یکی از مهمترین مواردی که هر فردی برای داشتن یک استایل خوب و بینقص باید همواره به آن توجه کند، رنگهای مکمل در ست لباس هستند. توانایی شناخت درست رنگها و نحوهی بکارگیری آنها چیزی نیست که بخواهید به سادگی از کنار آن بگذرید، چرا که داشتن این مهارت میتواند تا حد زیادی سبک پوشش شما را اصولیتر و متفاوتتر کند.
گاهی اوقات نداشتن اطلاعات درست و کافی دربارهی رنگها باعث از بین رفتن جلوهی زیبای لباسهایی که به آنها علاقهی زیادی دارید و حتی هزینهی زیادی هم برایشان کردهاید، میشود. در این مطلب از فانیلی مگ به معرفی رنگهای مکمل در ست لباس و نکات مربوط به آنها میپردازیم. با ما همراه باشید.
چرخهی رنگ چیست؟
برای درک بهتر ارتباط میان رنگها و نحوهی استفاده از آنها، ابتدا باید با چرخه یا دایرهی رنگ آشنا شوید. چرخهی رنگ که برای اولین بار در قرن هجدهم میلادی توسط ایزاک نیوتن به تصویر کشیده شد، یک بازنمایی بصری از رنگها است که در قالب یک دایره در کنار هم چیده شدهاند. دایرهی رنگ در طول زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است و برای فهم بهتر ارتباط رنگها با یکدیگر و نحوهی بکارگیری آنها به یک شیوهی هماهنگ، مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگهای اصلی
رنگهای درون چرخهی رنگ به سه دستهی مجزا تقسیم میشوند و اولین دستهای که باید با آنها آشنایی پیدا کنید «رنگهای اصلی» هستند. این دسته شامل سه رنگ قرمز، زرد و آبی است که با ترکیب آنها با یکدیگر میتوانید به هر رنگی که میخواهید دست پیدا کنید. این رنگها در واقع خالص هستند و از ترکیب هیچ دو رنگ دیگری نمیتوانید آنها را به دست بیاورید.
رنگهای فرعی یا ثانویه
رنگهای فرعی یا ثانویه ترکیبی از رنگهای اصلی هستند. این دسته را که شامل رنگهای نارنجی (قرمز و زرد)، بنفش (قرمز و آبی) و سبز (آبی و زرد) میشود، میتوانید به عنوان فرزندان رنگهای اصلی در نظر بگیرید. در چرخهی رنگ، رنگهای این دسته دقیقا در اطراف رنگهای دستهی اول قرار گرفتهاند.
رنگهای درجه سوم
با ترکیب رنگهای اصلی و رنگهای ثانویه یک دستهی دیگری از رنگها به وجود میآید که به آنها «رنگهای درجه سوم» یا ترکیبی میگوییم. با ایجاد تغییر در مقدار رنگهای مورد استفادهی خود میتوانیم به همخانوادههای مختلفی از یک رنگ برسیم. برای مثال، با تغییر میزان دو رنگ آبی و سبز در هنگام مخلوط کردن، میتوانید به رنگهای مختلفی چون فیروزهای، آبی آکواریومی و لاجوردی دست پیدا کنید. به طور کلی اما، در چرخهی رنگ شما تنها رنگهای زیر را میبینید:
- بنفش متمایل به آبی
- بنفش متمایل به قرمز
- پرتقالی متمایل به قرمز
- پرتقالی متمایل به زرد
- سبز متمایل به زرد
- سبز متمایل به آبی
تئوری رنگ چیست؟
حالا که با انواع رنگها و گروههای آنها آشنا شدید، وقت آن رسیده است که به سراغ آشنایی با تئوری رنگ بروید. این تئوری که به مطالعهی چگونگی کارکرد رنگها و تاثیر آنها بر احساسات و ادراک ما تمرکز دارد، به شما کمک میکند تا بتوانید در هنگام انتخاب لباس از رنگهای مناسب استفاده کنید تا همان پیامی که در نظر دارید را با پوشش خود به اطرافیانتان انتقال دهید.
