رسانه اینترنتی فانیلی

بهترین روستاهای برفی ایران؛ چشم‌اندازهای رویایی زمستان

تعدادی از روستاهای ایران، به سبب زمستان‌های بی‌نظیر خود شهرت دارند و علاوه بر بهار و تابستان، تجربه‌ای متفاوت و ناب، در فصل زمستان برای گردشگران می‌سازند. روستاهای برفی ایران مثل ماسوله در جنگل‌های انبوه گیلان، ابیانه در استان اصفهان، روستای کندوان با معماری جذاب خود در آذربایجان، اورامان تخت در استان کوهستانی کردستان و دیگر روستاهای خاص و زیبا، شما را به سفری زمستانی دعوت می‌کنند. در سفر به روستاهای برفی ایران، حتما مسیرهای دسترسی را پیش از حرکت بررسی کنید و لوازم ایمنی نظیر زنجیر چرخ را همراه ببرید.

تعدادی از روستاهای ایران، به سبب زمستان‌های بی‌نظیر خود شهرت دارند و علاوه بر بهار و تابستان، تجربه‌ای متفاوت و ناب، در فصل زمستان برای گردشگران می‌سازند. روستاهای برفی ایران مثل ماسوله در جنگل‌های انبوه گیلان، ابیانه در استان اصفهان، روستای کندوان با معماری جذاب خود در آذربایجان، اورامان تخت در استان کوهستانی کردستان و دیگر روستاهای خاص و زیبا، شما را به سفری زمستانی دعوت می‌کنند. در سفر به روستاهای برفی ایران، حتما مسیرهای دسترسی را پیش از حرکت بررسی کنید و لوازم ایمنی نظیر زنجیر چرخ را همراه ببرید.

بهترین روستاهای برفی ایران را بشناسیم:

  • ماسوله
  • روستای ابیانه
  • روستای کندوان
  • ییلاق دیلمان
  • روستای پالنگان
  • روستای اورامان تخت
  • روستای سنگان
  • روستای خور
  • روستای کنگ
  • شاندیز
  • روستای میمند
  • روستای زیارت 
  • روستای دیزین

ماسوله

  • آدرس: استان گیلان، شهرستان فومن، ۳۲ کیلومتری غرب شهر فومن

نمای جذاب و دیدنی ماسوله با پنجره‌های سنتی، خانه‌‌های خاص و پلکانی و درختان زیبا که در گوشه گوشه آن به‌چشم می‌خورند، همان چیزی است که هر چشمی با دیدنش میخکوب می‌شود. ماسوله، از جاذبه‌هایی به شمار می‌آید که چندین بار برای دیدن آن بازخواهید گشت. حتما یکی از سفرهای خود به این جاذبه زیبا را در فصل زمستان برنامه‌ریزی کنید تا منظره‌ زمستانی ماسوله را نیز از دست ندهید. ماسوله در سال ۱۳۵۴ به‌عنوان شهری تاریخی و زنده، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. در حال‌حاضر ماسوله به‌عنوان یکی از کوچک‌ ترین شهرهای ایران شناخته می‌شود. این جاذبه دل‌انگیز، در زمستان شبیه به تابلوی نقاشی می‌شود و منظره‌ آن، برای کسانی که به عکاسی علاقه دارند، خارق‌العاده است. 

در روزهای برفی ماسوله، مردم محلی شروع به پاروکردن برف از روی سقف و حیاط خانه‌ها می‌کنند، مه و سرما کوچه‌ها را می‌پوشاند و اگر لباس گرم و کافی بپوشید، این سرما با یک نوشیدنی گرم، بسیار دل‌انگیز خواهد بود. ماسوله یکی از جاذبه‌هایی است که در زمستان خلوت می‌شود. می‌توانید برای فرار از آلودگی و لذت بردن از طبیعت زمستانی، اقامتگاهی در ماسوله بیابید و روزهایی رویایی را در ماسوله دنج، خلوت و زمستانی بگذرانید. پس از گشت‌وگذار در کوچه‌پس‌کوچه‌های پلکانی، خود را به یک لیوان نوشیدنی گرم در کنار بخاری نفتی مهمان کنید. برای رسیدن به ماسوله، سفر خود را از شهر فومن شروع کنید، پس از یک ساعت رانندگی به ماسوله می‌رسید. در فصل زمستان مراقب جاده باشید و حتما زنجیر چرخ همراه ببرید.

