تاردیگرید جان سخت ترین موجود کره زمین است. این جاندار از پنج مرحله اتقراض جان سالم به در برده و میتواند در دمای انجماد و جوش و فشار کف اقیانوس و تشعش هستهای و در فضا زنده بماند.
خرس آبی یا خوکچه خزهای (نام علمی: Tardigrada) جانور آبزی زیبا کوچکی با هشت پا است که به عنوان گونهای از پیچیدهترین جانوران شدتدوست شناخته شدهاست. این جانور یک شاخه از پوستاندازان است که کندرو تباران (به انگلیسی: Tardigrade) نیز خوانده میشود.
چشمگیرترین نکته درباره این جانور توانایی سازگاری در هر زیستگاهی با هر اندازه از خشکی یا نم است و در جاهایی مانند استوا، هیمالیا و … هم دیده شدهاند. اندازه بیشتر آنها از سه دهم تا پنج دهم میلیمتر و بزرگترین آنها به کمتر از ۱٫۵ میلیمتر میرسد و سرعت حرکتشان نیز آنقدر کند است که به «جانور کُندرو» یا تنبل معروف هستند.
خرسهای آبی میتوانند در برابر دمایی از صفر مطلق (صفر کلوین) تا دمای نقطه جوش آب را ایستادگی کنند. خرسهای آبی میتوانند در برابر پرتو خورشیدی، پرتو گاما یا پرتو یونی – به میزانی چند صد برابر آنچه که برای یک انسان کشنده است – زنده بمانند.
خرسهای آبی میتوانند بدون آب و غذا مدتهای مدید (در حدود ده سال) زندگی کنند، تا حدی که میزان آب بدنشان به ۳ درصد برسد. تاردیگریدها بسیار بادوام و ماندگارند. این موجود در سال ۲۰۰۷، به همراه فضانوردان به فضا برده شد و در ۱۰ روز در خلا مورد آزمایش قرار گرفت و زنده ماند و سپس به زمین بازگردانده شد.
هر هفته، شنبه ها با هفته نامه اینترنتی فانیلی همراه باشید!
یک پاسخ
خیلی جالب بود
امیدوارم یه روزی علم اونقدر پیشرفت کنه که روش تحقیق انجام بشه و برای مقاوم کردن انسان ازش استفاده بشه