برای نگهداشتن درست سیب زمینی بایدها و نبایدهایی وجود دارد. مجله اینترنتی فانیلی در این مطلب به بررسی مفیدترین روش جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی میپردازد.
روش نگهداری از سیب زمینی:
نگهداری در مکانهای سرد، تاریک و خشک
از سیـب زمینی در یک جعبه چوبی در مکانی تاریک نگهداری کنید، نگهداشتن سیـب زمینی در مکانی سرد، تاریک و خشک اساس ذخیره کردن آن است. دمای ایدهآل برای نگهداری از سیـب زمینی بالاتر از دمای یخچال است، تقریبا بین ۴۰ تا ۵۰ درجه فارنهایت. از آنجایی که برخی از محصولات مانند سیـب زمینی کال برداشت میشوند، مقدار کمی گاز اتیلن آزاد میکنند که به روند رسیده شدن آنها کمک میکند. این گاز باعث میشود که سیـب زمینی تا زمانی که دیگر برای مصرف مناسب نباشد به رسیده شدن خود ادامه دهد. اگرچه ما نمیتوانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم اما دمای سرد به کند شدن این روند کمک میکند.
افزایش گردش هوا (در توری نگهداری کنید)
بهتر است سیبزمینیها را در یک کیسه توری بریزید تا جریان خالص هوا برقرار شود و رطوبت وارد آن نشود و از خراب شدن آن در قفسههای چوبی جلوگیری کرده باشید. وقتی به دنبال یک ظرف برای نگهداری از سیبزمینیها میگردید، به دنبال چیزی باشید که جریان هوا را افزایش دهد و رطوبت را در خود نگه ندارد. چند نمونه از ظروف مناسب عبارتاند از سبدها، کیسههای کاغذی، کیسههای توری، یا حتی یک کاسه باز که خیلی عمیق نباشد.
پاک نکردن خاک از روی سیب زمینی
بهطور طبیعی، سـیب زمینی پس از برداشت با لایهای از خاک پوشانده میشود و ممکن است پاک کردن خاک از روی آن برای شما وسوسه کننده باشد. اما اگر قصد دارید از آنها برای مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است از این کار خودداری کنید. اگر فقط کمی خاک روی آنها را با یک فرچه بتکانید بهتر است. همچنین همیشه چند دقیقه قبل از استفاده میتوانید آنها را کاملا بشویید.
برای نگهداری سیب زمینی از چه کارهایی باید اجتناب کرد؟
علاوه بر کارهایی که باید هنگام ذخیره سیـب زمینی انجام بدهید، مواردی نیز وجود دارند که باید از انجام آنها اجتناب کنید.
آسیب نرساندن به پوست سیب زمینی
هنگام برداشت و جابهجایی سیبزمینیها مراقب باشید که بههیچوجه آسیب نبینند. آسیب میتواند هرگونه برش، لک شدن و پوستهپوسته شدن و غیره باشد. سـیب زمینی آسیبدیده، حتی اگر آسیب جزئی داشته باشد، مستعد زودتر رسیدن است و سریعتر از آنچه انتظار میرود خراب میشود.
نگه نداشتن نزدیک موز، سیب، پیاز یا گوجهفرنگی
اگر سیبزمینی در کنار هر یک از این محصولات قرار بگیرد، گاز اتیلن آزادشده از آنها، میتواند بر روی سیبزمینیها نیز اثراتی بگذارد و موجب زودتر رسیدن آنها بشود.
نگه نداشتن در یخچال
با وجود اینکه دمای پایین برای نگهداری از سیـب زمینی ایدهآل است اما هرگز نباید سیـب زمینی در یخچال نگهداری شود زیرا یخچال محیط خیلی سردی برای سـیب زمینی است. وقتی سـیب زمینی خام در طولانی مدت در دمای سردخانه نگهداشته شود، ممکن است مقداری از نشاسته آن به قند تبدیل شود. این فرایند، شیرینشدن بر اثر سرما نامیده میشود و ممکن است سیب زمینی را خراب کند.