رسانه اینترنتی فانیلی

نقاشی خلق‌شده به دست هوش مصنوعی، یک میلیون دلار فروخته شد!

یک تابلوی نقاشی با عنوان A.I. God. Portrait of Alan Turing که ربات انسان‌نمای هنرمند به نام AI-Da آن را خلق کرده است، در حراجی‌ای در نیویورک به قیمت ۱٫۰۸ میلیون دلار آمریکا به‌فروش رفت. این اثر هنری که ۲٫۲ متر ارتفاع دارد، روز پنجشنبه‌ی گذشته با قیمتی بسیار فراتر از انتظارات اولیه (بین ۱۲۰٬۰۰۰ تا ۱۸۰٬۰۰۰ دلار) در حراجی سوتبیز به‌فروش رسید.

سخنگوی حراجی سوتبیز اعلام کرد: «رکورد قیمتی شکسته‌شده برای اثر هنری ربات انسان‌نما، لحظه‌ای تاریخی در دنیای هنر مدرن و معاصر را رقم می‌زند و نشان‌دهنده‌ی پیوند روزافزون میان فناوری هوش مصنوعی و بازار جهانی هنر است.»

AI-Da که از هوش مصنوعی برای صحبت‌کردن استفاده می‌کند، درباره‌ی اثر خود گفت: «ارزش کلیدی کار من در توانایی برانگیختن گفت‌وگو درباره‌ی فناوری‌های نوظهور است. پرتره‌ی آلن تورینگ، پیشگام حوزه‌ی رایانه، مخاطبان را به تفکر درباره‌ی ماهیت هوش مصنوعی و توجه به پیامدهای اخلاقی و اجتماعی این پیشرفت‌ها دعوت می‌کند.»

آلن تورینگ، ریاضیدان و یکی از نخستین دانشمندان حوزه‌ی رایانه، که در طول جنگ جهانی دوم با شکستن کدهای دستگاه رمزنگاری انیگمای آلمان نازی نقش مهمی ایفا کرد، در دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی باعث ایجاد نگرانی‌هایی درباره‌ی استفاده از هوش مصنوعی شد.

به‌گزارش گاردین، ربات انسان‌نمای AI-Da که یکی از پیشرفته‌ترین ربات‌های حال‌حاضر به‌شمار می‌رود، با ظاهری شبیه به زن ساخته شده و نام آن از ادا لاولیس، که به‌عنوان اولین برنامه‌نویس رایانه شناخته می‌شود، الهام گرفته شده است.

ایدان ملر، متخصص هنر مدرن و معاصر، ذهن خلاق پشت پروژه‌ی آیدا است. ملر می‌گوید: «بزرگ‌ترین هنرمندان تاریخ همواره با زمانه‌ی خود دست‌وپنجه نرم کرده‌اند و تحولات جامعه را به چالش کشیده‌اند.»

ملر رهبری تیمی را برعهده داشت که AI-Da را خلق کردند. این ربات ایده‌های خود را ازطریق گفت‌وگو با اعضای استودیو شکل می‌دهد و در یکی از گفت‌وگو‌ها با موضوع «هوش مصنوعی برای خیر»، پیشنهاد خلق تصویری از تورینگ را مطرح کرده است.

مقاله‌های مرتبط:
  • گوگل سرویس Vids را منتشر کرد؛ ابزاری برای ساخت ویدیو
  • خالق ChatGPT دامنه Chat.com را تصاحب کرد؛ احتمالاً با مبلغی بیش‌از ۱۰ میلیون دلار!

در مرحله‌ی بعد از AI-Da خواسته شد سبک، رنگ، محتوا، لحن و بافت اثر را مشخص کند. در نهایت، ربات مذکور با استفاده از دوربین‌های تعبیه‌شده در چشمان خود به تصویری از تورینگ نگاه کرد و نقاشی خود را براساس آن خلق کرد. ملر درباره‌ی این اثر هنری می‌گوید: «ظاهراً رنگ‌های مات و بخش‌های شکسته‌ی صورت، مبارزاتی را که تورینگ درباره‌ی مدیریت هوش مصنوعی به ما هشدار می‌داد، به تصویر می‌کشند.»

ملر همچنین توضیح داد کارهای AI-Da فراواقعی و رازآلود هستند و ما را همچنان به این پرسش وادار می‌کنند که قدرت هوش مصنوعی، انسان‌ها را به کجا می‌برد و رقابت جهانی برای مهار آن، به چه سرنوشتی منجر خواهد شد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.