شهریور ۱۴۰۲ بود که هیئأت مقرراتزدایی در مصوبهای اعلام کرد که همه پلتفرمهای دارای مجوز از اتحادیه کسبوکارهای مجازی یا سایر مراجع صدور مجوز کسبوکار اینترنتی در حوزه عرضه دارو از داروخانههای دارای مجوز معتبر و تحت نظارت سازمان غذا و دارو میتوانند در این حوزه بدون مشکل فعالیت کنند و نیاز به اخذ مجوز جدید ندارند.
-
هیئت مقرراتزدایی: پلتفرمهای عرضه دارو به مجوز سازمان غذا و دارو نیازی ندارند
پس از انتشار این مصوبه، سازمان غذا و دارو نسبت به این رأی اعتراض کرد. این سازمان اعتقاد داشت که هیئت مقرراتزدایی اختیار تصمیمگیری در این خصوص را نداشته است. سال گذشته که هیئت مقرراتزدایی این حکم را صادر کرده بود هم رئیس سازمان غذا و دارو گفته بود که مصوبه فروش اینترنتی دارو با وجود مخالفت سازمان غذا و دارو مطرح شده و چون این سازمان همچنان مخالف این مصوبه است، پس مصوبه مذکور باطل شده است.
حالا با گذشت بیش از یک سال و دو ماه از مصوبه هیئت مقرراتزدایی، پیوست گزارش داده است که دیوان عدالت اداری با بررسی این پرونده اعتراض سازمان غذا و دارو را رد و حکم تصویبشده توسط هیئت مقرراتزدایی را تأیید کرده است. در متن تأییدیه دیوان عدالت اداری آمده است:
«این حکم در حدود اختیار مراجع وضع آن بوده و مغایرتی با قوانین ومقررات مذکور نداشته و قابل ابطال نمیباشد. این رأی به استناد بند «ب» ماده ۸۴ قانون دیوان عدالت اداری ظرف مهلت بیست روز از تاریخ صدور از جانب رئیس محترم دیوان عدالت اداری یا ۱۰ نفر از قضات محترم دیوان قابل اعتراض بوده و پس از قطعیت، بر اساس ماده ۹۳ قانون مذکور در رسیدگی و تصمیمگیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.»
-
آییننامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد