رسانه اینترنتی فانیلی

این ماه کامل که تا سه سال دیگر طلوع نخواهد کرد

هم‌زمانی سه پدیده نادر نجومی کمیاب‌ترین ماه سال خواهد بود.

مطابق با تقویم نجومی، ۸ شهریورماه شاهد طلوع ماه کمیابی خواهیم بود که بزرگ‌ترین ماه کامل سال ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود. زمان وقوع مجدد این پدیده سه سال دیگر مصادف با سال ۲۰۲۶ میلادی پیش‌بینی شده است.

این ماه بزرگ و درخشان، درخشان‌ترین و بزرگ‌ترین ماه در سال میلادی ۲۰۲۳ خواهد بود که در فاصله ۳۵۷ هزار و ۳۴۴ کیلومتری زمین قرار می‌گیرد. در روز ۲۹ سپتامبر یا هفتم مهرماه ماه کامل بعد به وقوع می‌پیوندد. با این مطلب از مجله اینترنتی فاینلی همراه باشید.

ماجرای اَبرماهِ نامیده‌شدن

ابر ماه‌ها بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ماه‌ها در طول یک سال هستند که به علت نزدیک‌شدن به زمین و کامل‌بودن ماه رخ می‌دهند. ازآنجایی‌که ماه در مداری بیضوی به‌دور زمین می‌چرخد هر دو بار در نزدیک‌ترین حالت خود به سطح زمین قرار می‌گیرد. زمانی که این پدیده با کامل‌بودن هم‌زمان باشد، شاهد ابر ماه‌ها خواهیم بود.

ابر مـاهی که در راه است، “ابر ماه آبی” نام دارد و نام آن از فرکانس این قمر گرفته شده است و با رنگ آن بی‌ربط است. این مـاه نارنجی‌رنگ است. ازآنجایی‌که در مـاه آگوست امسال دو ابر مـاه در یک مـاه میلادی رخ می‌دهد به مـاه کامل در راه، لقب نادر و کمیاب داده می‌شود.

دسته دیگری از ماه‌های آبی نیز وجود دارد که اشاره به سومین قمر کامل در طول یک فصل نجومی دارد و فقط زمانی رخ می‌دهد که ما شاهد ۱۳ مـاه به شکل کامل، به‌جای ۱۲ مـاه در طول یک سال باشیم. نام این نوع، “مـاه آبی فصلی” است که هر دو الی سه سال رخ‌ داده و مورد بعدی آن در سال ۲۰۲۴ قابل‌مشاهده است.

علت کمیاب‌بودن این ماه کامل

در مـاه آگوست دو ابر مـاه پشت‌سرهم در یک مـاه رخ می‌دهند که پدیده بسیار نادری است و تقریباً هر ۱۴ سال رخ می‌دهد. در این حالت نادر به ابر مـاه اول، خاویاری و به مورد دوم مـاه آبی گفته می‌شود. در سال ۲۰۲۳ اولین مـاه کامل خاویاری اول آگوست و قمر کامل بعدی ۳۰ آگوست به وقوع مپیوندد.

سه پدیده نجومی خاص علت کمیاب‌بودن این مـاه است. اول اینکه دومین مـاه کامل در یک مـاه میلادی است. دوم کامل‌بودن آن است و سومین مورد مربوط به فاصله آن تا زمین است؛ چراکه در نزدیک‌ترین حالت به سطح زمین قرار گرفته است. به همین جهت بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین نوع مـاه از انواع دیگر است.

زمان دیدن آن

ازآنجایی‌که هر ۲۹.۵ روز یکبار ما شاهد مـاه کامل خواهیم بود، قمر کامل بعدی چهارشنبه‌شب، از ساعت  ۱۸:۳۳ برمی‌خیزد. تماشای این پدیده پس از طلوع تا هنگام سحر به دلیل سایز خاص این مـاه بسیار شگفت‌انگیز خواهد بود. این‌گونه ماه‌ها تا ۳۰ درصد درخشندگی بیشتر و قابل‌ملاحظه‌ای داشته و ۱۴ درصد از ماه‌‌های دیگر بزرگ‌تر هستند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تازه ترین مطالب
فرهنگی هنری,ورزشی,گردشگری,آموزشی

تازه ها

رویدادهای ویژه

به زودی رویدادهای ویژه در این مکان برای شما قابل نمایش خواهد بود.