ایسوس با دستی پر به نمایشگاه CES 2025 آمد و تقریبا تمامی لاینآپ لپتاپهایش از سریهای مختلف را بهروز کرد. تغییرات برخی از این محصولات بهرسم سالیان قبل فقط در حد بهروزرسانی و بهبودهای سختافزاری خلاصه میشود و تحولات انقلابی یا بازطراحی را در بسیاری از آنها شاهد نبودیم. با اینحال تغییرات باطنی جذابی شامل حال آنها شده و دیدیم که این غول تایوانی اقبال زیادی نسبتبه معماری آرم نشان داده است.
در کنار تراشههای سری دوم Core Ultra اینتل و نسل جدید رایزنهای AMD که در عین قدرتمند بودن، در بحث مصرف انرژی و هوش مصنوعی حرفهای زیادی برای گفتن پیدا کردهاند، گسترش یافتن سبد محصولات مبتنیبر تراشههای آرم ایسوس بهلطف عزم جدی مایکروسافت و حضور قاطع کوالکام نشان از اطمینان خاطر تایوانیها بهآیندهی ویندوز آرم و قراردادهای همکاریشان با این غولهای صنعت نرمافزار و تراشه دارد.
کاربری روزمره، بخش اصلی و عمدهی استفاده و انتظارات قشر وسیعی از کاربران لپتاپ را تشکیل داده و معماری Arm بهترین پاسخ بهاین نیاز از نظر بهینگی و بهرهوری را ارائه میدهد. از آنجایی که ویندوز آرم آمادگی لازم برای عرضه به مشتریان خانگی را پیدا کرده است، این فرصت در اختیار ایسوس و دیگر سازندگان در اختیار گرفته تا تنوع و حق انتخاب از بین محصولات مختلف را گسترش دهند. بنابراین امسال شاهد ظهور تعداد بیشتری از لپتاپهای ویندوزی قدرت گرفته از تراشههای سری Snapdragon X بودیم و حتی ایسوس عضو جدیدی از سری ذنبوک که منحصرا از این تراشه استفاده میکند را معرفی کرد.
سری گیمینگ محصولات ایسوس از جمله ROG و TUF نیز بیشتر به بهروزرسانیهای داخلی بسنده کرده و به جدیدترین تراشههای قدرتمند اینتل و AMD مجهز شدند. با معرفی سری RTX 50 انویدیا در همین نمایشگاه نیز جای شگفتنی نبود که گرافیک این لپتاپها به این سری ارتقا پیدا کند. ناگفته نماند که مدلهای اینتلی لپتاپهای ROG Strix تغییرات و بهبودهای طراحی و ظاهری داشتهاند. این مقاله بهجمعبندی هرآنچه ایسوس از لپتاپهایش در CES 2025 بهنمایش گذاشت اختصاص دارد.
-
Vivobook 14/16
-
Vivobook S14/S16
-
Vivobook Pro 15
-
Zenbook 14
-
Zenbook A14
-
Zenbook S14/S16
-
Zenbook Duo
-
ROG Strix G16/18 و Strix Scar 16/18
-
ROG Flow Z13
-
ROG Zephyrus G14/G16
-
TUF Gaming A18/A16/F16
Vivobook 14/16
از آنجایی که ویووبوک بهعنوان محصولات اقتصادی و ارزان قیمت ایسوس جزء پرفروشترین و شاید حتی محبوبترین لپتاپها بهخصوص در بازار ایران بهحساب میآیند، با این سری شروع میکنیم. ایسوس امسال این مدل را در دو اندازه ۱۴ و ۱۶ اینچی معرفی کرد. طراحی این مدل مدرنتر و مینیمالتر شده است و از تغییرات ساختاری آن میتوان به جایگزینشدن لولای دوتایی بهجای لولای سرتاسری و اندازه بزرگتر ترکپد اشاره کرد.
ایسوس برای اولین بار نسخهای از این لپتاپ را با تراشه Snapdragon X روانه بازار میکند تا آن را برای استفاده روزمره و طول عمر باتری بیشتر (تا ۱۹ ساعت بهادعای سازنده) مناسبتر کند. افزونبراین این تراشه تا ۴۴ درصد نسبتبه نسل قبل عملکرد سریعتری داشته و بهلطف واحد پردازش عصبی مشترک با تراشه X Elite، جزء اقتصادیترین لپتاپهای Copilot Plus PC بهشمار میرود تا به بسیاری از قابلیتهای هوش مصنوعی مبتنیبردستگاه دسترسی داشته باشد.
