رسانه اینترنتی فانیلی

اعتراض مدیران کسب‌وکارهای اینترنتی به فیلترینگ: هیچکس از فیلترینگ نفعی نمی‌برد

اواخر هفته گذشته پخش اظهار نظری از سوی یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی از صداوسیما باعث مطرح شدن بحث‌هایی از سوی کسب‌وکارهای اینترنتی شد. رسول جلیلی در یک برنامه تلویزیونی به این موضوع اشاره کرده بود که بسیاری از پلتفرم‌های پرکاربرد خارجی که در ایران فیلتر هستند جایگزین‌های داخلی مناسبی دارند و با وجود این سرویس‌های ایرانی «حس محدودسازی رقیب خارجی اتفاق نمی‌افتد.»

در واکنش به این موضوع کسب‌وکارها یا تعداد یاز مدیران اکوسیستم استارتاپی کشور اعتراض خود را نشان دادند. تیم نقشه و مسیریاب «نشان» در این خصوص بیانیه‌ای منتشر کرد و در بخشی از این متن نوشت:

آنچه در چند سال اخیر و بر اساس تفکر شما و هم‌فکران‌تان رخ داده، تلاش تیم ما و اعتماد کاربران را خدشه‌دار کرده است. ما همواره تأکید کرده‌ایم که در رقابت سالم و آزاد با پلتفرم‌های بین‌المللی، امکان رشد سریع‌تر و بهتر نشان فراهم است.

– از متن بیانیه پلتفرم نشان
مهتاب جودکی

نشان: فیلترینگ زمینه‌ساز کاهش اعتماد به خدمات داخلی شد

نشان: فیلترینگ زمینه‌ساز کاهش اعتماد به خدمات داخلی شد
مطالعه ‘3

شب گذشته، چهارم آذر ماه، هم حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اکس به این موضوع واکنش نشان داد. او در خصوص اعمال فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی و زیانی که به کسب‌وکارهای آنلاین کشور وارد کرده است، نوشت:

نفع هیچکس در فیلترینگ نیست؛ نه مردم، نه کسب‌وکارهای دیجیتال، و نه حتی حاکمیت. کسانی که می‌گن اگر فیلترینگ‌ نباشه، کسب‌وکار ایرانی نمی‌تونه رشد کنه، دایه مهربان‌تر از مادر نباشند. اتفاقا کسب‌وکارهای دیجیتال از فیلترینگ آسیب دیدند و اعتماد مردم به کسب‌وکارهای داخلی از دست رفت.»

– حمید محمدی،هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا

هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا در این پست رفع فیلترینگ را یک دغدغه‌‌ عمومی خوانده و نوشته: «از آبروی کسب‌و‌کارها برای حمایت از فیلترینگ خرج نکنیم.»

محمدی در ادامه نیز از مدیران ارشد کسب‌‌وکار‌های تجارت الکترونیک خواسته که با انتشار توضیحاتی به این سوال پاسخ بدهند که «آیا فیلترینگ به رشد کسب‌وکار آن‌ها کمک کرده است یا نه؟» او با اضافه کردن نام کاربری محمد خلج، مدیرعامل اسنپ؛ حسام آرمندهی، بنیان‌گذار چند کسب‌وکار از دیوار و کافه‌بازار و مجید حسین‌نژاد، بنیان‌گذار گروه علی بابا، آن‌ها را به پاسخ دادن به این سوال دعوت کرده است.

در پاسخ به این سوال، حسام آرمندهی به‌عنوان بنیان‌گذار کسب‌وکارهای کافه‌بازار، دیوار و… در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اکس از ضرر «سیاست‌های محدودکننده و من‌درآوردی اینترنت ایران» به کسب‌وکارها نوشت.

او کسانی را که معتقد هستند فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی خسارت و زیانی به کسب‌وکارها وارد نکرده «نادان یا کاسب یا نفوذی» خوانده و نوشته است:

به عنوان مطلع و یکی از بنیان‌گذاران دیوار، کافه‌بازار، بلد، ستون، کارنامه، رسید و عدد، عرض کنم که تمام سیاست‌های محدودکننده و من‌درآوردی اینترنت ایران، برآیندش به ضرر این کسب‌وکارها بوده و هر مقام و سیاستمداری که ادعای عکسش رو داره یا نادانه یا کاسب و یا نفوذی. والسلام!

– حسام آرمندهی،بنیان‌گذار کسب‌وکارهای کافه‌بازار، دیوار و…
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.