لیزا سو، سالگرد ۱۰ سالگی خود را در سمت مدیرعاملی AMD جشن می گیرد؛ رهبری که تیم قرمز را از بحران نجات داد و به سمت قلههای موفقیت کشاند.
AMD تحت رهبری سو، دوران پر فرازونشیبی را تجربه کرد. در سال ۲۰۱۴ تیم قرمز با کاهش چشمگیر قیمت سهام و کاهش شدید ارزش بازار، درحال گذر از رکود اقتصادی بود. سو در شرایط ایدئالی بر صندلی ریاست تکیه نزد، اما رهبری او، آغاز دورهای درخشان برای AMD بود؛ دورهای که نتیجهاش تبدیل AMD به بازیگری مطرح در صنعت پردازنده شد.
سو بهمناسبت ۱۰ سالگی مدیرعاملیاش در شبکهی اجتماعی ایکس پست جدیدی منتشر کرد: «۱۰ سال پیش، افتخار بزرگی نصیبم شد که بهعنوان مدیرعامل AMD انتخاب شدم. این مسیر پر افتخار، لحظات شگفتانگیزی را برای من بههمراه داشت. امروز میخواهم از تیم جهانی AMD برای همهی تلاشهایی که انجام میدهند تشکر کنم. به همان اندازه که ۱۰ سال گذشته شگفتانگیز بود، بهترین روزهای ما در پیش است.»
از جمله دستاوردهای قابل توجه سو میتوان به بازسازی مجموعهمحصولات AMD با معرفی پردازندههای Ryzen و معماری هستهی Zen به طور کلی اشاره کرد که توانست در آن زمان، هم در حوزهی مصرفکننده و هم در حوزهی سرور، رقبایی از جمله اینتل را با چالش جدی مواجه کند.
مدیرعامل ۵۴ سالهی AMD در زمینهی نوآوری در بازارهای سرور با پردازندههای EPYC نقش بزرگی ایفا کرد. بیراه نیست اگر بگوییم تصویری که امروز از AMD در ذهن داریم طی یک دهه توسط لیزا سو ترسیم شده است.
AMD میگوید در آینده، فعالانه رویکرد بازار خود را تغییر میدهد و با روشی نوآورانه، تقاضای رو به رشد بازار هوش مصنوعی را در محصولات خود برجسته میکند. این شرکت با ادغام معماری پردازندههای گرافیکی کلاس دیتاسنتر (CDNA) و مصرفکننده (RDNA) در معماری یکپارچهی UDNA، گام مهمی در این مسیر برداشته است.
تیم توسعهی AMD روی نسل جدید شتابدهندههای هوش مصنوعی مانند سری Instinct MI400 کار میکند. در بخش CPU-های مخصوص مصرفکنندگان عادی، محصولات مبتنیبر معماری Zen 5، از جمله سری Granite Ridge و Strix Point، به موفقیت چشمگیری دست یافتهاند.
نظر شما چیست؟ چشمانداز آیندهی AMD را تحت رهبری لیزا سو چگونه میبینید؟