این نسخه بهطور اختصاصی بهتراشه Pluton مایکروسافت برای افزایش سطح امنیتی دستگاه و حسگر IR برای احراز هویت بهوسیلهی سیستم تشخیص چهره Windows Hello با امکان قفل خودکار دستگاه پساز ترک دستگاه مجهز شده است. ویووبوک آرم همچنین باتری پرظرفیتتر ۵۰ وات ساعتی دارد؛ درحالیکه نسخههای x86 بهباتری ۴۲ واتساعتی مجهز است.
ویووبوکهای معمولی نیز از تراشههای نسل دوم 5 Core Ultra اینتل و Ryzen AI 5 و 7 ایامدی با گرافیکهای یکپارچه قدرتمند Arc 130T و Radeon 860M قدرت میگیرند که مدلهای مجهز به تراشههای AMD نیز با NPU ۵۰ تاپسی خود به جمع لپتاپهای کوپایلت پلاس اضافه شدهاند. از دیگر تغییرات ویووبوکهای جدید میتوان به جایگزینشدن یکی از سه درگاه Type-A به درگاه Type-C با استاندارد USB 4 برای نسخهی آرم و USB 3.2 برای نسخههای x86 اشاره کرد که حذف پورت barrel-type شارژ را نیز بهدنبال داشته است.
Vivobook S14/S16
مدلهای پریمیومتر ویووبوک یعنی Vivobook S نیز از بهروزرسانیهای سختافزاری امسال جا نماندند. پیشاز این ایسوس اولین نسخهی آرم این لپتاپ را با تراشهی Snapdragon X Elite عرضه کرده بود. هماکنون این مدل در نسخههای ۱۴ و ۱۶ اینچی به تراشهی Snapdragon X نیز مجهز شده است. بیشتر ویژگیهای سختافزاری این لپتاپ با سری استاندارد یکسان است، از جمله NPU ۴۵ تاپسی که دسترسی بهقابلیتهای هوش مصنوعی کامپیوترهای کوپایلت پلاس را ممکن میکند، با این تفاوت که این لپتاپها سبکتر و خوشساختتر بوده و عمر باتری بیشتری دارند.
لپتاپهای Vivobook S از بدنهای تمام آلومینیومی و باریکتر با وزنی بین ۱٫۳ تا ۱٫۶۷ کیلوگرم بهره میبرند. پنل OLED با وضوحهای FHD، 2.5K یا 3K با نرخ نوسازی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز بستهبهمدل، یکی دیگر از تفاوتهای این لپتاپها با مدل معمولی است. اگرچه همچنان نسخههایی با پنل IPS نیز از خط تولید ایسوس خارج میشوند. علاوهبر مدل اسنپدراگون، نسخهی اینتلی تا پردازنده Core Ultra 7 255H و AMD تا Ryzen AI 7 350 قابل سفارش هستند. همهی مدلها از وبکم IR برای تشخیص چهره Windows Hello استفاده میکنند. مدل اینتلی همچنین به ماژول Wi-Fi 7 نیز مجهز شده است.
از دیگر قابلیتهای این لپتاپ میتوان به کیبورد با نور پسزمینهی RGB تک نقطهای اشاره کرد که البته صرفا برای نسخههای x86 درنظر گرفته شده است. نسخهی آرم این لپتاپ بهلطف تراشهی کممصرف اسنپدراگون و باتری ۷۰ واتساعتی بین ۲۰ تا ۲۴ ساعت شارژدهی دارد درحالیکه مدلهای x86 با باتریهای ۷۵ واتساعتی نهایتا بین ۱۴ تا ۱۷ ساعت شارژ نگه میدارند. بهجز مدل AMD، دو درگاه Type-C این دستگاه استاندارد USB 4 یا Thunderbolt 4 را دارا هستند. درگاههای HDMI 2.1 و دو عدد USB 3.2 Type-A و microSD (بهجز مدل اسنپدراگون) مجموعه پورتهای این مدلها را تشکیل میدهند.