ماسوله در زمستان، منبع عکس: سایت tasnimnews.com، عکاس:   ،mohammad ranjbar

منبع عکس: سایتtasnimnews.com؛ عکاس:mohammad ranjbar

روستای ابیانه

  • آدرس: استان اصفهان، شهرستان نطنز، بخش مرکزی، روستای ابیانه

ابیانه مانند نگینی سرخ، در دل استان اصفهان می‌درخشد. این روستا حدود ۲,۲۰۰ متر از سطح دریا فاصله دارد و به همین سبب جزو بلندترین روستاهای ایران به شمار می‌آید. خانه‌های ابیانه با خاک سرخ ساخته شده‌اند. زمستان، چهره‌ای متفاوت از روستای ابیانه را به تصویر می‌کشد؛ برف، هاله‌ای سفید رنگ روی این خاک سرخ می‌نشاند و منظره‌ای بی‌نظیر می‌سازد. کوچه‌های باریک و پیج درپیج روستا با برف پوشیده می‌شوند، دودکش خانه‌ها به‌راه می‌افتند و تماشای این منظره دلپذیر زمستانی، تجربه‌ای همچون تماشای یک کارت پستال، به گردشگران می‌دهد.

به سبب موقعیت خاص جغرافیایی ابیانه، گردشگران در فصل پاییز بسیار کم می‌شوند و افراد خاصی، شرایط سرد این روستا را به‌جان می‌خرند تا ابیانه زمستانی را به نظاره بنشینند. سفر به روستای ابیانه در فصل زمستان، چالش‌هایی دارد. امکان تعطیلی یا محدود شدن رستوران‌ها و خدمات گردشگری وجود دارد؛ پس اگر قصد دارید در زمستان به ابیانه بروید، برای آن برنامه‌ریزی کنید و آمادگی لازم را داشته باشید. دسترسی به ابیانه بسیار راحت است و از طریق اتوبان کاشان-نطنز-اصفهان، می‌توان به آن رسید. یکی دیگر از مسیرهای دسترسی، اتوبان خلیج‌فارس است که قم را به اصفهان متصل می‌کند.

ابیانه در زمستان، منبع عکس: سایت stock.adobe.com، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایتstock.adobe.com؛ عکاس: نامشخص

روستای کندوان

  • آدرس: استان آذربایجان شرقی، شهرستان اسکو، بخش مرکزی، دهستان سهند، روستای کندوان

یکی از روستاهای خاص ایران، روستای کندوان است که معماری بسیار عجیب و منحصربه‌فردی دارد و به «کاپادوکیای کوچک» مشهور است. کندوان در استان آذربایجان شرقی می‌درخشد و همه ساله گردشگران داخلی و خارجی، از آن بازدید می‌کنند. این روستا، به‌عنوان یکی از نمونه‌های بی‌نظیر روستاهای صخره‌ای در جهان، شناخته می‌شود. روستای کندوان زمستان های سرد و طولانی دارد. خانه‌های کله‌قندی که در دل صخره‌ها به‌وجود آمده‌اند، زیر پوششی از برف، منظره‌ای دیدنی و کارت پستالی خلق می‌کنند. به هر یک از این توده‌های کله‌قندی که اثرات آتش‌فشان هستند، «کران» گفته می‌شود. در زمستان‌ها، سرما و سکوت بر این روستا حاکم می‌شود و تبدیل به محلی خاص و آرامش‌بخش برای کسانی می‌شود که می‌خواهند چند روزی را متفاوت زندگی کنند.