دمای رنگ
اگر چرخهی رنگ را با توجه به دمای رنگها به دو قسمت تقسیم کنید، به رنگهای سرد و گرم دست پیدا خواهید کرد. ترکیب رنگهای گرم و سرد با یکدیگر در هنگام لباس پوشیدن میتواند به شما کمک کند تا جلوهی استایل خود را چندین برابر جذابتر کنید. رنگهای سبز، آبی و بنفش سرد هستند؛ درحالیکه رنگهای زرد، نارنجی و قرمز گرم به حساب میآیند.
هارمونی رنگ
هارمونی رنگ به ترکیب رنگهایی گفته میشود که از نظر بصری زیبا و دلپذیر هستند و عموما احساس وجود نظم را به مخاطب القا میکنند. در اکثر مواقع کنار هم قرار گرفتن رنگهای مکمل میتواند باعث به وجود آمدن هارمونی شود. برای مثال، یک استایل با رنگ صورتی و سبز میتواند در چشم بسیاری از افراد زیبا به نظر برسد. اما به طور کلی، از آنجایی که انسانها علایق و سلایق مختلفی دارند و ممکن است نسبت به ترکیب رنگها واکنش متفاوتی نشان دهند، هرگز نمیتوان به یک ترکیب رنگ دارای هارمونی «درست» دست پیدا کرد.
زمینهی رنگ
جالب است بدانید که رنگها هنگام قرار گرفتن در کنار یکدیگر رفتارهای مختلفی را از خود نشان میدهند. برای مثال گذاشتن دو رنگ آجری و زرد روشن در کنار هم میتواند کسلکننده و بیش از اندازه آرام به نظر برسد. اما قرار گرفتن رنگ آجری در کنار بنفش تیره میتواند باعث پرشور و جذابتر به نظر رسیدن آنها شود. همینطور ست کردن رنگ نود در استایل زنانه ممکن است به نظر یک سری از افراد بیش از حد ساده باشد اما استفاده از همان رنگها در کنار رنگهایی که ارزش بیشتری دارند میتواند ظاهرتان را خیرهکننده کند.
انواع ترکیب رنگها
شما به روشهای مختلفی میتوانید رنگهای مناسب برای استایلتان را پیدا و از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. در اینجا به معرفی چند مورد از این روشها میپردازیم تا بتوانید حداقل ۱۰ ست کاربردی مردانه و زنانه را برای خودتان درست کنید و از آنها لذت ببرید.
ترکیب رنگهای مکمل
رنگهای مکمل به آن دسته از رنگهایی گفته میشود که با یکدیگر در تضاد هستند و در چرخهی رنگ، دقیقا در نقطهی مقابل هم قرار دارند. رنگهای مکمل همواره شدت یکدیگر را افزایش میدهند و اگر آنها را با هم ترکیب کنید به یک رنگ خنثی دست پیدا خواهید کرد. به طور کلی، استفاده از رنگهای مکمل هم در لباس در کنار یکدیگر، مانند سبز و قرمز، هیچوقت قرار نیست شما را ناامید کند و همواره یک نتیجهی قابل اعتماد و چشمگیر را در هنگام لباس پوشیدن به شما خواهند داد.
ترکیب رنگهای مشابه
برعکس رنگهای مکمل که در هنگام کنار یکدیگر قرار گرفتن جلوهای پرشور و چشمگیر را به ظاهر شما میدهند، رنگهای مشابه استایلتان را بسیار آرامشبخش و ساده میکنند. این رنگها که در چرخهی رنگ در کنار یا نزدیک یکدیگر قرار دارند میتوانند باعث ایجاد هارمونی در استایل شما شوند. برای مثال، استفاده از سایههای مختلفی از رنگ صورتی، ظاهر شما را دلپذیرتر و دوستداشتنیتر خواهد کرد.
