آشنایی با انواع استایل و شناخت سبکهای گوناگون و متنوع در دنیای مد و فشن به شما کمک میکند تا بهتر بتوانید سبک ویژهی خودتان را پیدا کنید و «استایل ماکسیمال» (maximal-style) یکی از این سبکهای متنوع و خاص در جهان مد و فشن است.
در دنیای هنر مکتبی به نام «ماکسیمالیسم» وجود دارد که دقیقا نقطهی مقابل مینیمالیسم است و بر اشباع فضا از طرح و رنگ و جزییات زیاد تأکید میکند؛ این مکتب هنری که طی سالیان متمادی در شاخههای گوناگون هنری همچون نقاشی، دکوراسیون، معماری و حتی ادبیات تاثیرگذار بوده است در صنعت مدل و فشن هم تاثیرات بسیاری گذاشته است و امروزه استایل ماکسیمال به یکی از سبکهای پرطرفدار در جهان مد تبدیل شده است.
استایل ماکسیمال سبکی جسورانه، منحصر به فرد و پر از جزییات است که برای طرفداران مد و فشن میتواند مملو از هیجان باشد. در این مطلب ضمن پرداختن به تعریف و پیشینهی سبک ماکسیمال راهنمای لباس پوشیدن به این سبک را هم برایتان ارائه کردهایم؛ با مجله اینترنتی فانیلی همراه باشید.
استایل ماکسیمال چیست؟
استایل ماکسیمال سبکی از لباس پوشیدن است که دارای ویژگیهایی همچون افراط، ابداع، پیچیدگی، بیپروایی و فرمهای اغراقشده است. سبک ماکسیمال زیبایی را در افراط و تفریط میبیند. مد ماکسیمال دنیایی از رنگها، جزییات و تزیینات زیاد و اغراق شده در پوشاک است؛ بی شک ورود به چنین دنیایی جسارت زیادی میطلبد چرا که اگر میخواهید به سبک ماکسیمال لباس بپوشید استایلی خاص و منحصر به فرد خواهید داشت که کاملا جلب توجه میکند؛ با این حال این ویژگیها استایل ماکسیمال را برای علاقمندان صنعت مد و فشن به سبکی هیجانانگیز و خاص تبدیل کرده است.
پیشینهی سبک ماکسیمال
پیشینهی ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی به عصر «باروک و روکوکو» در سدهی هیجدهم میلادی میرسد، زمانی که برخی از هنرمندان به اشباع فضای آثارشان از طرحها، رنگها و جزییات متعدد روی آوردند و معتقد بودند برای غنی بودن در هر هنری باید از بیشترین ترکیبات و جزییات در آثار استفاده کرد.
شاید بتوان تاریخچهی پیدایش سبک ماکسیمال در دنیای مد را مربوط به دوران ویکتوریایی دانست؛ زمانی که استفاده از پارچههای شلوغ و تزیینات زیاد و پرزرق و برق رواج یافت و در واقع نشانهای بود از ثروت افراد. اما پیشینهی سبک مد ماکسیمال در عصر مدرن به اواخر دههی هشتاد و اوایل دههی نود میلادی میرسد؛ زمانی که برخی طراحان مد سبک مینیمال را در صنعت مد جهان وارد کردند و متقابلا برخی طراحان دیگر سبک ماکسیمال را در تقابل با سبک مینیمال وارد دنیای مد و فشن کردند.
سبک پرزرقوبرق و خاص ماکسیمال مورد توجه بسیار از سلبریتیها قرار گرفت؛ سلبریتیهایی که دوست داشتند در برابر خبرنگاران و رسانهها جلب توجه کنند این سبک جسورانه را انتخاب کردند و در ایونتهای مختلف و حتی در استایل خیابانی به سبک ماکسیمال لباس پوشیدند. به تدریج سبک ماکسیمال در بین عموم مردم طرفداران خاص خود را پیدا کرد و افرادی که دوست داشتند استایلشان جسورانه باشد به این سبک پوشش پرزرقوبرق روی آوردند.
جرد لتو یکی از سلبریتیهایی است که بسیار به سبک ماکسیمال علاقه دارد؛ او در بسیاری از ایونتهای مختلف و مصاحبههای تلویزیونی آیتمهای ماکسیمال را انتخاب میکند؛ کتهای پر از تزیینات، ترکیبهای رنگی متنوع و بولد و ترکیب لباسهای طرحدار و شلوغ از ویژگیهای استایل جرد لتو است که این ویژگیها دقیقا همان ویژگیهای اصلی سبک ماکسیمال هستند.
تفاوت استایل ماکسیمال و مینیمال
استایل ماکسیمال و مینیمال دقیقا در تقابل با یکدیگرند؛ در سبک مینیمال همه چیز از برش و الگوی لباس تا طرح و چاپ پارچهها باید به دور از پیچیدگی و اغراق و در بهینهترین حالت ممکن باشد در حالی که در سبک ماکسیمال شما دقیقا برعکس عمل میکنید؛ در سبک ماکسیمال اغراق، پیچیدگی و زرقوبرق حرف اول را میزند.
اگر در سبک مینیمال طرح و الگوی دوخت لباسها طوری انتخاب میشوند که به هیچ عنوان جلب توجه نکنند در سبک ماکسیمال پوشش شما کاملا جسورانه و شلوغ است و استایلتان در هر موقعیتی که باشید کاملا جلب توجه خواهد کرد. در سبک مینیمال از رنگهای اصلی، خنثی و سرد استفاده میکنیم در حالی که در استایل ماکسیمال به سراغ رنگهای بولد و تند و گرم میرویم.
قوانین لباس پوشیدن به سبک ماکسیمال
با توجه به ویژگیهای ماکسیمالیسم که بر اشباع فضا از رنگ و تزیینات تاکید دارد استایل ماکسیمال هم دارای ویژگیها و قوانین بهخصوصی است که با رعایت آنها میتوانید استایلتان را به سبک ماکسیمال نزدیک کنید؛ در این بخش از مطلب این قوانین را با یکدیگر مرور میکنیم.
پالت رنگی بولد و متنوع در استایل ماکسیمال
به طور کلی در بسیاری از استایلها ترکیب رنگهای متنوع با یکدیگر رایج نیست؛ اما در سبک ماکسیمال از آنجاییکه همه چیز باید در اغراقشدهترین حالت ممکن باشد ممکن است پالت رنگی در استایل شما شامل رنگهای بسیار متنوعی باشد. البته این به این معنی نیست که ترکیب رنگهایی ایجاد کنید که چشم را آزار دهند. رنگهای تند،گرم و بولد رایجترین رنگها در سبک ماکسیمال هستند و رنگهایی مانند صورتی بولد و پررنگ، فسفری، طلایی، قرمز پررنگ و بنفش رنگهایی هستند که در سبک ماکسیمال بیشتر مورد کاربرد قرار میگیرند.
این ویژگی میتواند برای دوستداران مد و فشن هیجانانگیز باشد چرا که فارغ از الگوهای رایج پوششی میتوانند انواع و اقسام رنگها را با یکدیگر ترکیب کنند و ستهایی بسیار خاص و منحصربهفرد بسازند. برای شروع میتوانید به سراغ رنگهای متضاد و مکمل بروید؛ مثلا زرد را با بنفش و سبز را با قرمز ترکیب کنید.
طرحهای زمینهی شلوغ و خاص در استایل ماکسیمال
به طور کلی در استایل کژوال و بسیاری از استایلهای دیگر آیتمهای ساده و تکرنگ با آیتمهای طرحدار ترکیب میشوند در حالی که در سبک ماکسیمال این قانون نقض میشود؛ در این سبک میتوانید انواع آیتمهای طرحدار را با یکدیگر بپوشید. به عنوان مثال میتوانید یک شلوار راهراه را با یک پیراهن پلنگی بپوشید و آن را با جورابهای خالدار ست کنید؛ البته باید توجه داشته باشید که این سبک پوشش جسارت زیادی میطلبد هر چند که میتواند بسیار هیجانانگیز و خاص باشد.
از لحاظ شلوغی و لایهلایه بودن شاید بتوان استایل بوهو را به استایل ماکسیمال نزدیک دانست اما این دو استایل در سبک پوشش و المانهایشان با یکدیگر تفاوت دارند چرا که در استایل ماکسیمال بر تجمل، فرمگرایی و زرق و برق تأکید زیادی میشود در حالی که در استایل بوهو به جای تجملات بیشتر به سمت طرحهای سنتی و بومی حرکت میکنیم.
برای این که به قوانین سبک ماکسیمال نزدیکتر باشید به سراغ طرحهای خاص و پیچیده بروید. به عنوان مثال پیراهنی با طرحهای انتزاعی و درشت را انتخاب کنید یا یک ژاکت با بافتهای برجستهی خاص بپوشید. انواع و اقسام گلدوزیها و دیگر تزیینات لباس هم استایلتان را بیشتر به استایل ماکسیمال نزدیک میکنند؛ بنابراین شما میتوانید در سبک ماکسیمال به سراغ لباسهای چهلتکه یا سوزندوزیهای بزرگ و پر زرقوبرق بروید.
آیتمهای براق و یا درخشان هم بسیار با استایل ماکسیمال هماهنگی دارند، به عنوان مثال پارچههای ساتن و مخمل براق یا پارچههای پولکدار با رنگهای بولد جزو مناسبترین آیتمها برای سبک ماکسیمال هستند.
الگو و برش خاص و اغراق شدهی لباسها در استایل ماکسیمال
اغراق و پیچیدگی جزو مهمترین اصول سبک ماکسیمال هستند؛ بنابراین ممکن است در این سبک پوشش لباسها در بیقاعدهترین حالت ممکن طراحی شوند و سیلووئتی بسیار خاص داشته باشند. از این نظر استایل ماکسیمال میتواند شباهتهایی به استایل آوانگارد داشته باشد؛ سبکی که در آن در طراحی لباس الگوهای رایج خیاطی و طراحی لباس نقض شده و لباسهای فرمهایی عجیب و منحصربهفرد دارند. به عنوان مثال در سبک ماکسیمال ممکن است لباستان آستینهای پفدار اغراق شده داشته باشد و یا یک پاپیون خیلی بزرگ جلوی لباستان داشته باشید.
اکسسوریهای متعدد پر زرقوبرق و متفاوت در استایل ماکسیمال
اکسسوریها در سبک استایل ماکسیمال نقش بسیار پررنگی دارند؛ هر چه اکسسوریهایتان متعددتر، پر زرقوبرق و خاصتر باشند استایل شما بیشتر به قوانین رایج سبک ماکسیمال نزدیک میشود. انواع و اقسام اکسسوریهایی که طرحدار هستند یا فرمهای خاص و اغراق شده و رنگهای بولد دارند، برای سبک ماکسیمال مناسباند. سعی کنید برای انتخاب اکسسوریهایتان در استایل ماکسیمال به سراغ رنگهای متنوع بروید.