سفر به کندوان در زمستان، نیازمند آمادگی بسیار است. همراه داشتن لباس گرم، کفش مناسب برای شرایط یخ و برف و مواد غذایی توصیه می‌شود. برای رسیدن به کندوان، می‌توان از تبریز به آذرشهر و سپس کندوان سفر کرد؛ اما قبل از شروع به سفر، وضعیت جاده‌ها را چک کنید. منطقه کندوان کاملا کوهستانی محسوب می‌شود و امکان دارد در زمستان با بارش برف، جاده‌ها مسدود شوند. سفر به کندوان با وجود شرایط سخت زمستانی آن، نیاز به تجهیزات دارد؛ اما زیبایی که در آنجا درک خواهید کرد، به لمس این سرما می‌ارزد. 

کندوان برفی در زمستان، منبع عکس: سایت itto.org، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت itto.org؛ عکاس: نامشخص

ییلاق دیلمان

  • آدرس: استان گیلان، شهرستان سیاهکل، دیلمان

دیلمان به‌عنوان شهر جلگه‌ای، بخشی از شهرستان سیاهکل به شمار می‌رود. از نظر تاریخی، می‌توان دیلمان را یکی از قدیمی‌ترین مناطق مسکونی بشر، به‌شمار آورد. این منطقه با طبیعت کوهستانی و بی‌نظیر خود، یکی از مقاصد مهم، برای سفر در فصول بهار و تابستان است؛ اما این منطقه در فصل زمستان، شرایط متفاوت‌تری را ارائه می‌دهد. تمام مراتع این منطقه با برف پوشیده می‌شوند و چشم‌اندازی بی‌بدیل به این منطقه می‌دهند. دیلمان در زمستان با وجود زیبایی‌های خاص خود، چهره‌ای آرام و سرد به خود می‌گیرد. بارش برف سنگین، طبیعت سبز منطقه را سفید می‌کند. با این‌حال، قبل از سفر به این منطقه سردسیر، در نظر داشته باشید که با بارش برف، اغلب مسیرهای دسترسی به این منطقه مسدود می‌شوند. پس در این فصول به هشدارهای هواشناسی توجه کنید و با احتیاط سفر کنید.

یکی از راه‌های دسترسی به دیلمان، مسیر قزوین به رشت است. بعد از منطقه لوشان و منجیل، به روستای رستم‌آباد می‌رسید سپس به‌سمت شرق حرکت کنید و از روستاهای «سندس» و «حاجیده» گذر کنید، با گذر از منطقه حفاظت‌شده «سیاهرود»، پا به منطقه‌ای سرسبز و وسیع خواهید گذاشت. پس از عبور از منطقه «آسیابر»، به دیلمان می‌رسید. این مسیر دسترسی، طبیعتی بکر و دست‌نخورده دارد. در زمستان، این جاده پرپیچ‌وخم، خطرناک می‌شود؛ پس با احتیاط رانندگی کنید. مسیر دیگر از رشت آغاز می‌شود، می‌توانید خودتان را به رشت برسانید، سپس حدود ۴۰ کیلومتر به‌سمت لاهیجان بروید، قبل از رسیدن به لاهیجان، وارد جاده سیاهکل شوید؛ سپس مسیر خود را در جاده رویایی و زیبای آن به‌سمت دیلمان پیش بگیرید. در مسیر، می‌توانید یک فنجان چای داغ در کافه‌ای بین راه نوش‌جان کنید. در نظر داشته باشید با توجه به سرما و برودت هوا در فصل زمستان، امکان دارد که خدمات و کافه‌ها تعطیل باشند.