Vivobook Pro 15
مدلهای پروی ویووبوک که برای کاربریهایی سنگینتر و حرفهایتر طراحی شدهاند و از تراشه گرافیکی مجزا نیز استفاده میکنند. امسال مدل ۱۵ اینچی بهجز ارتقای پردازنده به سری دوم Core Ultra اینتل، ارتقای خاصی را تجربه نمیکند. از آنجاییکه این لپتاپ روی گیمینگ متمرکز نیست، قدرتمندترین نسخهی این مدل درحالحاضر قرار است با تراشه Core Ultra 9-285H و گرافیک RTX 4050 عرضه شود و احتمالا مدلهای مجهز به نسخههای پایه 50 RTX در طول سال جاری معرفی خواهند شد.
این دو تراشه در مجموع به ۱۲۵ وات توان دست پیدا میکنند و با ترکیب نمایشگر OLED با وضوح 3K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و قابلیت ASUS Dial انتظارات طراحان، گرافیستها و ادیتورها را برآورده میکنند. طراحی و کیفیت دستگاه مشابه سال قبل بوده و فقط روی کیبورد تنها دکمهی Copilot اضافه شده است. این دستگاه از نظر تنوع پورتها تکمیل بوده و شارژ آن با باتری ۷۵ واتساعتی تامین میشود. قابلیتهایی مانند وبکم باکیفیت ۵ مگاپیکسلی با حسگر IR و قابلیتهای محافظتاز حریم شخصی در هنگام تماشای نمایشگر در این لپتاپ دیده میشوند.
Zenbook 14
لپتاپهای سری ذنبوک نماد کیفیت، ظرافت و لوکسبودن محصولات ایسوس هستند و ذنبوک ۱۴ بهعنوان یکی از محبوبترین مدلهای سال گذشته این خانواده، با تراشههای سری دوم Core Ultra و Ryzen AI 5/7 بهروز شده است. خوشبختانه مدل هشت گیگابایت رم نسخهی اینتلی که استفاده از تمامی ظرفیت گرافیک یکپارچه را محدود میکرد نیز حذف شده و گرافیک Intel Arc در تمام مدلها بهصورت استاندارد فعال است. مدلهای Ryzen AI 5 و 7 نیز با گرافیکهای Radeon 840M و 860M یکپارچه شده و با موتورهای پردازش عصبی XDNA حداقل نیازمندی لازم برای شناختهشده بهعنوان کامپیوتر +Copilot را برآورده میکنند.
بدنهی تمام آلومینومی بسیار باریک و سبک با وزن بین ۱٫۲ تا ۱٫۳ کیلوگرمی، نمایشگر OLED غیر لمسی یا لمسی با پشتیبانی از قلم استایلوس و وضوح WUXGA یا 3K با نرخ نوسازی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز امضای کار این لپتاپ برشمرده میشود. بهادعای سازنده، باتری نسخهی اینتلی با حفظ همان ظرفیت ۷۵ واتساعتی سهساعت بیشتر دوام میآورد و به شارژدهی ۱۸ ساعته میرسد و افزونبرآن از Wi-Fi 7 نیز پشتیبانی میکند. درگاه Type-C با پشتیبانیاز تاندربولت ۴ یا استاندارد USB 4، یک درگاه Type-A و HDMI 2.1 و وبکم با حسگر IR از قابلیتهای این اولترابوک بهشمار میروند.
Zenbook A14
امسال خانواده ذنبوک میزبان یک عضو جدید بهنام Zenbook A14 است که اولین ذنبوک مبتنیبر Windows on ARM و مجهز به تراشههای سری Snapdragon X بهحساب میآید. نسخههای مختلف این لپتاپ از هر سه عضو این تراشهها یعنی X، X Plus و X Elite قدرت میگیرند و طولانیترین شارژدهی بین لپتاپهای ویندوزی این شرکت را نوید میدهند.
این دستگاه با وزن زیر یک کیلوگرم (۹۰۰ تا ۹۸۰ گرم) سبکترین اولترابوک ۱۴ اینچی بازار بهشمار میرود. بدنهی این اولترابوک از ترکیب آلومینیوم و سرامیک (موسومبه Ceraluminium) ساخته شده است تا در عین حفظ استحکام و کیفیت، وزن دستگاه را تا ۳۰ درصد نسبتبه آلومینیوم خالص کاهش دهد. بهادعای سازنده، این اولترابوک درعین سبک و نازک بودن، تا سهبرابر با دوامتر بوده و در برابر شوک و ضربه مقاومت بالایی نشان میدهد. از طرفی بافت بدنه بهگونهای است که بهمرور زمان کمتر دچار فرسودگی شده و خط و خش، سایش، لک و اثر انگشت را نمیپذیرد. همچنین توزیع وزن مناسب و لولای EasyLift اجازه میدهد تا با فشاری بسیار اندک از یک انگشت در لپتاپ را باز کرد.