ترکیب رنگهای مکمل جانبی
رنگهای مکمل جانبی هم برای ست کردن لباسهایتان با یکدیگر مناسب هستند. در این روش، شما باید یک رنگ را از چرخهی رنگ انتخاب کنید. سپس به جای استفاده از مکمل رنگ انتخاب شده، از رنگهای کناری آن استفاده نمایید. برای مثال، همه میدانند که دو رنگ سبز و قرمز مکمل یکدیگر هستند. اما اگر به جای استفاده از رنگ قرمز از رنگهای کناری آن که در چرخهی رنگ میبینید استفاده کنید، یک ترکیب رنگ زیبا و خیرهکننده را به دست خواهید آورد.
ترکیب رنگ سه گانه و چهارگانه
به دست آوردن ترکیب رنگهای سه گانه و چهارگانه بسیار سختتر از روشهای دیگر است. در این روشها شما باید یکی از رنگها را بر رنگهای دیگر غالب کنید. برای داشتن ترکیب رنگ سه گانه باید یک مثلث متساویالساقین را روی چرخهی رنگ بکشید و از رنگهای روی هر راس در کنار هم استفاده کنید. برای مثال، سه رنگ سبز، نارنجی و بنفش ترکیب بسیار خوبی را در کنار هم تشکیل می دهند.
برای داشتن یک ترکیب رنگ چهارگانه هم باید یک مربع را روی چرخهی رنگ بکشید و از رنگهایی که روی هر راس قرار گرفته در کنار هم استفاده کنید. برای مثال، قرار گرفتن رنگهای سبز، آبی، قرمز و زرد در کنار هم ظاهر شما را فوقالعاده و خاص خواهد کرد.
ترکیب تک رنگ
ترکیب رنگ تک رنگ یا مونوکروم (Monochrome) هم که به معنای استفاده از سایهها و تناژهای مختلف یک رنگ در پوشش است، میتواند برای استایلهای کژوال و مینیمال مناسب باشد. امتحان این روش به ریسک و چالشپذیری زیادی نیاز دارد. گفتنی است که برای داشتن یک استایل مونوکروم عالی شما باید به خوبی با تئوری رنگها آشنایی داشته باشید تا نتیجهی دلبخواهتان را به دست بیاورید.
بهترین ترکیبهای رنگهای مکمل در ست لباس
اگر میخواهید یک استایل خاص و ترندی داشته باشید باید رنگ لباسهایتان را با توجه به رنگهای پرتکرار و محبوبی که در فشن شوهای برندهای مختلف دیده میشوند، انتخاب کنید. در اینجا، به معرفی ترکیب رنگهای مکمل در ست لباس میپردازیم که میتوانند پوشش شما را تا حد زیادی تحت تاثیر خود قرار دهند.
هلویی مخملی و قرمز
رنگ سال یا همان هلویی مخملی را در بهار و تابستان امسال بیشتر خواهیم دید. این رنگ که همزمان با ملایم بودن، بسیار گیرا و جذبکننده است با قرار گرفتن در کنار رنگهای گرمی چون قرمز ظاهر شما را پرانرژی و شاد جلوه خواهد داد. رنگ هلویی مخملی، مکمل قرمز در لباس پوشیدن است و با ایجاد یک کنتراست آرام و ملایم، استایل شما را جسورانه و پر از اعتماد به نفس خواهد کرد.
رنگهای مکمل سبز پستهای و صورتی
به طور کلی، رنگ سبز و طیفهای مختلف آن در چند سال گذشته در میان طراحان صنعت مد و فشن محبوبیت زیادی داشته است. امسال هم با کمی تغییر ما شاهد استفاده از رنگ سبز پستهای در میان آیتمهای برندهای مختلف هستیم. سبز پستهای یکی از رنگهای مکمل صورتی در لباس است و کنار هم گذاشتن آنها در هنگام انتخاب استایل، ظاهر شما را ترندی و در عین حال آرامشبخش جلوه میدهد.
