اختلاف سنی موضوعی است که ذهن اکثر افراد در سن ازدواج را درگیر میکند. اما تا چه میزان اختلاف سنی در ازدواج قابل قبول است؟ این دقیقاً به شرایط شما بستگی دارد. به طور کلی عوامل مختلفی مانند فرهنگ، میزان بلوغ فکری طرفین و … در تعیین اختلاف سنی و سن مناسب برای ازدواج دخیل هستند. در ادامه این مطلب از رسانه اینترنتی فانیلی، توضیحات کاملتری در این زمینه ارائه شده است.
مناسبترین اختلاف سنی در ازدواج چند سال است؟
امروزه یافتن اختلاف سنی مناسب برای ازدواج، فرمول خاصی ندارد و این موضوع باعث تضمین دوام زندگی مشترک نیست. افراد بر اساس عوامل مختلفی ترجیح میدهند با همسر خود فاصله سنی زیاد یا کمی داشته باشند. نقش فرهنگ را در این زمینه نمیتوانیم دست کم بگیریم. در بسیاری از فرهنگها مردان با زنان ۱۵ تا ۲۰ سال کوچکتر از خود ازدواج میکنند. اما آیا این میزان اختلاف سنی مناسب است؟ در ادامه به انواع اختلاف سنی و مزایا و معایب آنها میپردازیم.
اختلاف سنی ۰ تا ۵ سال در ازدواج
ازدواج همسالان در سالهای اخیر بیشتر از قبل شده است. این میزان اختلاف سنی در ازدواج باعث میشود که طرفین از یک نسل بوده و بهتر شرایط یکدیگر را درک کنند. آمار جدایی و طلاق در این مدل ازدواج کمتر است به شرطی که هر دو طرفین ویژگیهای زیر را داشته باشند:
- رسیدن به بلوغ فکری و عاطفی
- سازگاری در رابطه
- رعایت احترام متقابل
اختلاف سنی در ازدواج بین ۵ تا ۱۰ سال
بیشتر زنان تمایل دارند که شریک زندگی آنها از آنها بزگتر باشد تا بتواند نقش حامی را برای آنها ایفا کند. اما آیا این موضوع درست است؟ از جهتی میتواند درست باشد. اما باید به یک نکته توجه کنید. این که سن نشان دهنده بلوغ فکری نیست و بسیاری از افراد در سنین بالای ۴۰ سال هم به پختگی کامل برای قبول مسئولیت زندگی زناشویی نرسیدهاند. بنابراین لازم است نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- طرفین به بلوغ فکری کافی رسیده باشند.
- اختلاف فرهنگی بیش از حد نداشته باشند.
- مسئولیتپذیر باشند.
اختلاف سنی ۱۰ تا ۱۵ سال
این میزان اختلاف سنی در ازدواج کمی چالشبرانگیز است. اما میزان موفقیت ازدواج طرفین کاملاً به شرایط و روحیات آنها بستگی دارد. زوجهای بسیاری با این میزان فاصله سنی، زندگی شاد و خوبی را سپری میکنند. از مزایای این اختلاف سنی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- همسر بزرگتر معمولاً از نظر فکری بالغتر است و از نظر مالی نیز نقش حمایتگر دارد.
- همسر بزرگتر صبورتر است و در حل چالشهای زندگی بسیار شکیبا است.
- همسر کوچکتر با روحیه جوان و شاداب خود، تعادل را در رابطه برقرار میکند.
اختلاف سنی ۱۵ تا ۲۰ سال
این اختلاف سنی در ازدواج شباهت زیادی به مورد قبلی دارد و تمام مواردی که در مورد فاصله سنی ۱۰ تا ۱۵ سال گفته شد، در اینجا نیز صادق است. با این حال ممکن است در این مدل ازدواج، مرد به اشتباه در نقش پدر و قهرمان برای زن ظاهر شود. زنان علاقهمند به این اختلاف سنی بیشتر احساس ضعف دارند و دنبال یک حامی برای ادامه زندگی خود میگردند. البته این موضوع برای همه صادق نیست و نمیتوانیم برای تمام افراد یک نسخه بپیچیم.
اختلاف سنی بالای ۲۰ سال
این اختلاف سنی در ازدواج میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. از میان آنها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تفاوت نیازها و خواستهها از ازدواج
- عدم درک متقابل
- مشکل در برقراری رابطه جنسی
با این حال بهتر است شرایط دو طرف به صورت دقیق بررسی شود. ممکن است این مدل از جهتی به نفع طرفین باشد و بتوانند با یکدیگر به سازگاری کامل برسند.
بزرگتر بودن زن از مرد در ازدواج
در حال حاضر جوامع به سمتی میروند که در آن مردان به ازدواج با زنان بزرگتر از خود نیز فکر میکنند. در این حالت باید بلوغ فکری طرفین را در نظر بگیریم. در گذشته مشکل کاهش قدرت باروری زنان از یک سنی به بعد، مسئله مهمی در تعیین سن مناسب برای ازدواج بود. اما در حال حاضر پیشرفت علم به سمتی رفته است که زنان میتوانند در سنین بالاتر نیز مادر شوند.
از این گذشته بسیاری از زوجین به جای فرزندآوری ترجیح میدهند که فرزندی را به سرپرستی بپذیرند. از جمله مزایای ازدواج زن با مرد کوچکتر از خود میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- استقلال فکری و مالی زن
- قابلیت همراه شدن برای حل مشکلات زندگی
- بلوغ فکری بالای زن و صبوری بیشتر هنگام بروز اختلافات