چنین ویژگیهایی، دستگاه مذکور را به یکی از خواستنیترین گزینهها برای حمل و جابجایی و استفاده از آن در هر مکان و موقعیتی تبدیل میکند و از آنجایی که باتری ۷۰ واتساعتی آن تا ۳۲ ساعت برای پخش ویدیو دوام میآورد میتوان روی شارژدهی چندروزهی آن در کاربریهای روزمره چه در امور محاسباتی و چه در امور گرافیکی بهلطف معماری بهینه و کممصرف ARM بدون هیچگونه افت عملکرد و مانند یک گوشی موبایل حساب باز کرد.
این لپتاپ که در دو رنگ بژ و خاکستری تولید میشود، محتوا را در پنل OLED یا IPS با وضوح FHD یا 3K و نرخ نوسازی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز بستهبهمدل بهنمایش میگذارد. درگاههای این لپتاپ شامل دو پورت USB 4، یک HDMI 2.1 و USB 3.2 Type-A میشوند. مدل مجهز به تراشه X Elite امکان اتصال به شبکههای Wi-Fi 7 را دارد. همه مدلها بهلطف موتور پردازش عصبی Hexagon با توان محاسباتی 45 TOPS جزء کامپیوترهای کوپایلت پلاس هستند واز طیف وسیعی از قابلیتهای هوش مصنوعی ایسوس و مایکروسافت بهرهمند میشوند.
از ویژگیهای امنیتی این مدل میتوان به حسگر IR برای تشخیص چهره، تراشه مایکروسافت پلوتون و قابلیتهای محافظت از حریمشخصی نمایشگر مانند قفل یا تار کردن صفحه (Adaptive Lock) اشاره کرد. تراشه اسنپدراگون مزیتهایی مانند یکپارچگی بهتر با دستگاههای قدرتگرفته از کوالکام پخش صدای High-Res و بدون اتلاف ۲۴ بیتی / ۱۹۲ کیلوهرتزی از دو اسپیکر قدرتمند این دستگاه و حذف نویز پیشرفته هنگام تماسهای ویدیویی را بهارمغان میآورد.
Zenbook S14/S16
اولترابوکهای Zenbook S تقریبا پریمیومترین لپتاپهای خانواده ذنبوک بهشمار میروند که اوج ظرافت، کیفیت و دقت در طراحی و مهندسی پیشرفته تایوانیها را بهنمایش میگذارند. این لپتاپها در نسخههای ۱۴ و ۱۶ اینچی حالا از تراشههای لونارلیک اینتل تا Core Ultra 9-288V قدرت میگیرند. این تراشهها نسبتبه ارولیک اندکی ضعیفتر و کممصرفتراند تا در زمان بیشتری در استفادههای روزمره کاربر را همراهی کنند. در عوض NPU قدرتمندتری در دل خود دارند تا بتوانند در رده معدود لپتاپهای اینتلی +Copilot قرار بگیرند. همچنین رم این لپتاپها با تراشه نیز یکپارچه است.
یک مدل جدید از این لپتاپ با تراشهی Ryzen AI 7 350 در سبد محصولات ایسوس نیز قرار گرفته است. البته این مدل نمیتواند به شارژدهی فوقالعاده بالای نسخهی اینتلی با حدود ۲۷ ساعت زمان پخش ویدیوی بدون وقفه دست پیدا کند و این عدد از محصولی بهدست آمده که باتری ۷۲ یا ۷۸ واتساعتی در بدنهای با ضخامت تنها ۱٫۱ سانتیمتر و وزن ۱٫۲ یا ۱٫۵ کیلوگرمی جای داده است. بدنهی این دستگاه از آلومینیوم و در لپتاپ از Ceraluminum ساخته شده است که به سبکبودن و درعینحال دوام بیشتر آن کمک کرده است.
