده و این دود به تمام سلولهای مغز میرسد و آنها را از بین میبرد.
در نهایت این عمل موجب به وجود آمدن مشکلات و عوارض جبران ناپذیری همچون کاهش قدرت تصمیمگیری، اختلال در کارکردهای اجرایی، ضعف در بیان کلامی، اختلال در توانایی حل مسئله و… برای فرد مصرف کننده میشوند. همچنین استفاده از ماده مخدر گـل، تأثیرات منفی بر روی نورونهای هیپوکامپ مغزی داشته که هوش و حافظه فرد را دچار اختلال میکند.
عوارض ترک گـل
پس از آن که فرد مصرف کننده به ترک گـل موفق شد، عوارضی را تجربه خواهد کرد که یکی از مهمترین آنها بی خوابی میباشد. شاید فرد برای مدت طولاتی بی خوابی را تجربه کند و از آنجایی که ماده مخدر بسیار قوی را ترک کرده، برای رفع بی خوابی خود به سراغ قرصهای خواب آور و مسکن میرود تا بی خوابی خود را جبران کند و در صورتی که بی خوابی وی با قرص درمان نشود، بازهم مصرف گـل را آغاز میکند.
مدت زمان لازم برای ترک گـل
عوارض مصرف و اعتیاد به گـل برای بسیاری از مصرف کنندگان جبران ناپذیر بوده و حتی به استفاده از مواد مخدر قویتر نیز روی میآورند. در صورتی که فرد قصد ترک گـل را داشته باشد، اولین سوال برای وی این است که مدت زمان لازم برای ترک گـل چقدر است؟ پاسخ به این سوال قطعی نبوده و مدت زمان لازم برای ترک گـل با توجه به سن، شرایط جسمی و روحی، میزان و مدت زمان مصرف گـل در هر فرد متفاوت است.
ترک هر نوع مواد مخدر به 2 بخش ترک جسمی و ترک روحی و روانی تقسیم میشود که ترک جسمی آن مدت زمان کمتری نیاز دارد. اما به صورت کلی میتوان گفت که ترک جسمی گـل حدود 10 روز تا 2 هفته به طول میانجامد و ترک روحی و روانی آن به مدت زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.