مقالهی زومیت برای معرفی «بهترین گوشی های هوشمند»، محصولات ایدئال بازار در هر ردهی قیمتی را معرفی میکند؛ اما گزینههای موجود در این مقاله با توجه به عملکرد کلی دستگاه در بخشهای نمایشگر، توان پردازشی، دوربین، باتری، طراحی، کیفیت ساخت و برچسب قیمتی انتخاب و معرفی میشوند. بااینحال شاید برای برخی کاربران عملکرد جوانب خاصی از گوشی هوشمند اولویت بیشتری داشته باشد؛ برخی باتری حجیم و توانمند را ارجح میدانند و برخی دیگر به کیفیت نمایشگر، بیش از هر عامل دیگری توجه دارند.
با توجه به پیشرفت چشمگیر گوشیهای هوشمند در قابلیتهای تصویربرداری، طی سالهای گذشته شاهد افول وحشتناک آمار فروش دوربین عکاسی بودهایم. این موضوع تا جایی پیش رفته است که برخی ردههای دوربین عکاسی مانند دوربینهای سادهی خانگی در حال انقراض هستند؛ زیرا دیگر توان رقابت با گوشیهای هوشمند را ندارند. پیشرفت دوربین و توانایی گوشیهای هوشمند باعث میشود تا بسیاری از کاربران برای رفع نیازهای خانگی یا حتی نیمهحرفهای خود صرفاً به خرید گوشی هوشمند بسنده کنند.
اگر علاقهی زیادی به عکاسی موبایل دارید و دوربینی توانمند برای ثبت بهترین تصاویر در بودجهی مدنظر، اولویت اصلی شما است، پیشنهاد میکنیم فهرست محصولات زیر را در نظر بگیرید.
گوشیهای آیفون همیشه به داشتن دوربینهای قدرتمند معروف بودند و افراد زیادی این دستگاهها را تنها بهدلیل داشتن دوربینشان خریداری میکردند؛ از این رو ما نیز مدلهایی را که در حال حاضر دوربینهای توانمندی دارند، در لیستمان قرار دادهایم. قبل از خرید گوشیهای آیفون، باید بدانید که مدلهای آیفون ۱۴ و ۱۵ در ایران رجیستری نمیشوند و نمیتوانید بهعنوان گوشی اصلی از آنها استفاده کنید.
ردمی نوت 12S شیائومی از پردازندهی Helio G96 بهره میبرد که امکان دارد حتی نسبتبه برخی گوشیهای ارزانتر، عملکردی ضعیفتر از خود نشان دهد اما تمرکز سازنده در این گوشی صرفا روی عملکرد پردازشی معطوف نبوده تا از دیگر جنبهها غافل شود.
مواردی چون نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی که اندازه کاملا استانداردی محسوب میشود، پنل OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و وضوح FHD، اسپیکرهای استریو، وزن ۱۷۶ گرمی و باتری حجیم، این گوشی را در مجموع به انتخاب معقولی تبدیل میکنند.
گوشی Moto G84 موتورولا با صفحهنمایش ۱۲۰ هرتز از نوع OLED و توانایی نمایش ۱ میلیارد رنگ (نمایشگر ۱۰ بیتی)، یکی از بهترین نمایشگرها را میان گوشیهای میانرده دارد. تراشه ۶ نانومتری Snapdragon 695 همراه ۱۲ گیگابایت رم، دست شما را در اجرای بازیهای سنگین با گرافیک متوسط باز میگذارد و باتری آن با شارژر ۳۰ واتی در حدود ۵۰ دقیقه کاملا شارژ میشود.
دوربین اصلی به حسگری ۵۰ مگاپیکسلی مجهز شده است که بهعنوان دوربینی میانرده عکسهای خوبی ثبت میکند و برای عکاسی در محیطهای باز شما را راضی نگه میدارد. حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، اسپیکرهای استریو و جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون از دیگر ویژگیهای مثبت Moto G54 بهحساب میآیند. تمام این ویژگیها در بدنهی بسیار سبک ۱۶۷ گرمی قرار گرفتهاند تا موتو G84 را به یکی از خوشدستترین گوشیهای بازار تبدیل کنند.