دیلمان برفی در زمستان، منبع عکس: سایت asriran.com، عکاس: mohammad ranjbar

منبع عکس: سایتasriran.com؛ عکاس: mohammad ranjbar

روستای پالنگان

  • آدرس: استان کردستان، شهرستان کامیاران، روستای پالنگان

یکی دیگر از روستاهای پلکانی ایران که در مرز بین کرمانشاه و کردستان قرار دارد، روستای پالنگان است. این روستا شبیه به ماسوله، خانه‌های پلکانی دارد؛ به‌شکلی که پشت‌بام هر خانه، حیاط خانه بالاتر به شمار می‌آید. این نوع از معماری، علاوه بر زیبایی که به این منطقه می‌بخشد، موجب استفاده بهینه از فضای کوهستان نیز می‌شود. روستای پالنگان در همه فصول، همچون بهشتی در بین کوهستان می‌درخشد. انواع جاذبه‌های زیبا، مانند کوه‌های سربه‌فلک کشیده و رودخانه‌های پرآب، در این منطقه حاصلخیز وجود دارد. این روستا در حدود ۵۷ کیلومتری کامیاران قرار گرفته و بخشی از منطقه اورامان است.

اگر به‌دنبال ماجراجویی و طبیعت‌گردی در فصول سرد سال هستید، پالنگان مقصدی بسیار رویایی و زیبا در فصل زمستان محسوب می‌شود. در فصل زمستان، برف روی خانه‌ها و کوچه‌های زیبا و باریک روستا را می‌پوشاند. این چشم‌انداز برای طبیعت‌دوستان بسیار دلنشین است؛ اما برای سفر به این روستای زمستانی، تجهیزات لازم و مناسب همراه داشته باشید. می‌توانید برای اینکه با مسدودیت راه‌ها مواجه نشوید، هواشناسی را چک کنید و چند روز بعد از بارش برف سفر خود را شروع کنید تا هم جاده‌ها باز شده باشند و هم منظره برفی روستای پالنگان را ببینید. برای رسیدن به این روستا، می‌توانید خود را به کرمانشاه برسانید و از آنجا به‌سمت کامیاران و سپس پالنگان حرکت کنید.

روستای پالنگان در زمستان؛ منبع عکس: وب سایت komalia.ir؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت komalia.ir؛ عکاس: نامشخص

روستای اورامان تخت

  • آدرس: استان کردستان، شهرستان مریوان، جنوب شرقی شهر مریوان، اورامان تخت

یکی از هزاران جاذبه استان زیبای کردستان، «روستای اورامان تخت» به شمار می‌آید. این روستا، در غرب استان کردستان قرار گرفته است و از غرب با کشور عراق همسایگی دارد. اورامان را در زبان کردی، «هه‌ورامان» نیز می‌نامند. این کلمه از دو بخش هورا و مان تشکیل شده است که برخی هورا را همان اهورا می‌دانند. بر این اساس، اهورامان یعنی خانه اهورا و این نام، با اندکی تغییر، همچنان برای این روستای زیبا به‌کار می‌رود. بر اساس برخی مدارک و شواهد به‌جای‌مانده، مردمانی در این دیار زندگی می‌کرده‌اند که قدمت آنان به حدود ۴۰ هزار سال قبل بازمی‌گردد. 

روستای اورامان از جمله روستاهای پلکانی ایران محسوب می‌شود که خود جذابیتی دوچندان برای این روستا به‌وجود آورده است. شکل هرمی این روستا با قلعه‌ای تاریخی در راس هرم، تکمیل می‌شود. اورامان تخت در زمستان، شکلی کاملا متفاوت دارد. بارش برف سنگین، خانه‌های پلکانی روستا را به منظره‌ای سفیدپوش و رویایی تبدیل می‌کند. اگرچه سرمای هوا در این فصل بسیار شدید و تردد در کوچه‌های پلکانی آن با دشواری انجام می‌شود، زیبایی‌های زمستانی اورامان تخت توصیف پذیر نیست. خانه‌های سنگی که از برف پوشیده شده‌اند، همراه با دودکش‌هایی روشن، آمیخته با آرامش و سکوتی که در زمستان بر فضا حکمفرما است، هدیه‌ای زمستانی برای عاشقان این فصل محسوب می‌شود. اگر در نیمه زمستان به این روستا سفر کنید، می‌توانید در مراسم پیر شالیار نیز شرکت کنید.

