کاکاپو

کاکاپو ؛ سنگین ترین طوطی جهان است. این پرنده پرواز نمی‌کند و در طول روز مخفی می شود و معمولاً در شب به بیرون از لانه خود می‌آید.

کاکاپو (kākāpō) با رنگ سبز کمرنگ خود سنگین ترین طوطی جهان است که بیشترین میزان عمر را در میان پرندگان داشته و در سال ۲۰۰۸ نیز عنوان پرنده سال نیوزیلند را بدست آورد و برای دومین بار به عنوان پرنده سال ۲۰۲۰ نیوزیلند انتخاب شده است. بعد از تلاش ها برای حفظ این گونه، جمعیت این طوطی بزرگ از تنها ۵۰ عدد در دهه ۱۹۹۰ به ۲۱۳ پرنده رسیده است. کاکاپو که با عنوان «جوجه قدرتمند خزدار» نیز شناخته می شود قبلاً در سراسر نیوزیلند یافته می شد اما امروزه تنها در جزایر خالی از شکارچی یافت می شود.

کاکاپو نر صدای بزرگی از خود برای جلب توجه ماده ها تولید کرده و بوی صمغ درختان می دهد. لارا کیون، سخنگوی رقابت های انتخاب پرنده سال نیوزیلند در مورد این پرنده زیبا می گوید: «چیزهایی که کاکاپو را منحصربفرد می سازد همان هایی هستند که آن ها را در مقابل تهدیدات آسیب پذیر ساخته اند. آن ها در تولید مثل بسیار کند هستند، روی زمین لانه می کنند و دفاع اصلی آن ها جا زدن خود به جای بوته است. این قابلیت ها در جزایر پرندگان که کاکاپو در آن ها تکامل یافته بسیار خوب عمل می کند اما نمی توانند شکارچیانی مانند قاقم ها، سمورها و گربه ها را گول بزنند».

هر هفته، شنبه ها با هفته نامه اینترنتی فانیلی همراه باشید!

اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn
اشتراک گذاری در telegram
Telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
WhatsApp
اشتراک گذاری در google
Google+

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *