رسانه اینترنتی فانیلی

دریای مرده؛ دریایی که میشود روی آن راه رفت!

دریای مرده نام عجیب و شگفت‌انگیزی است اما روی نقشه جغرافیایی دنیا، این نام به‌صورت لکه‌ای آبی رنگ در نزدیکی اردن مشخص شده است. دریایی که عرب‌ها به آن بحرالمیت می‌گویند و اروپایی‌ها Dead Lake.

دریای مرده یکی از شورترین پیکره‌های آبی موجود روی کره‌ زمین است. نمک زیاد آن سبب به وجود آمدن ویژگی‌های عجیبی در این منطقه شده است. این دریا با کم‌آبی شدید مواجه است اما محو نمی‌شود. هرچه آب پایین می‌رود، غلظت و شوری دریاچه بیشتر می‌شود و نهایتا به جایی می‌رسد که میزان تبخیر متوقف می‌شود. در این مقاله مجله اینترنتی فانیلی با دریای مرده که در غرب اردن و شرق فلسطین واقع شده‌است، آشنا می‌شویم.

حقایق دریای مرده یا بحر المیت

این دریا در حقیقت یک دریاچه نمک است که نسبت به دریاچه‌های معمولی دیگر در دنیا، دارای غلظت نمک و مواد معدنی بیشتری است. جدای از اینکه دریای مرده، نمکی‌ترین دریاچه جهان است، بسیاری آن را پست‌ترین نقطه روی زمین می‌دانند، چرا که باید ۴۲۳ متر پایین‌تر از سطح دریا باشید تا بتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.

علت نامگذاری این دریاچه به این دلیل است که به خاطر شوری زیاد آب، هیچ‌گونه موجود زنده میکروسکوپی در آن قادر به رشد کردن و زنده ماندن نیست. تنها تعداد معدودی باکتری و قارچ می‌توانند در این آب‌ها زندگی کنند.

چرا دریای مرده؟

ممکن است برایتان سوال باشد که چرا کسی در این دریا غرق نشده و نمی‌شود؟ در جواب باید گفت که آب این دریا به‌خاطر وجود نمک زیاد، به اندازه‌ای غلیظ است که امکان ندارد کسی در آن غرق شود. به همین دلیل به هر عمق از آن که بروید روی آب می‌مانید.

هر وزنی که داشته باشید می‌توانید روی آب شناور بمانید و با خیال راحت روزنامه‌تان را بخوانید یا ترانه مورد علاقه‌تان را گوش کنید. کاری که گردشگران این منطقه انجام می‌دهند. همین مورد، دریای مرده را به جالب‌ترین و جذاب‌ترین جاذبه توریستی منطقه تبدیل کرده است. درست است که به دلیل زیر آب رفتن غرق نمی‌شوید اما باید بدانید حرکت کردن در آب این دریا سخت است.

این دریا از کجا تغذیه می‌شود؟

آب این دریاچه شور از رود اردن تغذیه می‌شود اما هیچ خروجی ندارد و به همین دلیل نمک‌های موجود در آن روی هم انباشته می‌شوند و باعث بوجود آمدن اشکال نمکی دریای مرده می‌شوند.

در واقع در اشکال نمکی دریای مرده میلیاردها اتم به وسیله طبیعت منحصر به‌فرد در کنار هم قرار گرفته و بلورهای حیرت‌آوری را به‌وجود آورده‌اند. شاید شگفت‌انگیزترین این اشکال را بتوان قارچ‌های نمکی دانست که روی پایه‌های نمکی‌شان ایستاده‌اند و سرهای آن‌ها از آب بیرون آمده است.

این کریستال‌ها روی سطح آب را فرا می‌گیرند و به اندازه‌ای شکننده هستند که با یک نسیم ملایم کاملا می‌شکنند و زمانی که بشکنند، قسمتی از آن‌ها به زیر آب می‌رود و قسمت‌های دیگر آن به هم می‌پیوندند و همین قسمت‌ها روی هم انباشته‌تر می‌شوند تا اینکه به ستون‌های بلندی تبدیل می‌شوند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

بیشتر بخوانید

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.