اورامان تخت برفی در زمستان، منبع عکس: سایت itto.org، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت itto.org؛ عکاس: نامشخص

روستای سنگان

  • آدرس: استان تهران، ۲۰ کیلومتری شمال غرب تهران، بخش کن، روستای سنگان

روستای سنگان، نگینی پنهان در شمال غربی تهران با طبیعتی بکر و آب و هوایی خنک، مقصدی عالی برای فرار از شلوغی شهر است. این روستا که در ارتفاع ۲,۵۷۵ متری از سطح دریا و در میان کوه‌های البرز قرار دارد، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعددی دارد. از آبشار زیبای سنگان با ارتفاع حدود ۳۰ متر تا امامزاده قاسم و قله پهنه حصار، هرکدام زیبایی خاص خود را دارند. 

سنگان در زمستان، با پوششی سفید از برف، منظره‌ای تماشایی و آرامش‌بخش را به نمایش می‌گذارد. آبشار سنگان که در فصل‌های گرم سال با خروش خود جلوه‌ای خاص دارد، در زمستان به قندیلی یخی تبدیل می‌شود که زیبایی منحصربه‌فردی به‌وجود می‌آورد. سکوت و آرامشی که در زمستان بر روستا حاکم است، فرصتی مناسب برای فرار از هیاهوی شهر و لذت بردن از طبیعت بکر زمستانی را فراهم می‌کند. برای رسیدن به سنگان، باید از طریق جاده امامزاده داوود اقدام کنید. این جاده از شمال غربی تهران آغاز می‌شود و پس از عبور از سولقان، به سنگان می‌رسد. باید توجه داشت که سفر به سنگان در زمستان، نیازمند آمادگی و برنامه‌ریزی است. به‌دلیل بارش برف و یخبندان، ممکن است مسیرهای دسترسی به روستا و همچنین مسیرهای پیاده‌روی به‌سمت آبشار لغزنده و دشوار باشند.

روستای سنگان در برف، منبع عکس: pinorest.com، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت pinorest.com؛ عکاس: نامشخص

روستای خور

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، بخش آسارا، دهستان آدران

روستای زیبای خور از توابع شهرستان کرج محسوب می‌شود. این روستا در فاصله ۱۷ کیلومتری کرج و در مسیر جاده چالوس قرار دارد. روستای خور، به‌عنوان پناهگاهی خنک در دامنه البرز، نه فقط یک مقصد ییلاقی، بلکه قطعه‌ای از تاریخ و طبیعت است. دره‌ای سرسبز با درختان کهن، رودخانه‌ای که با نغمه‌اش سکوت کوهستان را می‌شکند و آبشاری را که از دل صخره‌ها به پایین می‌ریزد، تصور کنید. این تصویر، گوشه‌ای از زیبایی‌های خور است. این روستا با فاصله کمی از شهرهای بزرگ تهران و کرج قرار دارد؛ اما همین فاصله کم مسافران را از هیاهوی شهری دور می‌کند. در این روستا می‌توانید از آبشار زیبای خور، «قله گندم‌چال» با چشم‌اندازهای بی‌نظیر و درخت چنار کهنسال با عمری بیش از ۸۰۰ سال دیدن کنید.

زمستان با تمام زیبایی‌اش پا به روستای خور می‌گذارد. پیست اسکی خور که در نزدیکی روستا قرار دارد، فرصتی مناسب برای تجربه سفری زمستانه و مهیج به این روستا است. همچنین آبشار خور، به قندیل یخی تبدیل می‌شود که با نور خورشید می‌درخشد. تمامی این جاذبه‌های زمستانی، سفر مهیج شما را به این روستا تکمیل می‌کند. برای رسیدن به خور، بهترین مسیر، جاده کرج ـ چالوس است. بعد از طی مسافتی حدود ۱۷ کیلومتر از کرج و قبل از رسیدن به سد کرج، یک خروجی در سمت چپ جاده وجود دارد که شما را به‌سمت روستای «خوزنکلا» هدایت می‌کند. این مسیر آسفالت است؛ اما حتما در فصل زمستان، زنجیرچرخ همراه داشته باشید.