پنل OLED با وضوح 3K و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز بهصورت استاندارد در همهی مدلها بهصورت استاندارد بهکار رفته است و همچنین آیتم نمایشگر لمسی با پشتیبانی از قلم استایلوس نیز در دسترس است و قلم همراه دستگاه نیز ارائه میشود. ماژول Wi-Fi 7، دو درگاه Type-C (تاندربولت ۴ یا USB 4)، وبکم با حسگر IR و تراشهی امنیتی پلوتون، چهار یا شش اسپیکر قدرتمند هارمن کاردن قسمتی دیگر از امکانات این لپتاپ مدرن و مینیمال بهحساب میآیند.
Zenbook Duo
Zenbook Duo یکی از لپتاپهای خاص و نوآورانه ایسوس با دو صفحهنمایش است. صفحهنمایش دوم روی شاسی لپتاپ قرار داشته که توسط کیبورد جداشونده مخفی شده است. در مواقع نیاز این کیبورد را میتوان جدا کرد و صفحهنمایش ثانویه لپتاپ را بهوسیلهی پایه تعبیهشده زیر شاسی بهحالت گشودهشده و بهصورت عمودی یا افقی روی میز قرار داد.
هر دو نمایشگر ۱۴ اینچی لمسی از نوع OLED با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز، وضوح 3K یا FHD و پشتیبانی از قلم استایلوس هستند و لپتاپ را بهنمایشگری بزرگ برای افزایش فضای دردسترس کاربر تبدیل میکنند.
امسال این لپتاپ تغییر یا بهبود خاصی از نظر طراحی نداشته و برخی بهروزرسانیهای سختافزاری از جمله ارتقا به تراشههای Core Ultra 7-255H و Core Ultra 9-285H و تجهیز به فناوری Wi-Fi 7 را تجربه میکند. این دستگاه همراه با کیبوردش ۱٫۶۵ کیلوگرم وزن دارد و شارژ آن با باتری ۷۵ واتساعتی تامین میشود.
ROG Strix G16/18 و Strix Scar 16/18
لپتاپهای Strix G و پرچمدار Scar از خانواده محصولات ROG، از محبوبترین لپتاپهای گیمینگ بازار بهشمار میروند که امسال تغییرات ظاهری و باطنی بسیار جذابی داشتهاند. البته این تغییرات شامل حال نسخههای اینتلی میشود و نسخههای مجهز به تراشههای رایزن همان زبان طراحی پیشین را حفظ کردهاند. مدلهای اینتل پردازندههای سری Arrow Lake HX تا Core Ultra 9-275HX و مدلهای AMD از تراشههای Ryzen 9 9955HX و 9955HX3D را در دل خود دارند. ناگفته نماند که پردازندههای Raptor Lake Refresh همچنان در برخی از نسخههای ۲۰۲۵ این لپتاپ حضور دارند.
این لپتاپها هماکنون از گرافیکهای تازهنفس RTX 4070 تا RTX 4090 با توان مصرفی ۱۷۵ وات و ۲۴ گیگابایت رم GDDR7 میزبانی میکنند. این گرافیکها نسل چهارم فناوری DLSS و قابلیتهایی مانند Multi frame generation را به ROG Strixها اضافه میکنند تا گیمرها رکوردهای جدیدی در نرخ فریم خروجی از بازیها را شاهد باشند. بازطراحی شاسی و بدنه و تغییرات ساختاری مدلهای اینتلی این لپتاپها را از همیشه بسیار خواستنیتر و جذابتر کرده است، چرا که اکنون درب شاسی این لپتاپها بدون نیاز به باز کردن پیج و تنها بهوسیلهی یه کلید کوچک باز شده و بهراحتی میتوان قطعاتی مانند SSD یا رم را تعویض کرد، ارتقا داد یا حتی سیستم خنککننده لپتاپ را تمیز کرد.
پخش از رسانه
ایسوس ادعا میکند اولین سازندهای است که ارتقا بهاین روش را در لپتاپهای گیمینگ ممکن کرده است. فرم بدنه و شاسی نرمتر شده و فاصله بین درزها، بهخصوص فاصله بین لولا و نمایشگر کمتر شده است تا این دستگاه طراحی شکیلتری پیدا کند. یکی دیگر از تغییرات، سرتاسری شدن نوار نورپردازی RGB در زیر شاسی است تا حس شناوربودن دستگاه روی سطح را بهکاربر القا کند. اندازه ترکپد لپتاپ نیز بزرگتر شده است. سیستم خنککننده مدلهای اینتلی نیز بهطوری طراحی شده تا محفظهی بخار بهصورت ساندویچی در مجاورت دو هیتسینک قرار بگیرد و کارایی سیستم خنککننده را با صدای فن کمتر افزایش دهد.
