گزارش پایداری سال ۱۴۰۲، چهارمین گزارش پایداری متوالی ایرانسل است. طی چهار سال گذشته، با هدف بررسی و ارزیابی جامع عملکرد سازمان، گزارش پایداری ایرانسل بهصورت منظم منتشر شده است. این گزارش، نمود تعامل مؤثر با ذینفعان سازمان است. ایرانسل تلاش میکند تا در این گزارش، به تأثیرات اجتماعی و زیستمحیطی عملکرد خود و ارزشهای اقتصادی ناشی از آن، با رعایت اصول حاکمیت شرکتی بپردازد.
این گزارش سعی دارد تا با نگاهی همهجانبه، دقیق و بدون سوگیری، اطلاعاتی را از عملکرد سازمان، با رویکرد پایداری، در بازه زمانی اول فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲، به مشترکان، سایر ذینفعان و علاقهمندان ارائه داده و بهصورت داوطلبانه، اطلاعات لازم برای ارزیابی کمی و کیفی عملکرد ایرانسل در زمینه پایداری در کسبوکار را بهصورتی سنجشپذیر، در اختیار ذینفعان قرار دهد.
بر اساس این گزارش، ایرانسل سال ۱۴۰۲ را با ۲,۲۷۲ نیروی تماموقت به پایان رساند که ۳۵ درصد از مجموع همکاران را زنان تشکیل داده بودند. میانگین سن کارکنان ۳۸ سال است و جوانترین کارمند ۲۳ ساله است. در سال ۱۴۰۲، ۸ درصد کارکنان زیر ۳۰ سال سن داشته و ۹۴.۱ درصد ایرانسلیها، بین ۲۸ ساله تا ۴۷ ساله (متولدان ۱۳۵۵ تا ۱۳۷۵) بودهاند.
همچنین کارکنان ایرانسل بهطور متوسط، نزدیک به ۹ سال سابقه کار درونسازمانی دارند.
توزیع نیروی انسانی در گروههای سنی مختلف در جدول زیر آمده است:
زنان در ایرانسل
چهارمین گزارش پایداری ایرانسل حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۲، میزان مشارکت زنان در واحدهای تکنولوژی و فنی 35 درصد، واحدهای تجاری ۳۱ درصد و واحدهای پشتیبانی ۴۲ درصد بوده است.
سهم زنان از ساعات آموزشی دیجیتال و حضوری ۲۷,۴۵۴ ساعت (۳۳ درصد از کل دورهها) بوده که میانگین سرانه آموزشی هر کدام از کارکنان زن بیش از ۴۱ ساعت در سال است.
در سال۱۴۰۲، سهم زنان از موارد موفق جذب از بیرون سازمان ۳۸ درصد، ارتقا به مشاغل مدیریتی ۳۰ درصد و انتخاب در برنامه جانشینپروری ۳۰.۴ درصد بوده است.
در همان سال، ۱۶ درصد از مشاغل ایرانسل بهروزرسانی شده، ۷۶ درصد بدون تغییر مانده و ۳۲ درصد به تعداد مشاغل افزوده شده است.
این افزایش، به تغییرات ساختار سازمانی برای راهبرد تحول دیجیتال و گسترش فعالیت شرکتهای تابعه مربوط میشود.
همچنیـن، نسـبت تعـداد ارتقـای سـطح شـغلی کارکنـان بـه کل تعـداد کارکنـان بـه عـدد ۱۱ درصـد رسـید کـه در ایـن بیـن، ۴۷ درصـد مربـوط بـه ارتقـا بـه مشـاغل مدیریتـی و ۴۲ درصـد بـه مشـاغل تخصصـی اسـت. درصـد جابهجایـی افقـی کارکنـان در این سـال ۶.۸ درصـد اسـت. شـرکت ایرانسـل هماننـد سـالیان گذشـته، در سـال ۱۴۰۲ هیـچ تعدیلـی در تعـداد کارکنـان نداشـته و خوشـبختانه هیچگونـه مصدومیـت جـدی در محیـط کار یا حادثه منجـر به فوتی رخ نداده اسـت.
کار معنادار
پذیرش مفهوم «کار معنادار» فراتر از ایده مرسوم یک شغل، به تبدیل حرفه و مسیر شغلی به منبعی از تأثیر و الهام برای دیگران میانجامد. دستیابی به این مفهوم، از طریق توانمندسازی افراد در نقشهایشان، تشکیل تیمهای چابک و کارآمد و همسو کردن کار با تواناییهای فردی حاصل میشود.
هدف نهایی این است که با بازتعریف ادراک افراد از کار، پتانسیل هر فرد به طور کامل شناخته و فعال شده و افراد برای ارائه بهترین عملکرد خود در کار روزانه توانمند شوند.