پیست اسکی خور، منبع عکس: سایت گوگل مپ، عکاس: محمد امیری

منبع عکس: سایت گوگل‌ مپ؛ عکاس: محمد امیری

روستای کنگ

  • آدرس: استان خراسان رضوی، شهرستان طرقبه شاندیز، بخش طرقبه، روستای کنگ

روستای کنگ، همچون جواهری درخشان در دامنه‌های بینالود، فراتر از یک روستای پلکانی، داستانی از همزیستی انسان و طبیعت را روایت می‌کند. روستای کنک از طرقبه ۱۹ کیلومتر و از مشهد حدود ۳۰ کیلومتر فاصله دارد. این روستا، روستایی قدیمی با قدمت پیش از اسلام محسوب می‌شود. با وجود چیرگی پیری و فرسودگی بر این روستا، چیزی از زیبایی و اصالت این روستا کم نشده است. ارتفاع این روستا حدود ۱,۷۰۰ متر از سطح دریا، تخمین زده می‌شود. روستای کنگ به سبب محل قرارگیری خود، آب‌وهوای معتدل دارد؛ اما در برخی روزهای زمستان برفی می‌شود که این امر، خود بر جذابیت‌های آن می‌افزاید.

روستای کنگ دارای باغات انبوه و فراوانی است که در امتداد رودخانه اصلی روستا با آرایش خاصی قرار گرفته‌اند. این روستا دارای درختان میوه مثل گیلاس و آلبالو است که در فصل سرد، به خواب زمستانی فرو می‌روند و هنگام بارش برف، سفیدتر از همیشه خودنمایی می‌کنند. برای رسیدن به روستای کنگ، از مشهد به‌سمت طرقبه بروید و از جاده کمربندی طرقبه به‌سمت روستای «نغندر» حرکت کنید. پس از این روستا، به کنگ خواهید رسید.  

روستای کنگ در زمستان، منبع عکس: سایت nedabal.com، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت nedabal.com؛ عکاس: نامشخص

شاندیز

  • آدرس: استان خراسان رضوی، شهرستان طرقبه شاندیز

شاندیز، در گذشته به‌عنوان یک روستا شناخته می‌شد؛ اما با وسعت گرفتن شهر و افزایش جمعیت این منطقه، این روستا تبدیل به شهر شد. در گذشته دژی بسیار قوی و مستحکم در این روستا وجود داشت که مردم به آن پناه می‌بردند. این دژ به «شاه‌دژ» معروف بود. نام‌های دیگر این قلعه، «شاهان دژ» و «شاندز» بود. برای برخی مسافران، سفر به شاندیز در زمستان سخت به نظر می‌رسد؛ اما برخی دیگر، سفر در زمستان را دوست دارند و علاقه‌مندند که به مناطق برفی سفر کنند. شاندیز در برخی روزهای فصل زمستان برفی می‌شود و جاذبه‌ای دل‌انگیز برای زمستان دوستان محسوب می‌شود.

در زمستان، هیاهوی گردشگران تابستانی، جای خود را به آرامش و خلوتی می‌دهد. صدای راه رفتن روی برف‌ها بسیار دل‌انگیز است. رودخانه‌هایی که در این منطقه وجود دارند در زمستان آرام‌تر می‌شوند و بخش‌هایی از آن‌ها یخ می‌زنند. این زیبایی‌ها به‌همراه پوششی از برف که بر تن درختان می‌نشیند، زیبایی شاندیز را در زمستان دوچندان می‌کند. در این فصل، مسیرهای دسترسی به شاندیز باز هستند؛ اما به سبب موقعیت قرارگیری این جاده‌ها در کوهستان، در برخی روزهای سال باید زنجیر چرخ به‌همراه داشته باشید. برای رسیدن به شاندیز، به‌سمت بزرگراه وکیل‌آباد حرکت کنید و پس از طی چند کیلومتر، بر سر دوراهی طرقبه و شاندیز، مسیر شاندیز را پیش بگیرید.