پشتیبانی از تاندربولت ۵ با پهنای باند سهبرابری نسبتبه نسل قبل در دو درگاه Type-C یکی دیگر از تغییرات این لپتاپ محسوب میشود. صفحهنمایش ۱۶ و ۱۸ اینچی مدل Strix G از پنل IPS با وضوح 2.5K و نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز استفاده میکند. مدل Strix Scar از پنل Mini LED با ۲۰۰۰ ناحیهی نوردهی و حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت بهره میبرد. این نمایشگر همچنین کیفیت تصویر را بهکمک فناوری Ambient Contrast Ratio که دو لایه را بهنمایشگر اضافه میکند، بهبود داده است. لایه اول ۵۵ درصد انعکاس نور را کاهش داده و به بهبود ۴٫۵ برابری کنتراست تصویر نسبتبه نسل قبل کمک کرده است. لایهی دوم نیز زاویه دید نمایشگر را تا ۱۸۰ درجه افزایش میدهد.
یکی دیگر از تفاوتها و تغییرات جدید مدل Strix Scar در برابر مدل G، اضافهشدن نورپردازی نقطهای موسوم از AniMe Vision متشکل از ۸۱۰ لامپ LED است که بهوسیلهی آن میتوان بهسبک لپتاپهای زفیروس قدیمیتر، متن، انیمیشن یا حتی GIF دلخواه را روی درب لپتاپ بهنمایش گذاشت.
ROG Flow Z13
سری Flow ایسوس برای گیمرهایی طراحی شده است که میخواهند دستگاهی جمعوجور، باریک و سبک اما درعینحال قدرتمند و مناسب بازی داشته باشند. مدل Z13 با وزن ۱٫۲ کیلوگرم سبکترین عضو این سری محسوب میشود که در واقع یک تبلت گیمینگ است اما با استفاده از یک کیبورد جدا شونده میتواند بهعنوان لپتاپ نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
نسخهی ۲۰۲۵ این تبلت حالا از تراشه قدرتمند Ryzen AI Max+ 395 استفاده میکند که پردازنده مرکزی آن از ۱۶ هستهی پردازشی Zen 5 تشکیل شده و گرافیک یکپارچه فوقالعاده قدرتمند Radeon 8060S با ۴۰ هستهی پردازشی و معماری RDNA 3.5 را در خود جای داده است که از نظر عملکردی این دستگاه را در رقابت با لپتاپهای گیمینگ قرار داده و آنرا از وجود یک گرافیک مجزا برای اجرای بازیهای سنگین بینیاز میکند. بهلطف مصرف انرژی کمتر و باتری بزرگتر ۷۰ واتساعتی، عمر باتری ۱۰ ساعته را میتوان از این دستگاه انتظار داشت.
استفاده از باتری بزرگتر بهواسطهی حذف گرافیک مجزا و کوچکشدن ۱۵ درصدی اندازه مادربورد رقم خورده است. این اتفاق همچنین به بهبود سیستم خنککننده و استفاده از فنهای بزرگتر و در نتیجه افزایش ۷۰ درصدی جریان هوا در این سیستم کمک کرده است تا عملکرد تبلت در استفاده سنگین افت نکند. این تبلت از شاسی آلومینیومی ساخته شده و نمایشگر ۱۳٫۴ اینچی IPS با وضوح 2.5K و نرخ نوسازی ۱۸۰ هرتزی دارد که با Gorilla Glass Victus محافظت میشود. اندازه ترکپد و کیبورد نیز بزرگتر شده است.
یکی دیگر از نکات سختافزاری مهم تبلت Z13 دسترسی به ۱۲۸ گیگابایت رم چهار کانالهی LPDDR5X-8000 است که با تراشهی پردازشی یکپارچه شده است. این امر موجب میشود پردازنده و گرافیک بهصورت مشترک و با تاخیر بسیار کم به ماژول حافظه دسترسی داشته و ظرفیت موردنیاز بهصورت پویا و بستهبهنوع پردازش به آنها اختصاص پیدا کند. تبلت مذکور همچنین از پورتهای موردنیاز از جمله دو پورت Type-C با استاندارد USB 4 بههمراه پشتیبانی از Display Port 1.4 و پاوردلیوری، پورت HDMI 2.1، درگاه USB 3.2 Type-A، جک هدفون و microSD میزبانی میکند.
