حتما شما هم دربارهی استایل هنری زیاد شنیدهاید اما احتمالا هنوز تعریف دقیقی از آن در ذهن ندارید. استایل هنری از پرطرفدارترین انواع استایل است و اغلب با لباسهای رنگی، بلند و اورسایز همراه با رنگ موهای فانتزی و عینکهایی با فریمها غیرمعمول در ذهن یادآوری میشود. شاید هم فکر کنید که هیچ تعریف خاصی برای این استایل وجود ندارد و هرکس بنا بر سلیقهی خود با ترکیب چند رنگ و مدل میتواند استایل هنری مخصوص به خود را داشته باشد.
باید بگوییم که اشتباه میکنید چون استایل هنری مثل استایل منیمال و استایل کژوال یکی از استایلهای ثبت شده و پرطرفدار در بین افراد مختلف، مخصوصا هنرمندان، است.
اگر دربارهی استایل هنری کنجکاو هستید و فکر میکنید سبک مورد علاقهی شماست، خواندن این مطلب از مجله اینترنتی فانیلی را از دست ندهید چون قرار است زیر و روی این استایل را بررسی کنیم.
تعریف استایل هنری و تاریخچهی آن
وقتی در سبک لباس پوشیدن شما از عناصر، المانها و هر آیتم یادآور سبک هنرهای تجسمی استفاده شود، شما یک استایل هنری دارید. این تعریف کوتاه اما جامع و کامل از این استایل است که سالهاست طرفداران خود را داشته و همچنان هم خواهد داشت. اما اولین بار چه افرادی و با چه هدفی این استایل را طراحی کردند؟ در واقع در دههی ۱۸۵۰ تحولی در صنعت مد صورت گرفت و سبک جدیدی از لباسهای زنانه طراحی شد که از لباسهای قرون وسطایی الهام گرفته بودند.
این لباسها گشاد، بلند و راحت بودند و به سرعت مورد توجه خانمها و هنرمندان قرار گرفتند. یک دهه بعد این سبک از لباس پوشیدن مورد توجه دیگر اقشار جامعه، مخصوصا طبقهی متفکران و روشنفکران، قرار گرفت و جای خود را در جامعه باز کرد و همانطور که میبینید تا امروز با قدرت در صنعد مد و پوشاک باقی مانده است. تنوع این سبک از لباس پوشیدن بسیار زیاد و ترکیب لباسها در هر مدل متفاوت است. جالب است بدانید که این استایل بیشترین شباهت را به استایل بوهو دارد. در ادامه با هم انواع استایل هنری را بررسی میکنیم.
چطور استایل هـنری داشته باشیم؟
گام اول برای پوشیدن لباس به سبک هنری یا آرتیستی آشنایی با مبانی هنر است. چون همانطور که گفتیم در استایل هنری از عناصر و المانهای هنرهای تجسمی استفاده میشود. پس وقتی از تناسبها و ارتباط عناصر در هنر اطلاع داشته باشید میتوانید استایل مخصوص به خود را طراحی کنید. بعد از این باید خودتان را خوب بشناسید. بله، با شناخت خودتان میتوانید از ترکیب رنگهای مورد علاقهتان استفاده کنید، به سراغ پارچههای محبوبتان بروید و بر این اساس استایلتان را طراحی کنید. این موضوع حتی در انتخاب اکسسوری هم نقش مهمی دارد پس اگر هنوز دقیقا نمیدانید که به چه چیزی علاقه دارید، همین امروز به آن فکر کنید.
اگر شما خیاط هستید یا تا حدودی با این هنر آشنایی دارید میتوانیم بگوییم که چند قدمی از بقیه جلوتر هستید، چون در طراحی و انتخاب مدل لباسهایتان آزادی عمل بیشتری دارید. البته افرادی که خیاطی نمیدانند هم نباید ناراحت باشند چون یک راه عالی برای انتخاب لباسهای مناسب وجود دارد. آن هم مراجعه به فروشگاههای صنایع دستی، بازارهای سنتی لباس، مزونها و خیاطیهای کوچک و بزرگ است. برندها هیچ وقت گزینهی مناسبی برای انتخاب لباسهای این سبک نیستند در صورتی که در مزونها و فروشگاههای صنایع دستی طرحهای متنوع، متناسب با اصول این استایل و همچنین طرحهای خاص به راحتی پیدا میشوند.