شاندیز در زمستان، منبع عکس: سایت eneshat.com، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت eneshat.com؛ عکاس: نامشخص

روستای میمند

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان شهربابک، بخش مرکزی، روستای میمند

یکی از بهترین روستاهای زمستانی ایران، روستای میمند در کرمان محسوب می‌شود که در سال ۱۳۹۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. این روستا، در کوهستان قرار دارد و از جمله بزرگ‌ترین روستاهای دستکند در ایران به شمار می‌آید. زندگی در روستای میمند همچنان پس از گذشت سالیان سال جریان دارد و مردم این روستای زیبا و قدیمی را ترک نکرده‌اند. روستای میمند در ارتفاع ۲,۲۴۰ متری از سطح دریا، بین دشت و کوهستان قرار دارد. این منطقه پوشش گیاهی و جانوری غنی دارد. بومیان این روستا در فصول گرم، در دشت‌ها دامداری می‌کنند و در فصول سرد، به کشاورزی و باغداری می‌پردازند. میمند از توابع شهر بابک محسوب می‌شود و حدود ۳۸ کیلومتر از این شهر فاصله دارد.

روستای میمند با قدمتی چندهزارساله، در دل صخره و کوه ایجاد شده است. خانه‌هایی را تصور کنید که به‌جای ساخته شدن روی زمین، در دل کوه کنده شده‌اند. زمستان در میمند با سرمای خشک و بارش برف، چهره‌ای متفاوت برای این روستا به‌وجود می‌آورد. برفی که روی خانه‌های صخره‌ای می‌نشیند، همراه با انسان‌هایی که سعی می‌کنند در همزیستی مسالمت‌آمیز با طبیعت، در این منطقه زندگی و کار کنند، لذتی وصف‌ناپذیر برای گردشگران این منطقه ایجاد می‌کند.

روستای میمند در زمستان، منبع عکس: سایت aftabesobhonline.ir، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت aftabesobhonline.ir؛ عکاس: نامشخص

روستای زیارت

  • آدرس: استان گلستان، شهرستان گرگان، بخش مرکزی، دهستان استرآباد جنوبی، روستای زیارت

روستای زیارت، نگینی پنهان در دل جنگل‌های هیرکانی استان گلستان، جایی است که طبیعت و تاریخ دست در دست هم داده‌اند تا تابلویی بی‌نظیر خلق کنند. تصور کنید در میان دشت‌های حاصلخیز و درختان بلند، خانه‌هایی با سقف‌های شیروانی رنگارنگ و دیوارهای کاه‌گلی خودنمایی می‌کنند. صدای جریان آب چشمه‌ها و رودخانه‌هایی که از میان روستا می‌گذرند، نوایی دلنشین را در فضا می‌پراکند و حس آرامشی وصف‌ناپذیر را به بازدیدکنندگان هدیه می‌دهد. اما زیارت در فصل زمستان، چهره‌ای کاملا متفاوت به خود می‌گیرد. بارش برف سنگین، روستا را به دنیایی سپید و خاموش تبدیل می‌کند. درختان، خانه‌ها و کوچه‌ها، زیر پوششی از برف فرو می‌روند و منظره‌ای کارت‌پستالی و چشم‌نواز خلق می‌کنند.

متاسفانه ساخت‌وساز ویلاها خارج از معماری روستای زیارت، این روستا را از بافت و زیبایی سنتی خود خارج کرد. با این‌حال، این روستا هنوز هم طبیعت زیبایی دارد که به‌همراه جاذبه‌های مختلف، مثل امامزاده عبدالله، آبشار زیارت، چشمه آبگرم زیارت و آبشارهای «دره تل انبار»، میزبان گردشگران در همه فصول و همچنین فصل سرد زمستان خواهد بود. دسترسی به روستای زیارت، از جاده ناهارخوران شروع می‌شود. اگر این جاده را تا انتها بروید، به یک میدان می‌رسید. از میدان حدود ۲۰ دقیقه در جاده‌ای پرپیچ‌وخم حرکت می‌کنید. پس از طی مسافتی، دیدن جاده سنگ‌فرش، به این معنا است که به روستای زیارت وارد شده‌اید.

