تنگه رغز عروس تنگههای شیراز که با 64 آبشار و چندین حوضچه اعجابانگیزش تنها 10 سال از زمان کشفش میگذرد، یکی از بکرترین مکان های ایران است. با رسانه اینترنتی فانیلی سفری به این تنگه بهشتی داشته باشید.
تنگه رغز، بهشت ناشناخته ایران
این تنگه جایی است که آب و سنگ هزاران سال باهم درآمیختهاند تا زیباترین شاهکارهای طبیعی را خلق کنند. دیوارههای صخرهای تنگه گاهی به هم نزدیک و گاهی دور میشوند و مسیر اعجابانگیز را خلق میکنند.
در میان این همه زیبایی 64 آبشار نیز بر زیبایی تنگه رغز افزودهاند. همچنین بیش از 100 چشمه در این تنگه وجود دارد. از این میان مردم عادی میتوانند تنها به تماشای 14 آبشار بروند و بقیه آبشارها نیاز به کوهنوردی و صخرهنوردی دارد. با رسیدن به آخرین آبشار دره جنوبی که آبشار وداع نام دارد و ارتفاع آن به ۳۵ متر میرسد، دره جنوبی به بنبست میرسد و باید با تمام شگفتیهای دره خداحافظی کنید.
خطرات تنگه رغز چیست؟
سفر به این تنـگه اصلا راحت نیست و نیازمند آمادگی جسمانی بالا است حتی اغلب کوهنوردان و صخرهنوردان حرفهای نیز در رسیدن به انتهای این تنـگه با مشکل مواجه میشوند. از طرفی صخرهها و سنگهای این تنـگه در حالت عادی نیز لغزنده هستند و عبور از آنها نیازمند تجهیزات کامل است، این در حالی است که بارش باران این مکان را لغزندهتر کرده و گاهی حتی ممکن است با یک حرکت اشتباه به پایین پرت شوید.
تنگـه رغز کجاست؟
این تنـگه در 30 کیلومتری شمال غربی شهر داراب، در بخش فسارود و در نزدیکی روستای رغز قرار گرفته است. رغز به معنای راه بکر و لغزنده است و مردم محلی به این مکان تنگـه رودخیز میگویند. این تنگـه حدود 5 کیلومتر طول دارد و هرکس آن را دیده به یقین آن را تکه گمشدهای از بهشت پنداشته است.
بهترین زمان سفر به تنگه بهشتی ایران کی است؟
از آنجایی که بارش باران حضور در این تنگـه را سختتر میکند پس بهترین زمان سفر به آن از اواسط بهار تا اواخر تابستان است. بااینحال در فصل سرد سال به دلیل بارشهای فراوان میزان آب این تنـگه نیز افزایش مییابد و چشمهها جانی دوباره میگیرند پس اگر یک کوهنورد یا صخرهنورد حرفهای هستید سفر به این تنـگه در زمستان را از دست ندهید.