معروفترین منبع ویتامین C در بین مردم پرتقال است. به همین دلیل مردم تمایل بسیاری به مصرف پرتقال دارند. نکته جالب و شوکه کننده ای در این میان وجود دارد. طبق تحقیقات گیاه جعفری ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال دارد. میتوان گفت ویتامین C جعفری ۳ برابر پرتقال است! در ادامه با رسانه اینترنتی فانیلی همراه باشید تا بیشتر با خواص جعفری آشنا شوید.
۱۷خواص جعفری که شما را شوکه میکند!
جعفری علاوه بر ویتامین C بالا دارای آهن، کلسیم و خواص بسیار دیگری است. در ادامه به معرفی موردی برخی از خواص جعفری میپردازیم.
- جعفری دو برابر اسفناج آهن دارد.
- به تنظیم هورمونهای زنانه کمک میکند.
- منبع عالی ویتامین A و فولات است.
- به علت وجود روغنهای فرار مانع از تشکیل تومور به ویژه در قسمت ریه میشود.
- فولیک اسید موجود در جـعفری مانع از بروز سرطان روده بزرگ و گردن رحم میشود.
- در حفظ سلامت قلب و عروق موثر است.
- دهان را خوشبو میکند.
- دارای خاصیت ادرار آور بوده و کلیهها را تصفیه میکند.
- در کاهش وزن موثر است.
- برای دستگاه گوارش مفید است.
- دم کرده جـعفری در کاهش خشکی عضلات و درد مفاصل موثر است.
- استرس را کاهش میدهد.
- به دلیل وجود کلسیم به تقویت استخوانها و دندان کمک میکند.
- دم کرده این گیاه دوره قاعدگی را منظم میکند و علائم قبل از قاعدگی را کاهش میدهد.
- روغن فرار این گیاه، ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دود زغال را هنگام کباب کردن خنثی میکند.
- ترکیبهای مفید آنتیاکسیدان آن به نام فلاوانوئیدز با مولکولهای حاوی اکسیژن ترکیب میشود و مانع آسیب به سلول ها میشود.
- به دلیل ویتامین C بالا، از خطر بروز آرتریت روماتوئید پیشگیری میکند.
طرز تهیه دم کرده جعفری
دو قاشق برگ یا ریشه تازه خرد شده جـعفری را به آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید دمنوش برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدن آن را صاف کنید. این دم کرده را قبل از غذا میل کنید.
مقدار مناسب مصرف دمنوش جعفری
برای بهره بردن از خواص جـعفری روزانه ۲۰۰ میلیلیتر دمنوش برای یک بزرگسال کافی است.
عوارض زیاده روی در مصرف دمنوش جـعفری
- درد شکم
- تهوع
- اسهال
توجه: مصرف دمنوش جـعفری در دوران بارداری توصیه نمیشود.