جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان یک غذای کامل محسوب میشود. از خواص نان جو چه میدانید؟ این نان ضد یبوست است و استخوان ها را تقویت میکند؛ تا به حال به این مسئله فکر کردهاید که چرا از میان این همه نان مثل گندم، آفتابگردان، چاودار، ذرت، شیر و سویا نان جو را انتخاب کردهاید؟ شاید یکی از مهم ترین دلایل انتخاب این نان تأثیر آن در لاغری است؛ با رسانه اینترنتی فانیلی همراه باشید.
ویتامین ها و کالری نان جو
نان جو یک ماده مغذی رژیمی و سرشار از پروتئین است؛ همچنین این منبع سیر کننده به طور عمده گروه ویتامین های B را تأمین میکند، در حالی که مواد معدنی، آهن و کلسیم هم دارد.
انواع نان جو
جو یکی از غلات از خانواده گرامینه ها ( گندم ها ) است که چرخه زندگی یک ساله دارد؛ بدون شک نان تهیه شده از این ماده مغذی هم انواع مختلفی دارد:
- جو ساده یا سیاه
- جو دو سر یا یولاف یا جو دوسر پرک
- جو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به جوی مرواریدی معروف است.
- جو پوست کنده که هنوز سبوس آن جدا نشده است.
خواص نان جو
صبح دلپذیر یک روز پاییزی، پنیر، کره، مربا، چای یا قهوه به همراه نان … شما جای خالی را با چه نانی پر میکنید؟ تست، بربری، سنگک یا لواش؟ اصلا در سبد غذایی و رژیم لاغری شما نان جـو جایگاهی دارد؟
افزایش انرژی بدن
مصرف این نان حس خستگی را از بین میبرد و به بدن انرژی میدهد. شما میتوانید با مصرف این نان در وعده صبحانه یک روز با انرژی را شروع کنید. اگر بدون انجام هیچ فعالیت فیزیکی همچنان احساس خستگی میکنید، ممکن است کمبود مواد مغذی داشته باشید؛ چه گزینهای بهتر از نان جـو!
کاهش سطح کلسترول
همه ما میدانیم که کلسترول بالا دشمن بزرگ و قاتل سلامتی است و وقتی سطح آن در بدن بسیار بالا میرود، کنترل آن اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ بنابراین اگر میخواهید از سلامتی خود مراقبت و کلسترول خود را کنترل کنید، نان جـو بخورید.
ماده ضد یبوست
یک میان وعده لاغری که خاصیت ملینکننده هم دارد؛ به دلیل محتوای فیبر آن، این نان برای مبارزه با یبوست گزینه بسیار عالی است و کمک میکند تا شکم شما به طور مرتب و روان کار کند؛ چیزی که برای سلامتی به خصوص در سالمندان بسیار مهم است.
تقویت استخوان ها
املاح و مواد معدنی نان جـو به تقویت و استحکام استخوان ها کمک میکند؛ بنابراین با مصرف آن نرمی استخوان کودکان را به راحتی رفع کنید.
کنترل دیابت با نان گندم یا جو؟
مصرف این نان رژیمی قند خون را کاهش میدهد. نان جو حدود دو برابر نان گندم فیبر دارد، تقریبا در هر ۱۰۰ گرم از این نان چهار گرم فیبر وجود دارد. این نان به دلیل داشتن فیبر بالا برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است و میتواند بخش زیادی از فیبر لازم برای رژیم غذایی روزانه آنها را تأمین کند. یک مطلب هم راجع به تفاوت کینوا و دانه چیا برای لاغری نوشتهایم، آن را از دست ندهید.
رژیم لاغری با نان سفید یا جو؟
نان جـو به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده میتواند از بروز گرسنگی در معده جلوگیری کند و شاید همین یک مورد برای اثبات تأثیر این نان در لاغری و کاهش وزن کافی باشد.
تا زمانی که شما از رژیم غذایی و لاغری اشتباهی پیروی میکنید یا به اصطلاح خودمانی تر در رژیم هستید و نان سفید را به عنوان غلات اصلی مصرف میکنید، قطعا شما سخت تر لاغر میشوید و چه بسا چاق تر هم بشوید؛ این نتیجهای است که بعد از مطالعات روی آرد سفید به دست آمده است؛ نان جـو یکی از نان های تیره و فوقالعاده برای کاهش وزن و لاغری است.