روستای زیارت در زمستان، منبع عکس: irna.ir، عکاس: مجید میهن دوست

منبع عکس: سایت irna.ir؛ عکاس: مجید میهن دوست

روستای دیزین

  • آدرس: استان البرز، کرج، جاده چالوس، جاده دیزین، پیست بین‌المللی اسکی دیزین

یکی از روستاهای مهم در اطراف تهران، روستای «دیزین» محسوب می‌شود که آب‌وهوای کوهستانی دارد. این منطقه در فصل زمستان، زیر پوشش برف می‌رود. اوج گردشگری منطقه دیزین مربوط به فصل زمستان است؛ زمانی که پیست اسکی دیزین در این منطقه، پر از برف می‌شود و گردشگران علاقه‌مند به ورزش‌های زمستانی برای تفریح و اسکی به آن سفر می‌کنند. انواع خدمات رفاهی و گردشگری موجود در این مجموعه، که با گذشت زمان، بر تعداد و کیفیت آن‌ها افزوده شده است، سبب شد تا دیزین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و بزرگترین مجموعه‌های ورزش‌های زمستانی، شناخته شود. پیست اسکی دیزین، در فصول سرد سال، از گردشگران داخلی و خارجی میزبانی می‌کند. 

انواع خدمات مثل تله‌کابین، تله‌سیژ، تله اسکی، رستوران، هتل و اقامتگاه‌های مختلف در پیست اسکی دیزین وجود دارند. زمستان‌ها، علاوه بر اسکی، می‌توانید از تفریحات مختلف این مجموعه مثل پاراگلایدر، کایت‌سواری و سالن تیراندازی نیز استفاده کنید. هر زمان که از شلوغی و همهمه شهری تهران خسته شدید، می‌توانید با حدود یک ساعت رانندگی به‌سمت جاده چالوس، وارد خروجی «ولایت‌رود» شوید و با طی کردن این مسیر فرعی، به دهکده دیزین برسید. در این منطقه، سکوت و آرامش برف و مناظر نابی که تجربه خواهید کرد، شما را از شلوغی و روزمرگی می‌رهاند. 

پیست اسکی دیزین، منبع عکس: سایت گوگل مپ، عکاس: MJ Omidi

منبع عکس: سایت گوگل‌ مپ؛ عکاس:MJ Omidi

آیا شما هم به سفر در فصل زمستان علاقه‌مند هستید؟ کدام‌یک از روستاهایی که در این محتوا معرفی شدند را در فصل زمستان بازدید کرده‌اید؟ تجربه‌های و چالش‌های سفرهای زمستانی برای شما چه بودند؟ لطفا دیدگاه‌های خود را با دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس: سایت tasnimnews.com؛ عکاس:mohammad ranjbar

پرسش‌های متداول

بهترین روستاهای برفی ایران کدامند؟

از جمله بهترین روستاهای برفی ایران می‌توان به ماسوله، روستای ابیانه، روستای کندوان، ییلاق دیلمان، روستای پالنگان، روستای اورامان تخت، روستای سنگان، روستای خور، روستای کنگ، شاندیز، روستای میمند و روستای زیارت اشاره کرد.

بهترین روستاهای برفی شمال کدامند؟

 روستای زیارت، ییلاق دیلمان و ماسوله جزو بهترین روستاهای برفی شمال ایران هستند که در فصل زمستان می‌توانید به آن سفر کنید و از طبیعت برفی لذت ببرید. نکته مهم این است که قبل از سفر، از وضعیت راه‌های این روستاها مطلع شوید و با زنجیر چرخ حرکت کنید.
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.