آبی کمرنگ و نارنجی
امسال هم رانوِیهای بهاره و تابستانهی بسیاری از برندهای معروف، مانند پرادا، با تناژهای مختلفی از رنگ آبی تزئین شده بودند؛ اما این آبی کمرنگ خیلی بیشتر از همخانوادههای دیگر خود مورد توجه مردم قرار گرفته است. این آبی به طرز ویژهای کمیاب و خاص است، چرا که هر فرد با هر رنگ پوست و مویی میتواند به راحتی از آن در استایل خود استفاده کند. این رنگ به سادگی به عنوان مکمل ست رنگها در لباس پوشیدن مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما پیشنهاد ما به شما قرار دادن رنگ نارنجی و آبی کمرنگ در کنار هم است. رنگ نارنجی پرانرژی و زنده است، درحالیکه آبی کمرنگ حس ظرافت، وقار و آرامش را به مخاطب القا میکند.
رنگهای مکمل قهوهای و سرمهای
بسیاری از افراد فکر میکنند که ترکیب رنگ قهوهای و سرمهای جلوهی زیبا و چشمگیری ندارد و به همین دلیل آنقدر که باید از رنگ سرمهای به عنوان مکمل رنگ قهوهای در لباس پوشیدن استفاده نمیکنند. در فشن شوی امسال برند میو میو (Miu Miu) ما شاهد تغییر این نوع تفکر سنتی بودیم و متوجه شدیم که قرار گرفتن این دو رنگ در کنار هم میتواند در فصل بهار ظاهر شما را شیک و خاص نشان دهد. بنابراین، پیشنهاد میکنیم در هنگام انتخاب رنگهای مکمل در لباس مردانه و حتی زنانه به سراغ رنگ قهوهای شکلاتی و آبی تیره (ترجیحا سرمهای) بروید.
زرشکی و مشکی
رنگ زرشکی یا همان قرمز تیره در حال حاضر به عنوان یکی از پرطرفدارترین رنگهای سال ۲۰۲۴ شناخته میشود و بکارگیری آن در استایل، ظاهرتان را قوی و بینقص جلوه میدهد. زیبایی ویژهای که استفاده از زرشکی و مشکی به عنوان رنگهای مکمل برای ست لباس به پوشش شما میدهد را در هیچ ترکیب دیگری نمیتوانید پیدا کنید. اگر می خواهید با استایل خود حس رازآلود بودن و استقلال را به اطرافیانتان القا کنید، این دو رنگ را در کنار هم بپوشید.
رنگهای مکمل یاسی و زرد لیمویی
رنگ یاسی در بهار و تابستان سال گذشته در میان مردم از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار بود. این رنگ، امسال هم قرار است مانند یک ترند عمل کند و به عنوان مکمل رنگها در لباس پوشیدن مورد استفاده قرار بگیرد. پیشبینی میشود که رنگ یاسی در فصل تابستان جایگاهی مانند رنگ صورتی باربی را در میان افراد جامعه به دست بیاورد. یاسی یکی از رنگهای مکمل زرد در لباس پوشیدن میباشد. بنابراین، شما هم باید برای تغییر حسوحال در ترکیب رنگ لباس خود از رنگ زرد لیمویی در کنار یاسی استفاده کنید تا تازگی و شادی را به استایل خود اضافه نمایید.
رنگهای مکمل طوسی و خاکستری
رنگ طوسی و دیگر سایهها و تناژهای آن هیچوقت نیازی به ترند شدن ندارند؛ چرا که به عنوان یک رنگ خنثی میتوانند با همهی رنگهای مکمل در استایل شما مورد استفاده قرار بگیرند. یک استایل مونوکروم با استفاده از طیفهای مختلف رنگ طوسی میتواند در تمامی فصلهای سال پوشش شما را ساده و در عین حال زنانه و باوقار جلوه دهد. البته پیشنهاد میکنیم مردان از طیفهای تیرهی این رنگ استفاده کنند تا ظاهرشان قدرتمندتر به نظر برسد.