ROG Zephyrus G14/G16
سری زفیروس تلفیقی از تعاریفی چون لوکسبودن و عملکرد هستند و پریمیومترین محصولات خانواده ROG از نظر طراحی و کیفیت ساخت محسوب میشوند. همچنین روی قابلیت حمل آنها نیز مانور زیادی داده شده است تا افرادی که خواهان عملکردی نزدیک بهقدرتمندترین لپتاپها هستند بتوانند در کالبدی نازک و ظریف به این پکیج دسترسی پیدا کرده و تجربهی مشابه مکبوک پروها داشته باشند.
ایسوس سال گذشته این سری را با بدنه تمام آلومینیومی و طراحی جدید بازطراحی کرد؛ اما در سال ۲۰۲۵ بیشتر به همان بهروزرسانی باطنی این لپتاپها بسنده کرده است چرا که تغییر ظاهری خاصی در طراحی و بدنهی این لپتاپها و حتی پورتها دیده نمیشود. لپتاپهای زفیروس G در دو نسخهی ۱۴ و ۱۶ اینچی تولید میشوند. نسخهی ۱۴ اینچی همچنان در انحصار پردازندههای AMD قرار دارد؛ اما نسخهی ۱۶ اینچی را میتوان با هر دو پردازنده AMD و اینتل خرید.
Zephyrus G14 در قدرتمندترین مدل از تراشهی Ryzen AI 9 HX 370 و گرافیک RTX 5080 استفاده میکند. Zephyrus G16 در سمت دیگر از تراشهی Core Ultra 9 285H قدرت میگیرد و تراشهی گرافیکی انویدیا، یعنی RTX 5090، با توان مصرفی ۱۳۰ وات را در دل خود دارد. نسخهی ۱۶ اینچی مبتنیبر AMD از تراشه ضعیفتر Ryzen AI 7 350 قدرت میگیرد و RTX 5070 قلب تپندهی گرافیکی آن را تشکیل میدهد.
زفیروسها بدنهی تمام آلومینیومی داشته و وزن مدل ۱۴ و ۱۶ اینچی با باتریهای ۷۳ و ۹۰ واتساعتی بهترتیب از ۱٫۵۷ و ۱٫۹۵ کیلوگرم فراتر نمیرود. مدل ۱۴ اینچی از پنل OLED با وضوح 3K و نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز و ۱۶ اینچی از همان پنل با وضوح 2.5K و نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز بهره میبرد. ایسوس میگوید که طراحی لولههای حرارتی بهبود پیدا کرده و بههمین جهت عملکرد سیستم خنککننده در این نسل تا ۲۳ درصد بهتر شده است.
TUF Gaming A18/A16/F16
سری TUF در رده محصولات گیمینگ اقتصادی ایسوس قرار میگیرند و جدیدترین دستاوردهای حوزه سختافزار را با برچسب قیمتی پایینتر در اختیار قرار میدهند. حالا ایسوس یک نسخهی ۱۸ اینچی را بهمدلهای A این خانواده افزوده است. جدا از اینکه این مدل از آخرین زبان طراحی محصولات TUF بهره میبرد، جدیدترین تراشههای ایامدی و انویدیا یعنی Ryzen 7-260 و RTX 5070 را در خود دارد. این مدل به نمایشگر 2.5K با نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز مجهز شده است.
در کنار این مدل جدید، دو نسخهی A16 و F16 با تراشههای جدید بهروز شدهاند. مدل A18 مشخصات مشابه A18 را دارد با این تفاوت که از پنل ۱۶۵ هرتزی استفاده میکند. مدل F16 نیز با تراشههای Core Ultra 9-275HX و Core i7-14650HX و گرافیک RTX 5070 همراه میشود.
نظر شما درباره عملکرد ایسوس در CES 2025 چیست؟ کدامیک از لپتاپها توجه شما را بیشتر بهخود جلب کرده یا حتی قصد خرید آن را پیدا کردهاید؟ بهطور کلی پیشرفت این غول تایوانی در مقایسه با سالهای قبل در حوزه لپتاپ را چگونه ارزیابی میکنید؟ نظر خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.