گلکسی A35، محصولی است که با ارتقا یافتن پردازنده به Exynos 1380 و همچنین شیشهای شدن قاب پشتی، بهنوعی روح گلکسی A54 در آن جریان یافته و از آنجایی که این گوشی را میتوان با بودجهای کمتر از گلکسی A54 خرید، اکنون این میانرده را ارزشمندتر از همیشه میبینیم. ضمن اینکه در فرایند بهروزرسانی چهارساله، گلکسی A35 یک نسخه بیشتر اندروید را نیز دریافت خواهد کرد.
همچنین دوربین سلفی بهجای بریدگی قطرهای شکل، درون حفره قرار گرفته و محافظت از نمایشگر با Gorilla Glass Victus Plus بهبود یافته است. بهجز ارتقای کیفیت ساخت بدنه و پردازنده، دوربین اصلی میزبان حسگری با وضوح ۵۰ مگاپیکسلی شده است که در کنار پردازنده اگزینوس ۱۳۸۰، عکسها بهتر و سریعتر پردازش میشوند؛ بهطوری که عملکرد آن هنگامی که شرایط نوری مناسب باشد، باتوجه به هزینهای که برای گوشی میکنید ایدهآل بهنظر میرسد.
گلکسی A55 بهعنوان پریمیومترین میانردهی سال ۲۰۲۴ سامسونگ، با فریم فلزی و تراشهی جدید Exynos 1480 همین شرکت، راهی بازار شده است. دوربینهای اصلی، اولتراواید و ماکروی A55 نسبت به سال گذشته تغییر یا پیشرفتی نداشتهاند؛ اما بهلطف تراشهی جدید، تجربهی عکاسی لذتبخش و قابل قبولی ارائه میکنند. دوربین اصلی A55، امکان فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را نیز در اختیار قرار میدهد.
در بخش نمایشگر، گلکسی A55 از پنل OLED با ابعاد ۶٫۶ اینچ (حدود ۰٫۲ اینچ بزرگتر از A54) استفاده میکند. نمایشگر، روشنایی و دقت رنگ خوبی ارائه میکند؛ اما حاشیههای قطور اطراف آن، میتواند یکی از نقاط ضعف بزرگ A55 باشد و با وجود وزن ۲۱۳ گرمی نمیتواند جایگاهی در بین گزینههای خوشدست برای خود باز کند. با اینحال میتوان وجود گواهی IP67 برای مقاومت در برابر آب را یک برتری نسبتبه رقبا بهحساب آورد.
ردمی نوت ۱۳ پرو 5G از صفحهنمایش ۶٫۶۷ اینچیِ OLED با وضوح 1.5K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره میبرد و بهلطف پشتیبانی از استاندارد دالبی ویژن، میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد. شیائومی از پوشش Gorilla Glass Victus برای محافظت از نمایشگر استفاده کرده است تا مقاومت آن در مقابل اشیاء نوکتیز و ضربات سخت بالاتر رود. با وزن ۱۸۷ گرمی ردمی نوت ۱۳ پرو 5G جزو گوشیهای نسبتا سبک و خوشدست بازار بهحساب میآید.
گوشی شیائومی از دوربین اصلی با سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی ISOCELL HP3 سامسونگ با گشودگی دیافراگم f/1.7، مجهز به سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد که دوربینهای اولتراواید ۸ مگاپیکسلی و ماکرو ۲ مگاپیکسلی نیز آن را همراهی میکنند. دوربین ردمی نوت ۱۳ پرو 5G به لزرشگیر الکترونیکی هنگام فیلمبرداری مجهز شده است و قابلیت ضبط فیلمهایی با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. دوربین سلفی نیز با حسگری ۱۶ مگاپیکسلی، عکسهای خوبی در حالتهای معمولی و پرتره ثبت میکند.
گوشی گوگل پیکسل 7a بهعنوان پرچمدار اقتصادی گوگل، از صفحهنمایش ۶٫۱ اینچیِ OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و وضوح FHD بهره میبرد و قادر به پخش محتواهای HDR نیز هست. شاید در وهلهی اول، نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی برای برخی کاربران ناامیدکننده باشد اما بهلطف اندروید خالص و رابط کاربری روان و مینیمال گوگل، کاربر متوجه کندی یا لگ خاصی حین اجرای انیمیشنها و گشتن در رابط کاربری نخواهد شد.
