در دنیای فناوری، روابط بین مدیران عامل شرکتهای بزرگ و سیاستمداران نقشی کلیدی در پیشرفت و توسعهی شرکتها دارد. از نمونههای بارز این نوع تعاملات، میتوان به رابطهی تیم کوک، مدیرعامل اپل، با دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری اول او اشاره کرد. تیم کوک با رویکردی متفاوت و هوشمندانه، توانست از طریق تعاملات مستقیم و شخصی، سیاستهای دولت را به نفع اپل تغییر دهد.
بنابر گزارش والاستریت ژورنال، کوک بهجای استفاده از روشهای سنتی لابیگری، بر ایجاد روابط شخصی با ترامپ تمرکز کرد. او از طریق تماسها و دیدارهای مستقیم، به مسائل خاص و قابل اجرا پرداخت و این روش در لحظات حساس، مانند اصلاحات مالیاتی در سال ۲۰۱۷ و مذاکرات مرتبط با تعرفهی واردات در سال ۲۰۱۹، بسیار مؤثر واقع شد.
تیم کوک همچنین بهجای پرداختن به مسائل متعدد در جلسات، روی یک موضوع خاص تمرکز میکند و رویکرد یادشده به او کمک میکند تا از تنشها جلوگیری کند و مسائل کلیدی را مطرح کند. بهنظر میرسد این روش برای دیگر مدیران فناوری نیز الهامبخش بوده است؛ چراکه آنها از تجربیات و راهبردهای کوک برای تقویت روابط خود با ترامپ استفاده میکنند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل، در سال ۲۰۱۹ با موفقیت از شرکت خود در برابر تعرفههای پیشنهادی دولت ترامپ دفاع کرد. او با استدلال اینکه این تعرفهها به نفع رقبای اپل مانند سامسونگ خواهد بود، توانست دولت را متقاعد کند تا برنامههای تعریفی خود را تعدیل کند. در نتیجهی تلاشهای کوک، محصولات اصلی اپل از پرداخت تعرفههای گزاف معاف شدند. همچنین کوک نقش مهمی در مذاکره با دولت برای تعیین نرخ مالیاتی مناسب جهت بازگرداندن سودهای اپل از خارج از کشور ایفا کرد.
اکنون، مدیران دیگر شرکتهای فناوری مانند مارک زاکربرگ، سوندار پیچای و حتی رهبران بوئینگ و فدرال اکسپرس نیز بهدنبال الگوبرداری از روشهای کوک هستند، اما تکرار موفقیت او میتواند دشوار باشد؛ چرا که رابطهی خاص کوک با ترامپ و شناختهشدن برند اپل، نقش مهمی در موفقیتهای او داشته است.
-
تیم کوک، رهبری که اپل را به باارزشترین برند دنیا تبدیل کرد
-
کدام رهبران صنعت فناوری پیروزی دونالد ترامپ را تبریک گفتند؟
-
دونالد ترامپ: مدیرعامل اپل برای اعتراض به تصمیمهای اروپا با من تماس گرفت
تغییر رویکرد رهبران تکنولوژی دربرابر دونالد ترامپ، نهتنها برای حفظ منافع شرکتها، بلکه برای ترمیم روابط بین سیلیکونولی و واشنگتن نیز حیاتی محسوب میشود؛ چراکه در دوران ریاستجمهوری بایدن، فشارهای نظارتی بر شرکتهای بزرگ فناوری افزایش یافت و این مدیران امیدوارند که بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بتواند به کاهش فشارها منجر شود.