گوگل از پردازندهی ۵ نانومتری اختصاصی خود یعنی Tensor G2 در پیکسل 7a استفاده کرده است که ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی نیز آن را همراهی میکنند. پردازندهی تنسور G2 عملکرد خوبی خصوصا در بخش عکاسی و پردازش جزییات عکسها دارد اما بهاندازهی سایر پردازندههای همقیمت آن قدر در زمینهی گیمینگ عملکرد چشمگیری از خود نشان نمیدهد. بااینحال، بازیهای سنگینی مانند پابجی یا کال آو دیوتی موبایل را میتوان با نرخ فریم مناسبی اجرا کرد.
قاتل پرچمدار سامسونگ با نام گلکسی S23 FE چندی پیش در بازار موجود شد تا جایگاه سری گلکسی Fan Edition سامسونگ را در بین بهترین گوشی های بازار ایران تثبیت کند اما اینبار در کالبدی قطورتر و سنگینتر از نسل پیشیناش. طراحی کلی این گوشی بسیار برای ما یادآور گلکسی A54 میشود و با شیشهای شدن قاب پشتی، بهنظر میرسد از پلتفرم همان گوشی برای طراحی S23 FE استفاده شده است.
این گوشی از نمایشگر ۶٫۴ اینچی با نسبت کمتر از ۸۵ درصد به بدنه بهره میبرد که از حاشیههای زیاد اطراف نمایشگر این گوشی خبر میدهد. S23 FE در دونسخه با تراشههای Snapdragon 8 Gen 1 و Exynos 2200 عرضه شده که نسخهی اگزینوس در بازار کشور بهصورت گسترده توزیع میشود. دوربین اصلی نیز از ۱۲ به ۵۰ مگاپیکسل با امکان فیلمبرداری 8K تغییر کرده و در کنارش دوربین تلهفوتوی ۸ مگاپیکسلی آن را به گزینهای مناسب برای عکاسی بدل میکند.
پیکسل 8، گوشی پرچمدار دستپرورده گوگل است که طراحی آن اندکی دستخوش تغییر شده و از فرم مربعی گونه خارج شده است. با اینحال بیرونزدگی نواریشکل ماژول دوربین بهقوت خود باقی مانده و بخشی از هویت بصری گوشیهای پیکسل را تشکیل داده است. این گوشی از بدنهی شیشهای و فریم آلومینیومی ساخته شده و اکنون با ابعاد ۶٫۲ اینچ خوشدستتر از هر زمانی شده است.
در بخش عملکرد، تنسور G3 بهعنوان تراشه مرکزی اختصاصی این گوشی نقشآفرینی میکند که تاحدودی بهینهتر و سریعتر از قبل شده است اما کماکان اختلافهایی با تراشههای پرچمدار دارد. نرخ نوسازی نمایشگر از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز ارتقا داشته و روشنایی آن بهبیشاز ۲۰۰۰ نیت رسیده است. مجموعهی دوربینها تقریبا تفاوتی روی کاغذ نداشتهاند، اما بهلطف هوش مصنوعی و ارتقای ISP، خروجی تصاویر دوربینهای واید ۵۰ مگاپیکسلی و اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی که امکان ثبت تصاویر ماکرو را نیز دارد، بهبود یافته و در شرایط نوری مختلف میتوانند تصاویر باکیفیتی را ثبت کنند.
آیفون ۱۳ اپل که چند سالی از معرفی و عرضه آن در بازار ایران میگذرد، بدنهای شیشهای و فریمی آلومینیومی دارد تا در عین زیبایی، مقاوم هم باشد. صفحهنمایش ۶٫۱ اینچیِ گوشی اپل از پنل Super Retina XDR OLED استفاده میکند، اما متاسفانه نرخ تازهسازی آن ۶۰ هرتز است که تقریبا در هیچ مدلِ بالاردهای مشاهده میشود. مدلهای پایهی گوشیهای اپل همیشه وزن کمی دارند و بسیار خوشدست هستند؛ آیفون ۱۳ نیز با وزن ۱۷۴ گرمی دستگاه سبکی محسوب میشود.
آیفون ۱۳ از تراشه A15 Bionic قدرت میگیرد که هنوز هم یکی از سریعترین و کارآمدترین تراشههای موبایلی موجود است و بهراحتی میتواند سنگینترین بازیها را در بالاترین تنظیمات گرافیکی اجرا کند. این تراشه با استفاده از فناوری ۵ نانومتری ساخته شده که عملکردی بینظیر در اجرای برنامهها و وظایف هوش مصنوعی ارائه میدهد. گوشی اپل با رم ۴ گیگابایتی و گزینههای ذخیرهسازی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی در بازار موجود است.
سامسونگ در گلکسی S24 اولترا با حفظ زبانطراحی نسل پیشین، سرانجام استفاده از نمایشگر با لبه خمیده را کنار گذاشته و هماکنون پنل جلو کاملا مسطح شده است. فریم آلومینیومی جای خود را به فریم بادوامتر تیتانیومی مات داده و گوشی جلوهی مدرنتری بهخود گرفته است. یک تغییر مهم دیگر این گوشی استفاده از محافظ Gorilla Glass Armor است که با جذب ۷۵ درصدی بازتاب نور، خوانایی صفحه زیر نور شدید را بهاندازه قابل توجهی افزایش داده است.
با وجود سختافزار قدرتمند و ویژگیهای شگفتآوری چون هفتسال بهروزرسانی سیستمعامل، میتوان لقب «کاملترین پرچمدار سال اندروید» را به این گوشی اعطاء کرد. از جمله نقاط قوت این گوشی میتوان به عملکرد خیرهکنندهی پردازنده Snapdragon 8 Gen 3 بهخصوص در بازیهای سنگین اشاره کرد که حتی از آیفون ۱۵ پرو مکس نیز پیشی میگیرد.
آیفون ۱۵ پرو مکس پرچمدار سال ۲۰۲۳ اپل، با تغییرات اساسی در برخی بخشها، طراحی تکراری چندسالهی اپل را دستخوش تغییراتی کرده است. صفحهنمایشِ OLED گوشی اپل از وضوح ۲۷۹۶ × ۱۲۹۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی بهره میبرد و از استانداردهای دالبی ویژن و HDR10 نیز پشتیبانی میکند. بیشینه روشنایی نمایشگر در نور روز به ۲۰۰۰ نیت میرسد که عدد فوقالعادهای در میان گوشیهای موبایل محسوب میشود.
اپل از جدیدترین پردازندهی خود یعنی Apple A17 Pro در این پرچمدار استفاده کرده است که از قابلیتهای نوآورانهای همچون شتابدهندهی سختافزاری رهگیری پرتو و MetalFX (قابلیتی برای بالا بردن وضوح و نرخ فریم بازیها) پشتیبانی میکند. A17 Pro نخستین تراشهی ۳ نانومتری دنیای موبایل است و میتواند بازیهای AAA را در حد کنسولها و کامپیوترها، به گوشیهای آيفون ۱۵ پرو و پرو مکس بیاورد.
شیائومی ۱۴ اولترا، جدیدترین پرچمدار دوربینمحور شیائومی است که تقریبا تمام عناصر دیگر گوشی را به خدمت دوربین درآورده است و این مسأله بهخصوص در بخش طراحی بهوضوح مشاهده میشود. هیولای شیائومی از چهار دوربین اصلی، اولتراواید و تلهفوتو (۳٫۲ برابری و ۵ برابری) با سنسور ۵۰ مگاپیکسلی برای عکاسی استفاده میکند. لنز دوربینها و الگوریتم پردازش تصویرشان نیز با همکاری لایکا طراحی شدهاند.
حسگر دوربین اصلی شیائومی ۱۴ اولترا، ۸۰ درصد بزرگتر از حسگر دوربین اصلی رقیبش، گلکسی S24 اولترا است. لنز دوربین اصلی از دیافراگم متغیر در بازهی f/4.0 تا f/1.63 استفاده میکند که در حالت عکاسی Pro، میتوان گشودگی دیافراگم را بهاندازهی دلخواه در این بازه تغییر داد. لرزشگیر اپتیکال سوار بر لنز نیز لرزشهای دست را حین عکاسی و فیلمبرداری، خنثی میکند. برای بهدست آوردن اطلاعات کافی از عملکرد شیائومی ۱۴ اولترا در عکاسی و قابلیتهای کیت عکاسی قدرتمندش، مقاله بررسی شیائومی ۱۴ اولترا در زومیت را از دست ندهید.